با خیره شدن به نمایشگرها روی می‌دهد 

تغییر در ساختار مغزی کودکان

اسکن‌های ام‌آرآی(MRI) از مغز کودکانی که بیش از هفت ساعت در روز به نمایشگرهای دستگاه‌های الکترونیکی نگاه می‌کنند، تغییرات چشمگیری در ساختار مغز آنها رخ می‌دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌تایمز، یک تحقیق که با حمایت موسسه ملی سلامت آمریکا انجام می‌شود، نشان داده است کودکانی که بیش از هفت ساعت در روز به نمایشگرهای مختلف نگاه می‌کنند، ممکن است دچار نازک شدن زودرس قسمتی از مغز شوند که اطلاعات حسی را پردازش می‌کند.

آکادمی اطفال آمریکایی در همین راستا توصیه کرد که کودکان زیر 18 ماه از نگاه به نمایشگرها منع شوند. هزینه این مطالعه 300 میلیون دلاری توسط موسسه ملی سلامت آمریکا(NIH) تامین می‌شود و بیش از 11 هزار کودک 9 تا 10 ساله در آن مورد بررسی قرار خواهند گرفت. نتایج اولیه نشان می‌دهد که خیره‌شدن بیش‌از‌حد به نمایشگرها می‌تواند پیامدهای منفی در توسعه احساسی، روحی و شناختی کودکان و نوجوانان داشته باشد. 

کارشناسان مطالعه رشد شناختی مغز نوجوانان(ABCD)، 4500 اسکن مغزی کودکان را مورد تحلیل قرار دادند و دریافتند کودکانی که وقت بیشتری صرف کار با نمایشگرها می‌کنند، دچار نازک شدن زودرس غشای مغز، یعنی همان بخشی از مغز که مسئول تفسیر اطلاعات دنیای فیزیکی است، می‌شوند. 

دکتر «گایا داولینگ» مدیر تحقیقات موسسه ملی سلامت آمریکا گفت در‌حالی که نتایج اسکن MRI اختلاف معنی‌داری را در مغز کودکانی که بیش از هفت ساعت به صفحه‌های نمایش نگاه می‌کنند، نشان می‌دهد، اما با یک دلیل نمی‌توان نتیجه‌گیری قطعی کرد. با این حال، داولینگ اضافه کرد که گزارش‌ها و داده‌های موسسه ملی سلامت آمریکا نشان می‌دهد کودکانی که بیش از دو ساعت به نمایشگرها خیره می‌شوند، کمتر تفکر می‌کنند و کم‌حرف تر هستند.

    


روند ذوب شدن یخ‌های گرینلند رکورد زد

بحران جهانی گرمایش کره‌زمین باعث شده سرعت ذوب شدن یخ های گرینلند در نیمکره شمالی در ۷۰۰۰ سال گذشته بی‌سابقه باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از کامون دریمز، «گریناند» نام یک ناحیه خودگردان از دانمارک است که در آب‌های اقیانوس منجمدشمالی واقع است و ۵۶ هزار نفر در آن زندگی می‌کنند. جمعیت این منطقه را ترکیبی از اسکیموها و مهاجران دانمارکی تشکیل می‌دهند.

به‌جز چند نقطه محدود که محل سکونت اهالی گروئنلند است، سایر مناطق این جزیره یخ‌زده و بطور کلی خالی از سکنه است. این سرزمین از نظر جغرافیایی در محیط قاره آمریکای شمالی واقع شده‌است اما از نظر سیاسی و فرهنگی با اروپا به ویژه کشورهای نروژ و دانمارک مراوده بیشتری دارد.

پژوهش تازه‌ای که نتایج آن در نشریه نیچر به چاپ رسیده، حاکیست ذوب شدن سریع یخ‌های گرینلند به بالا آمدن آب دریاهای مجاور می‌انجامد که این مساله هم نگرانی های تازه‌تری ایجاد کرده است. محققان دانشگاهی آمریکایی Rowan که این بررسی را انجام داده‌اند، می‌گویند: بررسی هسته های یخ های قطبی این مناطق ثابت کرده که سرعت ذوب شدن آنها هرگز در ۳۵۰ سال اخیر به این اندازه سریع نبوده و می‌توان با اطمینان بسیار بالایی گفت این روند طی ۷ و حتی ۸ هزار سال گذشته استثنایی بوده است.

سرعت ذوب شدن این یخ‌ها در ۲۰ سال اخیر ۵۰ درصد افزایش یافته و می‌توان انتظار داشت این روند به زودی زندگی در نوار ساحلی گرینلند را ناممکن کند. به گفته محققان آبی که با ذوب‌شدن این یخ‌ها تولید می‌شود معادل با آبی است که در ۲۴۰ میلیون استخر استاندارد شنای المپیک ریخته شود.