قیمت‌ها در بورس کاهشی شد

معامله‌گران بازار سهام دیروز شاهد افت آرام قیمت سهم‌ها بودند. مقدار عرضه‌ها نسبت به روز دوشنبه کمتر بود و در نهایت شاخص کل حدود ۶۰۲ واحد کاهش یافت.

به‌ گزارش ‌ایسنا، دیروز (سه‌شنبه) شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۶۲ واحد افت کرد و به رقم ۱۶۵ هزار و ۷۰۱ واحدی رسید. همچنین شاخص کل هم وزن با ۵۳ واحد کاهش رقم ۲۷ هزار و ۱۲۳ واحدی را تجربه کرد.

شاخص آزاد و شناور نیز دیروز ۵۰۷ واحد افت کرد و تا رقم ۱۷۷ هزار و ۵۷۹ واحدی کاهش یافت. در ‌عین ‌حال شاخص بازار اول با ۲۹۷ واحد افت عدد ۱۲۲ هزار و ۳۲۱ واحدی را تجربه کرد.

همچنین شاخص بازار دوم بیش از ۱۹۰۰ واحد کاهش یافت و رقم ۳۲۸ هزار و ۸۹۶ را تجربه کرد.

دیروز نمادهایی در گروه محصولات چند رشته‌ای، فنی مهندسی، بانکی و پالایش و پتروشیمی بیشترین تاثیر را روی نوسانات شاخص‌های بالا گذاشته است. از جمله شرکت‌هایی که به افزایش شاخص کل کمک کرده‌اند می‌توان به گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید، پالایش نفت اصفهان، معدنی و صنعتی گل گوهر و نفت بهران اشاره کرد. اما گروه مبنا بانک ملت، پتروشیمی پارس، پتروشیمی جم و فولاد مبارکه اصفهان همه دست به دست هم دادند تا در مجموع شاخص کل با شتاب بیشتری افت کند.   دیروز در گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری، معامله‌گران بازار سهام شاهد نوسان قیمت کمتر از دو درصد بودند. این نوسان قیمت‌ها اکثرا رو به پایین بود. بانک ملت حدود ۲.۳ درصد افت قیمت را تجربه کرد و بانک صادرات کمتر از یک درصد قیمت پایانی کاهش یافت. محصولات شیمیایی نیز نوسان کمتر از دو درصد داشتند و تعداد معدودی از نمادهای این گروه توانستند بیش از چهار درصد رشد قیمت را تجربه کنند. در گروه‌های فرآورده‌های نفتی کک و سوخت هسته‌ای نیز تقریبا نیمی از نهادها با شتاب بسیار کمی رشد قیمت را تجربه کردند. ارزش معاملات بورس تهران دیروز به رقم ۴۲۹ میلیارد تومان رسید و حجم معاملات رقم ۱.۳ میلیارد سهم و اوراق مالی را تجربه کرد. همچنین تعداد معاملات این بازار به رقم ۱۱۵ هزار و ۹۸۷ نوبت رسید. آیفکس نیز ۵.۳۲ واحد رشد کرد و تا رقم ۱۸۲۹ واحدی بالا رفت. ارزش معاملات فرابورس ایران عدد ۴۲۱ میلیارد تومانی را تجربه کرد و حجم معاملات آن به ۸۰۴ میلیون سهم و اوراق مالی رسید.

    


رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی مطرح کرد:

برنج ایرانی گران شد خارجی ارزان!

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: کمبودی در بازار وجود ندارد و تنها شاهد افزایش قیمت برنج ایرانی و کاهش قیمت برنج خارجی هستیم.

محمد آقاطاهر در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با وضعیت بازار مواد غذایی گفت: در چند وقت اخیر قیمت رب گوجه‌فرنگی در سطح عمده‌فروشی افت کرده و برخلاف گذشته که بازار این محصول دارای تب و تاب خاصی بود، شرایط آرام‌تری در بازار حاکم است اما با تمام این تفاسیر قیمت رب در سطح خرده فروشی آن‌چنان تغییری نداشته است.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر مجوز صادرات رب گوجه‌فرنگی صادر شده که اگر صادرات تنها براساس مازاد مصرف داخلی انجام شود، مشکلی در بازار رخ نخواهد داد در غیر این صورت افزایش قیمت رب گوجه‌فرنگی تکرار خواهد شد.

وی در رابطه با بازار برنج با تاکید بر این‌که بازار با کمبودی مواجه نیست، بیان کرد: شرایط عرضه برنج بسیار مناسب است و تنها در پی انتشار اخباری مبنی بر صادرات برنج ایرانی قیمت این محصول با افزایش ۱۰ درصدی مواجه شده است. در برنج وارداتی نیز صدور مجوز واردات یک ماه زودتر از سال‌های گذشته و آغاز فرآیند واردات از ابتدای آذرماه، افت قیمت برنج وارداتی را به دنبال داشته است.آقاطاهر با اشاره به این‌که اگر نیاز بازار حبوبات رفع نشود نیاز به واردات احساس می‌شود، یادآور شد: در بازار حبوبات برخی از محصولات توان رفع نیاز بازار داخلی را ندارد که از این موارد می‌توان به عدس و لوبیا اشاره کرد. البته واردات باید براساس نیاز بازار انجام شود که مشکلی در زمینه خروج بیش از حد ارز و رکود کشاورزی در کشور رخ ندهد. رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از عدم کمبود در بازار خبر داد و تاکید کرد: در پی مشکلات به وجود آمده در فرآیند تولید روغن مایع و جامد، میزان تولید با نیاز بازار سنخیت ندارد و در کنار آن به دلیل فاصله سود بسیار کم خرید عمده فروش و قیمت تعیین‌ شده، محصول روغن با قیمت بیشتری نسبت به قیمت درج شده بر محصول در بازار عرضه می‌شود.