در گفت‌و‌گو با ایلنا عنوان شد؛

تهدید ۸۰ هزار شغل با قطع اینترنت

عضو هیات مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای فضای مجازی گفت: با قطع اینترنت کسب و کارهای مجازی که در بستر سایبری فعالیت می‌کنند، دچار بحران شده‌اند. رضا الفت‌نسب در گفت‌وگو با ایلنا، با تاکید بر اینکه دسترسی مردم به کسب و کارهای اینترنتی با اختلال روبه‌رو شده است، افزود: امکان دسترسی مناسب و منظم تعداد زیادی از مردم به کسب و کارهای اینترنتی محدود شده است.

وی ادامه داد: توقف کامل در ارائه خدمات مشاغل اینترنتی که از سرورهای ایرانی استفاده می‌کنند اما «هاست» آنها در خارج کشور قرارد دارد، اتفاق افتاده و این موضوع موجب آسیب به آنها شده است.

الفت‌نسب با بیان اینکه کسب و کارهای که «هاست» آنها در داخل کشور است وضعیت بهتری دارند، افزود: شرکت ارتباطات زیرساخت از روز گذشته اقداماتی را انجام داده است تا مشکل برای کسب و کارهای که هاست آنها در داخل کشور است برطرف شود، اما همچنان مشکل اصلی پابرجاست.

به گفته الفت‌نسب؛ گستردگی مشکل در سال 88 به دلیل تعداد کمتر مشاغل مرتبط با اینترنت محدودتر بود، اما امروز تعداد زیادی از کسب و کارها تمام یا بخشی از خدمات خود را در بستر سایبری ارائه می‌دهند. الفت‌نسب تعداد افراد شاغل در کسب و کارهایی که به طور رسمی در فضای مجازی فعالیت می‌کنند را 70 تا 80 هزار نفر عنوان کرد. وی این تعداد را منهای افرادی دانست که هم اکنون از طریق شبکه‌های اجتماعی مشغول به کار هستند.

الفت‌نسب با تاکید بر اینکه آسیب وارده تنها به کسب و کارهای اینترنتی محدود نمی‌شود، ‌گفت: هم اکنون تعداد زیادی از تولیدکنندگان محصولات خود را از طریق فضای مجازی عرضه و مشتریان خود را پشتیبانی می‌کنند که این موضوع برای آنان نیز اشکال جدی ایجاد کرده است.

وی میزان زیان حاصل از قطع اینترنت به کسب و کارهای فضای مجازی و خدمات ارائه شده در آن با توجه به میزان سرمایه‌گذاری را غیرقابل محاسبه دانست. این عضو هیات مدیره اتحادیه کسب وکارهای فضای مجازی با اشاره به تحریم‌های اخیر نسبت به نتایج بی‌توجهی به امکان تحریم اینترنت ایران هشدار داد.  الفت‌نسب یکی از راهکارهای مناسب برای جلوگیری از این تهدید و تکرار مشکلات پیش آمده را راه‌اندازی «شبکه ملی اطلاعات» بدون مشکل فنی دانست.

وی همچنین به صاحبان کسب‌وکارهای فضای مجازی پیشنهاد کرد از هاست داخلی به جای خارجی استفاده کنند.

    

عضو اتاق بازرگانی:

حل مشکل انتقال پول شرط موفقیت در توافقنامه اوراسیا است

عضو اتاق بازرگانی گفت: می‌توانیم مازاد محصولات کشاورزی و صنایع غذایی خود را که اتفاقا عدد بزرگی است به کشورهای عضو اوراسیا صادر کنیم به شرط آنکه مشکل نقل و انتقال مالی حل شود. علی شریعتی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا دلیل این مزیت کشورمان را وضعیت اقلیمی کشورهای عضو اوراسیا که اکثرا به دلیل سردی آب و هوا در کشت محصولات کشاورزی با محدودیت روبه‌رو هستند، دانست و افزود:‌ اگر در این حوزه تعلل کنیم شاهد موج معکوس این ماجرا خواهیم بود و فقط تبدیل به واردکننده گوشت از این کشورها خواهیم شد. وی یادآور شد: توافق‌نامه مانند یک چاه مشترک نفتی است که هر طرف زودتر از تعرفه‌های پایین کالاها بهره ببرد بازی را برده است. حال اگر در ارسال کالا، حمل و نقل و برگشت پول توازن لازم وجود نداشته باشد ما عملا فرصت را به طرف مقابل می‌دهیم. به گفته شریعتی، به طور کلی در شرایطی که اکنون ما در آن به سر می‌بریم ایجاد توافق‌نامه‌های تجاری یکی از راهکارهایی است که به تسهیل تجارت کمک می‌کند و می‌توان امید داشت که حتی با وجود تحریم‌ها و محدودیت‌های اعمال شده تجارت خارجی ما گسترش پیدا کند.