تولید خودرو ۵۷ درصد کاهش یافت

براساس جدیدترین گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت تولید انواع خودرو در آبان ماه امسال با کاهش ۵۷.۴ درصدی همراه بوده است.

در این مدت تولید انواع خودرو از ۱۳۵ هزار و ۴۰۲ دستگاه در آبان ماه ۱۳۹۶ به ۵۷ هزار و ۶۲۷ دستگاه کاهش یافته است. آبان ماه امسال تولید انواع سواری با کاهش ۵۸.۲ درصدی همراه بوده و از ۱۲۶ هزار و ۱۳۵ دستگاه در آبان ماه سال گذشته به ۵۲ هزار و ۷۲۳ دستگاه رسیده است. در این مدت تولید انواع ون نیز ۷۳.۲ درصد کاهش یافته و از ۶۷ دستگاه در آبان ماه ۱۳۹۶ به ۱۸ دستگاه کاهش یافته است. تولید انواع وانت نیز با کاهش ۴۶ درصدی همراه بوده و از ۷۵۶۹ دستگاه در آبان ماه سال گذشته به ۴۰۸۴ دستگاه رسیده است. آبان ماه امسال تولید انواع اتوبوس نیز نزدیک به صد درصد کاهش یافته و با افت ۹۹.۴ درصدی از ۱۶۳ دستگاه در آبان ماه ۱۳۹۶ به یک دستگاه رسیده است. تولید انواع کامیونت، کامیون و کشنده نیز ۵۲.۶ درصد کاهش یافته و از ۱۳۴۵ دستگاه در آبان ماه سال گذشته به ۶۳۷ دستگاه کاهش یافته است. در این مدت تنها تولید مینی‌بوس و میدل‌باس افزایش یافته و با رشد ۳۳.۳ درصدی از ۱۲۳ دستگاه در آبان ماه ۱۳۹۶ به ۱۶۴ دستگاه رسیده است. در هشت ماهه نخست امسال نیز تولید انواع خودرو با کاهش ۲۴.۹ درصدی همراه بوده و از ۹۶۰ هزار و سه دستگاه در هشت ماهه نخست سال گذشته به ۷۲۱ هزار و ۳۶۳ دستگاه کاهش یافته است.

    

مشکلی برای تراکنش‌های روزمره مردم ایجاد نمی‌شود

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اقدامات این بانک در خصوص اعمال محدودیت سقف تراکنش روزانه کارتی بر اساس کد ملی و صدور چک‌های تضمینی صرفا در وجه ذینفع، گفت: پولشویی آشکار از طریق چک‌های تضمینی و کارت‌های بانکی توسط سفته‌بازان انجام می‌شد که این روند متوقف شده است؛ لذا قصد ما جلوگیری از سفته‌بازی و کاهش ارزش پول ملی است و نمی‌خواهیم محدودیتی در تراکنش‌های روزمره و واقعی مردم ایجاد کنیم. عبدالناصر همتی در مراسم رونمایی از سامانه‌های «نهاب»، «سپند»، «مدیریت هویت کارت - مهک» و «مدیریت کارت سوخت» در آستانه بیست و پنجمین سالگرد تاسیس شرکت خدمات انفورماتیک، ضمن بازدید از مراکز داده و زیرساخت‌های فنی، بر ضرورت استفاده از ظرفیت حداکثری فناوری‌های نوین برای کنترل بهینه بازار پول و ارز کشور در راستای پویایی اقتصاد ملی کشور تاکید کرد و گفت: با استفاده از زیرساخت‌های فناورانه، اعمال سیاست‌های نظارتی و کنترلی بانک مرکزی توسعه می‌یابد.  طبق اعلام بانک مرکزی، رییس کل این بانک بر پالایش و نظارت دقیق بر هویت مشتریان و نظارت دقیق بر مکان و حدود فعالیت پایانه‌های کارتخوان و تراکنش‌های الکترونیکی تاکید و اظهار کرد: هدف اصلی بانک مرکزی در راهبری سامانه‌های حاکمیتی و سامانه‌های ملی پرداخت و تسویه باید بر اشراف کامل بر روند مبادلات و رصد و نظارت دقیق مبتنی باشد تا امکان هر گونه سوء استفاده از خدمات پرداخت الکترونیک برای فعالیت‌های مخل اقتصادی از میان برود.  

    


سه روز ‌تا پایان مهلت لبنیاتی‌ها برای ارزانی

دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی اعلام کرد که براساس ابلاغیه‌ ارسال شده برای کارخانه‌های تولیدکننده محصولات لبنی، آنها تا سه‌شنبه ۲۷ آذرماه برای کاهش قیمتها و رعایت نرخ‌های اعلامی فرصت دارند و در غیر این صورت برخوردها و جریمه‌های سنگینی در انتظارشان است. هفته گذشته رضا باکری - دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی - گفته بود که در پی بررسی‌های صورت گرفته، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان کاهش قیمت لبنیات را با در نظر گرفتن حاشیه سود قانونی ۱۴ درصدی در دستور کار قرار داد که رضایت کارخانه‌ها را نیز در برداشت. وی ادامه داد: در این میان نرخ‌های جدید که کاهش قیمت هفت تا ۱۱ درصدی انواع لبنیات را باعث می‌شود، به تصویب سازمان حمایت رسید و به کارخانه‌های لبنی ابلاغ شد که قیمت‌های مصوب را روی محصولات خود درج کنند. حالا حدود یک هفته از این اظهارات می‌گذرد و در همان زمان یک روز وقت برای لبنیاتی‌ها در نظر گرفته شده بود اما به نظر می‌رسد هنوز آن‌ها این نرخ‌ها را رعایت نکرده‌اند. در این رابطه باکری در پاسخ به ایسنا درباره این‌که چرا صنایع لبنی به ابلاغیه رسمی ستاد تنظیم بازار عمل نکرده و قیمت محصولات خود را کاهش نداده‌اند؟ توضیح داد که ابلاغیه مورد نظر بیستم آذر ماه امسال برای کارخانه‌های لبنی ارسال شده است و به آن‌ها بابت اجرای قانون یک هفته فرصت داده شده است.