مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان از ورود موج جدید ملخ دریایی به کشور خبر داد و گفت: متاسفانه از 12 ظهر دیروز یک موج بزرگتری از ملخ به صورت تهاجمی از روی دریا به سمت بندر لنگه شروع به ریزش کرده است.

به گزارش ایلنا،‌ خبرها حاکی از آن است که ملخ‌ های دریایی که از مضرترین انواع ملخ است از صحرای آفریقا و عربستان بلند شده،  از خلیج فارس عبور کرده‌ و وارد شهرهای جنوبی ایران شده‌اند. ملخ دریایی اصولاً بومی ایران نبوده و در کشورهای دیگر به نام ملخ بیابانی نامیده می‌شود و چون معمولاً از روی خلیج فارس پرواز کرده و خود را به ایران می‌رساند، در ایران به آن ملخ دریایی می‌گویند.

بنابراین گزارش، از نظر اقتصادی، خسارت ملخ دریایی فوق‌العاده حائز اهمیت است. دستجات پیاده ملخ و بالدار آن هر چه سرسبزی در سر راه خود ببیند اعم از علوفه، غلات، صیفی‌جات، انواع درختان و رستنی‌های جنگلی را از بین برده و حتی علف‌های هرز از دست این آفت در امان نیستند. حمله ملخ دریایی، علاوه بر خسارت مستقیم، روی دامداری به‌شدتتأثیر می‌گذارد و میزان گوشت و شیر دام‌ها بر اثر حمله آن به مراتع تقلیل می‌یابد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان، در گفت‌وگو با ایلنا، در مورد مشاهده ملخ دریایی در استان‌های جنوبی گفت: پس از اخطار فائو در تاریخ 5 بهمن ماه، ردیابی‌هایی از سوی کارشناسان استان هرمزگان صورت گرفت که متاسفانه در تاریخ 8 بهمن ماه اولین ورود دستجات ملخ مهاجر در منطقه بندر لنگه محرز شد. پس از آن به‌سرعت ستاد مبارزه با ملخ، تشکیل و با هماهنگی سازمان حفظ نباتات، امکانات مبارزه به سمت بندر لنگه منقل شد. تا دیروز بیش از 400 هکتار مبارزه شیمیایی علیه دستجات ملخ صورت گرفته است.

حمید دولتی تصریح کرد: در برآورد اولیه مشخص شد که دسته اول حدود 500 هکتار را به عنوان کانون اولیه خود انتخاب کرده‌اند. در حال حاضر ریزش دسته جدید نیز تمام شده و کارشناسان با دستگاه ردیاب، نقطه ریزش را رصد می‌کنند تا با توجه به میزان وسعت، برای مبارزه برنامه‌ریزی کند.

دولتی با بیان اینکه خوشبختانه این ملخ‌ها هنوز به مزارع و باغات نرسیده‌اند، افزود: با توجه به ردیابی به ‌موقع به محض ورود دستجات، شناسایی شده‌اند. ولی با این وجود، این میزان زنگ خطری برای کل کشور است؛ اگر روند ورود این ملخ‌ها ادامه پیدا کند؛ معضل بزرگی را برای کشور ایجاد خواهد کرد.

‌مدیر حفط نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان از احتمال حضور ملخ‌های دریایی در استان‌های فارس و شهرستان بستک خبر داد و افزود: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، در حال حاضر شرایط در بندر نخیلوه بندر لنگه برای این دسته مساعد است و با توجه به پوشش گیاهی مناسب، احتمالا این دسته طی 15 تا 20 روز آینده در این مکان باقی بمانند. مگر آنکه دسته جدید وارد کشور شود که با توجه به شعاع پروازی، خطر بزرگی در کمین استان فارس و شهرستان‌های بستک است.

وی مبارزه با این موج را مستلزم بسیج همگانی تمام امکانات از طریق استانداری‌ها، فرمانداری‌ها و همکاری با مجموعه سازمان جهاد کشاورزی دانست و گفت: تا این لحظه 5 دستگاه سم پاش یو ال وی و 5 دستگاه سم پاش موتوری و سایر سم پاش‌ها به منطقه ارسال شده است. علاوه بر آن در حال پیگیری اعزام 2 فروند هواپیما سم پاش به منطقه هستیم تا مبارزه در همان منطقه به پایان برسد.

دولتی با بیان اینکه به کل استان اعلام هشدار شده است، گفت: در حال حاضر ردیابی‌ها به صورت شبانه‌روزی در حال انجام است که به محض ورود موج جدید مبارزه آغاز شود. همچنین با همکاری استانداری، فرمانداری و بسیج امکانات  و حضور سم‌پاش‌های یو ال وی از استان‌های همجوار، طی چند روز آینده این میزان از ریزش را کنترل خواهیم کرد؛ ولی این امر قابل‌پیش‌بینی نیست زیرا به دلیل جنگ در کشور یمن و بی‌تفاوتی کشور عربستان به جوانب این بحران، موج‌های جدیدی در حال ورود هستند.