رئیس‌جمهوری دوقطبی‌های ایجاد شده در کشور را به مصلحت کشور، درست و واقعی ندانست و عنوان کرد: نباید ذهن جامعه را به این دوقطبی‌ها مشغول کنیم. این دوقطبی‌ها ناصحیح و کاذب است.

به گزارش ایرنا، حسن روحانی صبح دیروز در جلسه هیات دولت، نفت را‌ یکی از مصادیق دوقطبی‌ها دانست و گفت:‌ یکی می‌گوید نفت را کم بفروشیم و یکی می‌گوید زیاد بفروشیم. نفت‌مان را باید تولید و بعد در حداکثر ممکن صادر کنیم و این حق ماست.

وی افزود: می‌‌گویید به جای آنکه حق‌مان را پس بگیریم، پس نگیریم. اگر الان بتوانیم، می‌گویم این کار بکنیم. هر وقت وزیر نفت بگوید دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه می‌توانیم صادر کنیم، ما آماده‌ایم. بعد می‌گویند پول نفت در بودجه خرج نشود. این حرف درست است، ولی لغت آن غلط است.

سردار سلیمانی قهرمان ملی است

رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه هیچ جناحی نمی‌تواند سردار سلیمانی را متعلق به خود بداند، گفت: شهید سلیمانی یک قهرمان ملی و یک افتخار برای ملت ایران، ملت‌های منطقه و ملت‌های مسلمان است.

روحانی با اشاره به پایان سال میلادی گفت: امیدواریم همه کسانی که آغاز سال‌شان در این روزها خواهد بود و کسانی که مرتبط با حضرت عیسی مسیح (ع) بوده و از جمله ما مسلمانان که معتقد به رسالت و نبوت آن پیامبر عظیم‌الشان هستند، همه بتوانند از راه و شیوه آن بزرگوار بهره بگیرند.

وی با تاکید بر اینکه سال میلادی ۲۰۲۰، سال سختی برای همه کشورهای جهان بود، گفت: کشورهای جهان از آغاز این سال و حتی پایان سال ۲۰۱۹، گرفتار ویروسی شدند که در یک قرن گذشته بی‌نظیر بود. فرهنگ، آموزش، روابط اقتصادی جامعه و... دچار مشکل شد. همه کشورهای دنیا از نظر اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و سلامت جامعه مشکلات بزرگی دارند.

رئیس‌جمهور با یادآوری اینکه  ۱۰ ماه از این مسئله گذشته و وارد ماه یازدهم شدیم، تصریح کرد: باید با تلاش از این مشکل فاصله گرفت. مشخص نیست در چه شرایطی بگوییم که مشکل کرونا پایان یافته است. در عین حال خوشحالیم کادر درمان و مردم و همه نیروها، بسیج و سپاه و... با همه توان و امکانات وارد صحنه شدند. از آنها و وزارت بهداشت تشکر می‌کنیم.

 رشد ۷۰ درصدی بودجه عمرانی

وی گفت: نفت را حتی‌الامکان نباید در بودجه جاری استفاده کرد. نفت را باید فروخت و سرمایه‌گذاری کرد. مقداری در صندوق می‌رود. مقداری باید در صنعت نفت سرمایه‌گذاری شود که مقداری عقب است و این صنعت نیازمند سرمایه‌گذاری و نشاط است.

روحانی به بودجه عمرانی کشور اشاره کرد و گفت: اگر بودجه عمرانی باید انجام شود، چرا ۵۰ هزار میلیارد تومان؟ چرا ۱۰۰ هزار میلیارد، ۲۰۰ هزار میلیارد و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان نگذاریم؟ تاکنون ۶۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای بودجه عمرانی پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۰ درصد رشد داشته است.

رئیس‌دولت تدبیر و امید اظهار کرد: در این شرایط جنگ اقتصادی که می‌خواستند همه چیز را قفل کنند، حتی یک روز حقوق کارمندی تاخیر نداشته است و سر ماه حقوق پرداخت شد در حالی که آن موقع که بالاترین میزان درآمد نفتی را داشتیم پرداخت حقوق تا چند روز تاخیر می‌افتاد.

