یک کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد که بدعهدی در حمایت از بازار سرمایه این وضعیت را تشدید کرده و در صورتی که حمایت عملی صورت نگیرد، بازار سهام به ناکجاآباد می‌‎رود.

نیما میرزایی در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز وضعیت بورس را بررسی و بیان کرد: بعد از آتش‌بس تلاش‌هایی صورت گرفت که شرایط اقتصادی مردم به وضعیت عادی بازگردد و اقدامات مختلفی هم در این راستا انجام شد که به نظر من برخی از آنها مفید بودند و در حوزه بازار سرمایه به بهبود شرایط کمک کردند و برخی دیگر از آنها موثر واقع نشدند. او افزود: یکی از اقدامات مثبت، بحث بازگشایی زودهنگام صندوق‌های درآمد ثابت بود که مقداری از فشار فروش و نیاز مردم به تامین نقدینگی از آن طریق برطرف شد.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: در ادامه اما با قول‌های مثبت وزیر جدید اقتصاد قرار بود منابعی برای حمایت از بازار سهام تخصیص داده و همزمان با آن معاملات بازگشایی شود، اما در نهایت این اتفاق نیفتاد و ارکان بازار سرمایه از جمله صندوق توسعه و تثبیت با توجه به منابع محدودی که دارند، امکان ایستادن در برابر خیل عرضه‌ها را نداشتند. این یک دومینوی بهمن‌وار برای عرضه‌ها ایجاد کرد که متاسفانه نمی‌توان نقطه دقیقی را برای انتهای آن پیش‌بینی کرد.

میرزایی تصریح کرد: به نظر من بدعهدی و شانه خالی کردن در برابر تخصیص منابع توسط دولت و بانک مرکزی برای حمایت مشخص از بازار سرمایه، وضعیت فعلی را تشدید کرد و عرضه‌هایی که می‌توانست در میانه هفته یا تا پایان هفته دست کم در سهم‌های بزرگ جذب شود، جمع‌آوری نشد. او ادامه داد: من با ادامه این روش خیلی موافق نیستم؛ در این شرایطی که منابع مالی تزریق نمی‌شود، بازگشایی بازار سرمایه می‌تواند ما را به ناکجاآبادی ببرد که موجب ضرر و زیان سهامداران شود. تخصیص دیرهنگام هم چاره مشکلات نیست؛ زیرا بعد از یک افت قیمتی سنگین می‌توان گفت نهادهایی نظیر بانک مرکزی و مراجعی که امکان آن را دارند، پول وارد بازار کنند، اقدام به مفت خریدن و پایین‌خریدن سهام می‌کنند که طبعا مشکل سهامداران را حل نمی‌کند، بلکه ممکن است سهام هم از دست آنها خارج شود.

این تحلیلگر بازارهای مالی معتقد است: اگر قرار است که منابع لازم توسط بانک مرکزی و دولت در زمینه حمایت از بازار سرمایه در یکی دو روز آینده تخصیص داده نشود، به نظر من باز بودن بازار با این شرایط به نفع سهامداران نیست.

میرزایی با عنوان اینکه اگر تصمیم بر باز ماندن بازار است، باید سریعا دامنه نوسان یا دامنه پایینی تغییرات قیمت کاهش یابد، مطرح کرد: اگر تصمیم بر باز ماندن بازار است، باید سریعا دامنه نوسان یا دامنه پایینی تغییرات قیمت کاهش یابد. در شرایطی هستیم که به نظر می‌رسد دو ماه پرچالش، پرتنش و پرابهام را پیش رو داریم و از همین رو باز بودن بازار سرمایه حتی با دامنه سه درصدی و بدون حمایت می‌تواند وضعیت فعلی را برای سهامداران بحرانی‌تر کند.

او با بیان اینکه اکنون در یک شرایط رهاشدگی تصمیم‌گیری هستیم، اظهار کرد: این وضعیت می‌تواند ادامه‌دار باشد و شاخص تا محدوده 2.5 میلیون نیز اصلاح شود. با توجه به ترسی که در بازار وجود دارد، اوضاع می‌تواند برای سهم‌های کوچک بازار بدتر باشد، اما دو اتفاق می‌تواند روند را بازگرداند؛ یکی اینکه منابع چند ده همتی برای کمک لازم به بازار سرمایه تزریق شود و سریعا بازار بتواند خود را احیا کند. گزینه دوم هم تغییر شرایط پیرامونی است؛ کاهش ریسک تنش مجدد با رژیم صهیونیستی یا خبرهای موثق و مطمئن از توافق نهایی با آمریکا می‌تواند 

ورق را برگرداند.

این کارشناس بورس در پایان تاکید کرد: اما در شرایطی که گزینه دوم در اختیار تصمیم‌گیران بازار نیست، به نظر من گزینه اول لازم و گریزناپذیر است و شانه خالی کردن از اجرای آن می‌تواند پیامدهای سنگینی در پیش داشته باشد.