پروژه ساماندهی جداره‌های تاریخی و کف‌سازی معابر پهنه فرهنگ و هنر رودکی از هفته گذشته از ورودی شرقی این پهنه در خیابان شهریار تهران آغاز شده و رفت‌وآمد شهروندان، مخاطبان کنسرت‌ها و نمایش‌های به صحنه رفته در این محدوده به‌ویژه در تالار وحدت، تالار رودکی و تالار حافظ دچار اختلال شده است. به گزارش خبرگزاری مهر، آغاز عملیات عمرانی در این محدوده توسط سازمان زیباسازی شهرداری تهران در شرایطی است که تالارهای تابعه مجموعه بنیاد فرهنگی هنری رودکی، با توجه به نزدیکی ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا، روزهای بسیار شلوغ و متراکمی را از نظر اجرای برنامه پیش روی خوددارند که از آن جمله می‌توان به برگزاری سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در تالار رودکی و حضور پرتعداد هنرمندان شرکت‌کننده و یا برگزاری چندین کنسرت مختلف در تالار وحدت طی ساعات مختلف روز اشاره کرد که همین تصمیم با قید فوریت سبب ایجاد اختلال دررفت و آمد اتومبیل‌ها و تماشاگرانی شده که شرایط مناسبی را برای ورود به این تالارها ندارند. یاسر جعفری معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی شهر تهران روز چهاردهم مردادماه امسال بود طی گفتگویی درباره آغاز ساماندهی جداره‌های فرهنگی تاریخی پهنه فرهنگ و رودکی توضیح داده بود: «با توجه به اینکه از اواسط سال گذشته مدیریت احیا و مرمت پهنه رودکی با تأکید کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران بر عهده سازمان زیباسازی قرار داده‌شده، جلسات متعدد با ۱۱ سازمان مسئول در این طرح برگزار و اقداماتی نیز در این زمینه انجام‌شده است. در حال حاضر مناسب‌سازی کالبدی بناهای تاریخی و واجد ارزش در این محدوده در حال انجام است و  طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای احیای پهنه فرهنگ و هنر رودکی، دو گام ساماندهی جداره‌های تاریخی واقع در این محدوده و همچنین کف‌سازی معابر آن به‌ویژه خیابان شهریار به‌عنوان ورودی شرقی پهنه رودکی از مقابل تالار وحدت تا محدوده تئاتر شهر در دستور کار قرار گرفت.»

اگرچه موضوع احیا و مرمت پهنه فرهنگ و هنر رودکی با در نظر گرفتن جوانب منفی و مثبت آن می‌تواند یکی از اهداف و برنامه‌های ارزشمند مدیریت شهری تهران محسوب شود، اما به نظر می‌آید این روزها که هنرمندان و گروه‌های مختلف ایام بسیار شلوغ و پرفشاری را به لحاظ برگزاری کنسرت‌ها و آثار نمایشی می‌گذرانند، بهتر این بود مدیریت این پروژه، زمان آغاز فعالیت‌های خود را هم‌زمان با ایام محرم و صفر منطبق می‌کرد که هم به احترام ایام برگزاری برنامه‌های موسیقایی و نمایشی از تراکم به‌مراتب کمتری برخوردار است و هم شرایط منسجم‌تری برای تردد افراد (غیر از کارکنان) بر این محدوده پر رفت‌وآمد فرهنگی هنری حکم‌فرما بود.

موضوع ساماندهی فرهنگی - اجتماعی محدوده موردنظر مدیران شهری برای اجرای پروژه «پهنه فرهنگ و هنر رودکی» یکی دیگر از دغدغه‌هایی است که طی ماه‌های گذشته به‌شدت موردتوجه هنرمندان و مدیران فرهنگی بوده که از آن به‌عنوان مهم‌ترین آسیب این محدوده یاد می‌کنند.

کما اینکه طی ماه‌های گذشته موضوع تیراندازی در محدوده تئاتر شهر، سرقت از اتومبیل‌ها و عابران پیاده پس از برگزاری کنسرت‌ها و نمایش‌های به صحنه رفته در تالارهای دولتی و خصوصی این محدوده، حضور افراد بزهکار و مواردی این‌چنین نکاتی است که به لحاظ فرهنگی، قبل یا هم‌زمان با عملیات بهسازی فیزیکی محدوده موسوم به «پهنه فرهنگ و هنر رودکی» باید به آن توجه داشت. موضوع پهنه فرهنگی-هنری رودکی ازجمله طرح‌ها و پروژه‌هایی است که طی ماه‌های گذشته در کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران به‌صورت تخصصی موردبررسی قرارگرفته و این مجموعه شهرداری تهران را مکلف به انجام اقداماتی کرده است.  

مطابق اعلام سازمان زیباسازی شهرداری تهران، پهنه فرهنگی-هنری رودکی از شمال به خیابان انقلاب، از جنوب به خیابان نوفل‌لوشاتو، از شرق به خیابان حافظ و از غرب به خیابان حضرت ولی‌عصر (عج) منتهی می‌شود که در آن ۳۸ ساختمان تاریخی و ارزشمند شناسایی‌شده به همین دلیل مرمت و پیرایش شهری برای این محدوده در دستور کار قرارگرفته است. پهنه فرهنگی رودکی با همکاری شهرداری منطقه۱۱،  سازمان زیباسازی شهر تهران، شرکت توسعه فضاهای فرهنگی و دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی به‌عنوان یک گذر فرهنگی- هنری در تهران راه‌اندازی خواهد شد. بخش‌هایی از پهنه رودکی باید به پیاده‌راه تبدیل ‌و کارهای فرهنگی و هنری نیز در آن تقویت شود. عملاً این پهنه به منطقه ویژه فرهنگی - هنری شهر تهران تبدیل می‌شود.