وی با بیان اینکه اوراق را در این دولت به جایگاه واقعی‌اش رساندیم، گفت:‌ اوراق در کشور ما هیچ ارزشی نداشت. نه سودش معلوم بود و نه اصلش؛ اما ما اوراق به جایگاهش نشاندیم. امروز اوراق عین پول می‌ماند و به اندازه پول ارزش دارد. سود و اصل اوراق دولت در همان روز پرداخت می‌شود و حتی یک روز تاخیر نداشته است.

رئیس‌جمهوری گفت: این کار عظیم اقتصادی دولت بود که متاسفانه نسبت به این مسائل اصلی و مهم کمتر صحت می‌شود. اوراق را جایگزین پول نقد کردیم. معنای واقعی اوراق، یعنی قرض گرفتن از مردم بدین صورت که از ملت قرض می‌گیریم وبا سود به ملت برمی‌گردانیم.

روحانی با یادآوری اینکه در این سال‌های سخت از بانک مرکزی یک قران استقراض نکردیم و نمی‌کنیم، افزود: مقداری پول است که در بودجه می‌آید و آخر سال هم با بانک مرکزی تسویه می‌شود اصلا استقراضی از بانک مرکزی نکرده و نمی‌کنیم.

روحانی با بیان اینکه در این شرایط  اینکه نفت را بفروشیم و آن را وارد توسعه کشور کنیم بسیار خوب است، گفت: امسال اعلام کردیم ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت می‌فروشیم و مقداری که بیشتر فروختیم صرف توسعه کشور یا صرف توانمندسازی افراد مستضعف می‌کنیم.

هیچ دولتی مانند دولت یازدهم و دوازدهم حامی محرومان نبوده است

 وی یادآورشد: هیچ دولتی بعد از انقلاب نمی‌تواند ادعا کند مانند دولت یازدهم و دوازدهم حامی اقشار کم درآمد جامعه بود ه و نمونه بارز آن برق و گاز و آب امید است. آب و برق و گاز را هم با هدف کمک به مردم و هم کاهش مصرف، مجانی کردیم.

رئیس‌جمهوری ادامه داد:  نفت را حتما باید بفروشیم و آن را صرف بودجه عمرانی و توسعه کشور و توانمندسازی برخی افراد دارای مشکل کنیم نه اینکه در امور جاری خرج شود. این دیگر دو قطب نمی‌خواهد که می‌گویند.

روحانی با تاکید بر لزوم تشریح این موفقیت‌ها برای مردم از سوی رسانه ملی گفت: درآمد نانو تکنولوژی از سال ۹۲ تا امسال هفت برابر شده است و مسئولان ستاد نانوتکنولوژی اعلام کردند اگر تحریم نبود تا ۱۴۰۴ حداقل یک میلیارد دلار محصولات نانو تکنولوژی صادر می‌کردیم البته الان هم صادر می کنیم.

 وی یادآورشد: ما باید نفت را بفروشیم در بیوتکنولوژی آی سی تی و هوافضا صرف کنیم تا هم در داخل بی‌نیاز شویم و هم صادر کنیم و حتی در بخش کشاورزی شرایط مورد نیاز حتما باید متحول شود.  اینکه نفت بفروشیم و حقوق کارمند بدهیم، غلط است اما اگر نفت را بفروشیم نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی را توسعه دهیم، حتما درست است.

رئیس‌دولت دوازدهم با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر اینکه دولت در سال آخر خیلی می‌خواهد نفت بفروشد، گفت:‌ اتفاقا دولت خیلی کار خوبی می‌کند اگر من بودم می‌گفتم چرا دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه باید میزان آن را به دو میلیون و ۵۰۰ هزار و حتی سه میلیون بشکه افزایش بدهید. «دولت می‌گوید من می‌توانم، مجلس بگوید بارک‌الله به دولت. دولت می‌گوید سیلی می زنم دهان دشمن، من می‌گویم دو تا سیلی بزن.»

