کتاب «هستی»

اثر رولو می، ارنست آنجل، هانری ف. النبرگر با ترجمه سپیده حبیب که نشر نی منتشر کرده است

نویسندگان این کتاب، پایه‌گذاران روان‌درمانی اگزیستانسیال در نیمه سده بیستم اروپا هستند که همگی از بزرگان روانکاوی فرویدی و گاه همچون لودویگ بینزوانگر از دوستان نزدیک فروید بوده‌اند، اما برخورد با کاستی‌های روان‌کاوی، در پی رویکردی انسان‌مدارتر، از فلسفه یاری جستند و زبان فلسفه اگزیستانسیال را به رشته خودشان ترجمه کردند. کار رولو می در پیگیری ترجمه و ویرایش این مقالات از زبان‌های آلمانی و فرانسوی به انگلیسی، خدمتی بزرگ بود، زیرا جهان انگلیسی زبان و از این طریق سایر فرهنگ‌ها را با این رویکرد و ژرفای آن آشنا کرد و به عبارتی، آن را جهانی ساخت. یکی از مهم‌ترین نکاتی که از این کتاب می‌آموزیم، تعریفی است که از فلسفه اگزیستانسیال به دست داده می‌شود و وجوهی از این فلسفه که در درمان کاربرد دارد. از رو علاقمندان به این رویکرد روان‌درمانی در ایران می‌توانند از این کتاب بسیار بیاموزند. 

کتاب «هستی»، از زمان انتشارش در سال 1956، مهم‌ترین، کامل‌ترین و درخشان‌ترین روایت از رویکرد اگزیستانسیال در روانشناسی به دست داده است. ویراستاران، از میان آثار پیشگامان جنبش تحلیل اگزیستانسیال، تاریخچه‌های موردی و نوشته‌هایی را برگزیده‌اند که بتوانند این رویکرد را توضیح دهند؛ رویکردی که به قول رولو می، بیماری روانی را «نه به مثابه انحرافی از معیارهای مفهومی این یا آن روان‌پزشک، بلکه به مثابه انحرافی در ساختار هستی ویژه آن بیمار یا به عبارتی مختل شدن موقعیت انسانی او می‌شناسد». 

    

کتاب «پول»

اثر یووال نوح هراری با ترجمه مهدی نمازیان که نشر نون منتشر کرده است.

پول چگونه اختراع شد؟ چرا چنین نقش مهمی در زندگی‌هایمان ایفا می‌کند؟ آیا اسباب شادی‌مان را فراهم می‌کند یا این‌که حاصلی جز تلخ‌کامی ندارد؟ آینده بشر چه برنامه‌ای برای پول دارد؟ فناوری‌های آینده در زمینه هوش مصنوعی چه تأثیری بر زندگی انسان خواهد گذاشت؟ الگوریتم‌ها چگونه زندگی آدمی را متحول خواهند کرد؟ ابرانسان‌های جدیدی مانند ویز، کورتانا و گوگل چگونه بر جهان مسلط خواهند شد؟ 

پاسخ به تمام این پرسش‌ها موضوعات مورد بحث در این کتاب هستند و نویسنده کتاب به این پرسش‌ها پاسخ خواهد گفت. یووال نوح هراری با وضوح و بینشی مثال‌زدنی، خواننده را به سفری جذاب، از زمان ضرب نخستین سکه‌ها تا اقتصاد قرن بیست و یکم می‌برد و به ما نشان می‌دهد که چگونه در شرف یک انقلاب قریب‌الوقوع هستیم، چه بخواهیم و چه نخواهیم، چه دوست داشته باشیم و چه از آن متنفر باشیم.