شبه نظامیان موسوم به ارتش ملی لیبی از پنج روز پیش عملیات خود برای تصرف طرابلس را آغاز کرده‌ اما با مقابله سرسختانه نیروهای دولت وفاق ملی مواجه شده‌اند. درگیری دو قدرت در شرق (طبرق) و غرب (طرابلس) لیبی، وارد پنجمین روز شد. نیروهای وفادار به حفتر برای تصرف شهر طرابلس فشار می‌آورند و برخی شبه‌نظامیان حامی وی در داخل طرابلس نیز برای برکناری سراج در تلاش هستند. با این حال نیروهای مردمی و قدرت‌های بین‌المللی حامی دولت سراج، تاکنون جلوی فشارها مقاومت کرده‌اند و از سقوط پایتخت لیبی جلوگیری کرده‌اند. آنطور که خبر می‌رسد، حامیان دولت سراج موفق شده‌اند ارتش ملی لیبی را از فرودگاه معیتیقه بیرون کنند و فعالیت این فرودگاه از سر گرفته شده است.

منابع مطلع گزارش دادند، متحدان خلیفه حفتر،‌ فرمانده شبه‌نظامیان موسوم به ارتش ملی لیبی وابسته به پارلمان طبرق (شرق لیبی) به صورت غیرمستقیم خواستار یکسره شدن کار عملیات شده‌اند؛ یا تصرف سریع طرابلس یا توقف عملیات.

برخی منابع دیپلماتیک اروپایی در قاهره گزارش دادند که برخی متحدان حفتر از وی خواسته‌اند که به دلیل فشارهای بین‌المللی و ترس از صدور قطعنامه‌ای علیه نیروهای حفتر در سازمان ملل، سریعا طرابلس را تصرف کند و یا عملیات را متوقف کند.

وبگاه العربی‌الجدید به نقل از یک منبع دیپلماتیک مصری گزارش داد که حفتر از متحدان خود به ویژه مصر خواسته است تا ۷۲ ساعت به وی برای پیشروی به سمت طرابلس و تصرف شهرها و مناطق استراتژیک و حتی یورش به طرابلس و تصرف آن، مهلت دهند و قاهره نیز با این درخواست حفتر موافقت و دیگر متحدان منطقه‌ای را به پذیرش این فرصت متقاعد کرده است.

عربستان سعودی، امارات، مصر و روسیه از جمله حامیان اصلی حفتر هستند و از نیروهای وی حمایت‌های مالی و تسلیحاتی به عمل می‌آورند.

ازسرگیری فعالیت  فرودگاه معیتیقه

سازمان هواپیمایی غیرنظامی وابسته به دولت وفاق ملی در طرابلس از آغاز مجدد فعالیت فرودگاه بین‌المللی معیتیقه طرابلس پس از حمله روز گذشته نیروهای حفتر خبر داد.

در بیانیه سازمان مذکور آمده است که پروازهای این فرودگاه پس از چند ساعت تعطیلی، ازسر گرفته شد.

تماس تلفنی ماکرون با السراج

رئیس‌جمهور فرانسه در تماس تلفنی با فائز السراج رئیس دولت وفاق ملی لیبی مخالفت خود با هر گونه حمله به غیرنظامیان در طرابلس را اعلام کرد. دفتر السراج در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این تماس تلفنی اوضاع امنیتی لیبی بررسی شد. السراج همچنین تأکید کرد که حفتر بایستی فورا درگیری‌ها و پیشروی به سمت طرابلس را متوقف کند.

عقب‌نشینی نیروهای حفتر

شبکه الجزیره نیز گزارش داد که با وجود گذشت پنج روز از آغاز عملیات نیروهای حفتر در جنوب طرابلس اما آنها چندین پایگاه مهم را از دست داده و مجبور به عقب‌نشینی از این منطقه شدند.

بر اساس این گزارش، نیروهای وابسته به دولت وفاق ملی فرودگاه بین‌المللی طرابلس واقع در ۲۵ کیلومتری این شهر، دو اردوگاه الیرموک و الصواریخ در جنوب طرابلس را باز پس گرفتند.

گفته می‌شود بیش از ۳۰ تن از نیروهای حفتر در جریان باز‌پس گیری اردوگاه الیرموک به اسارت درآمدند که به این ترتیب شمار نیروهای حفتر که تا کنون اسیر شده‌اند به حدود ۱۵۰ نفر رسید. عملیات خلیفه حتفر که متحد پارلمان طبرق در شرق لیبی است، از پنجشنبه گذشته با هدف تصرف شهر طرابلس، پایتخت لیبی در شمال غرب این کشور آغاز شده است. طبق گزارش‌های خبری به نظر می‌رسد میان متحدان و حامیان حفتر، درباره عملیات اشغال طرابلس اختلاف نظر وجود دارد.