وی افزود: بعضی‌ها می‌گویند دولت سال دیگر نیست که می‌گویم نه؛ نصف سال آینده هستیم و نشان می‌دهیم که می‌توانیم هم نفت را تولید و هم صادر کنیم.

باید هم واکسن بسازیم و هم وارد کنیم

روحانی با اشاره به برخی اظهارات درباره تولید یا واردات واکسن کرونا گفت: اینکه بحث می‌شود واکسن را از خارج وارد کنیم یا تولید، مثل این است زمان جنگ بگوییم اسلحه باید داخلی باشد یا خارجی. در حالی که در دوران دفاع مقدس هم گلوله توپ و خمپاره وارد می‌کردیم هم می‌ساختیم و سال‌های آخر هم موشک وارد می‌کردیم و هم می‌ساختیم. بنابراین هم واکسن باید وارد کنیم و هم بسازیم.

وی اضافه کرد: اگر به خودکفایی کامل رسیدیم نیاز به وارد کردن نیست. اما زمانی که هنوز راه مشخص نیست و کسی نمی‌داند واکسنی که شروع کردیم چند ماه طول می کشد تا واکسیناسیون در سطح وسیع در کشور انجام شود، بهتر است واکسن آماده‌ای که می‌توانیم وارد کرده و سه هفته دیگر واکسیناسیون را شروع کنیم، دولت در این زمینه تردید نمی‌کند.

رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: اینکه یکی می‌گوید واکسن داخلی ارزش ندارد این درست نیست، معیار ما وزارت بهداشت و درمان است اگر متخصصان گفتند واکسن خارجی مورد اعتماد است، وارد می کنیم و اگر گفتند واکسن داخلی مورد اعتماد است تولید می‌کنیم.

 تولید پتروشیمی کشور سال آینده ۱۰۰ میلیون تن می‌شود

رئیس‌دولت تدبیر و امید با اشاره به افتتاح طرح‌های بزرگ پتروشیمی در پنج شنبه گذشته گفت: امسال قرار بود تا پایان سال ۱۷ طرح پتروشیمی افتتاح شود که هفته گذشته دهمین طرح افتتاح شد و هفت طرح دیگر تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد و این افتخار بسیار بزرگی است.

وی با بیان اینکه تولید پتروشیمی ما در سال آینده تقریبا دو برابر می‌شود، ‌گفت: ارزش پتروشیمی ما در سال ۹۲،  ۱۱ میلیارد دلار بود و این رقم سال آینده به ۲۵ میلیارد دلار می‌رسد. این افتخار متعلق به حسن روحانی و این دولت نیست بلکه افتخار برای ملت، صنعتگران، جوانان و دانشمندان است و بیاییم این افتخار ملی را بیان کنیم.

رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: فردا پنجشنبه هم طرح‌های مهم آب و برق را افتتاح می‌کنیم و سد بزرگی باارزش ویژه بهره‌برداری می‌شود که سالانه ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب را به دریاچه ارومیه می‌رساند.

رئیس ‌دولت تدبیر وامید احیای دریاچه ارومیه را نخستین مصوبه دولت یازدهم و جزو شعارهای دولت تدبیر وامید برشمرد و گفت:‌ تونل عظیمی هم درحال ساخت است که تا پایان امسال یا آغاز سال آینده این کار انجام می‌شود.

وی ادامه داد: مردم بدانند در این دولت فردا چهل و هشتمین سد ملی افتتاح می‌شود و تا پایان دولت امیدواریم به ۵۷ سد برسد. کل سدهای بعد انقلاب تا دولت یازدهم، ۱۲۵ سد بود و در این دولت ۵۷ صد به بهره‌برداری می‌رسد و نزدیک به ۵۰ درصد سدهایی است که تا قبل از دولت به بهره‌برداری می‌رسد و این افتخار مهندسان و افرادی است که تلاش می‌کنند.