مشاور وزیر در امور زنان گفته است که آمار ترک تحصیل و به مدرسه نرفتن دختران در متوسطه دوم بیشتر است و پیش‌بینی می‌شود این میزان امسال بیشتر شده باشد.

فرحناز مینایی پور درباره وضعیت ترک تحصیل و بازماندگی دختران دانش‌آموز در سال تحصیلی جاری به‌ویژه با شیوع کرونا و تعطیل شدن آموزش‌های حضوری گفت: بر اساس آمار سال تحصیلی گذشته، نرخ پوشش تحصیلی دختران در دوره ابتدایی ۹۷ درصد، در دوره متوسطه اول ۹۲ درصد و در دوره متوسطه دوم ۸۰ درصد بوده است.

مینایی پور ادامه داد: آمار ترک تحصیل و به مدرسه نرفتن دختران در متوسطه دوم بیشتر است. پیش‌بینی می‌شود این میزان امسال بیشتر شده باشد. تعدادی ابزار هوشمند دسترسی نداشتند که استان‌ها و معاونت‌ها برای تأمین ابزار هوشمند تلاش کردند. هم‌اکنون آماری در دست نداریم که امسال چه تعداد دوره تحصیلی‌شان را پشت سر گذاشتند. دانش آموزان از طریق ستاد ثبت‌نام شده‌اند اما اینکه آیا واقعاً درس می‌خوانند و چند درصد می‌توانند امسال را با موفقیت پشت سر بگذارند مشخص نیست و باید صبر کنیم در زمان خودش مشخص شود.

آموزش‌وپرورش بیشترین زنان شاغل را دارد

مینایی پور بیان کرد: آموزش‌وپرورش به‌عنوان بزرگ‌ترین نهاد دارای بیشترین تعداد زنان شاغل است. ۲ میلیون و ۴۰۰کارمند دولت در کشور وجود دارد که از این تعداد یک‌میلیون نفر کارمندان زن هستند که از این‌یک میلیون نفر ۵۰۰ هزار نفر زنان شاغل در وزارت آموزش‌وپرورش هستند .۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دانش‌آموز دختر داریم.

به گفته مشاور وزیر آموزش‌وپرورش در امور زنان، وزارتخانه شش هدف مهم را در حوزه زنان دنبال می‌کند. بسترسازی مناسب جهت توسعه شایستگی‌ها و برقراری عدلت جنسیتی در دسترسی به فرصت‌ها، منابع و امکانات آموزشی و ارتقای شغلی زنان از این جمله است.

او ادامه داد: همچنین الگوسازی و تعمیق باورهای دینی زنان و دختران، کیفیت‌بخشی آموزش، افزایش نرخ باسوادی دختران در جامعه و افزایش سهم مشارکت‌پذیری آن‌ها، تحکیم و تعالی بنیان خانواده را دنبال می‌کنیم بر اساس سیاست‌های ابلاغی چون سیاست‌های کلی جمعیت و خانواده و قانون برنامه ششم توسعه نیز فعالیت‌هایی را در دست انجام داریم به‌عنوان‌مثال طرح آموزش سواد زندگی را اجرا کردیم.

آموزش مهارت کودک یاری به دانش آموزان دختر و پسر

مینایی پور بیان کرد: کار مهم دیگر در راستای سیاست‌های جمعیتی، آموزش مهارت کودک یاری به دانش آموزان دختر و پسر بود. برای اولین بار امسال در ۱۰ استان به‌صورت پایلوت این طرح اجرا شد و این طرح در یک تفاهم‌نامه مشترکی با معاونت زنان به اجرا درآمد. معتقدیم تعداد فرزندان در خانواده‌ها کم شده و به‌سوی تک‌فرزندی حرکت می‌کنند لذا بچه‌ها مهارت لازم نگه‌داری از کودکان را پیدا نمی‌کنند و وقتی ازدواج می‌کنند هم مهارت کودک یاری را ندارند. هدف اصلی ما آماده‌سازی برای ایفای نقش در دوران زندگی مشترک و آشنایی با اصول مراقبت‌های بهداشتی دوران بارداری است کتابی هم در همین راستا تهیه کردیم.

کرونا فرصتی برای تحصیل دخترانی که ازدواج‌کرده‌اند

مینایی پور درباره موانع ادامه تحصیل دختران ازدواج‌کرده گفت: اتفاقاً شاید کرونا را باید در این مورد به فال نیک گرفت. قبلاً دخترانی که ازدواج می‌کردند بدون اینکه اظهار کنند، می‌توانستند در مدرسه ادامه تحصیل بدهند اما اگر اظهار می‌کردند یا مشخص می‌شد که ازدواج کردند باید به مدارس شبانه یا آموزش از راه دور می‌رفتند. حالا که کرونا آمده و آموزش‌ها مجازی شده است فرصت برای آن دخترانی که ازدواج‌کرده‌اند بهتر فراهم است و می‌توانند از طریق شبکه شاد مانند بچه‌های دیگر به تحصیل ادامه دهند و هیچ منعی برای ادامه تحصیل این دختران وجود ندارد.