گشت ارشاد دوباره به خیابان‌ها بازگشته و کماکان ویدئو‌هایی از برخورد‌های گشت ارشاد با مردم منتشر می‌شود. در این بین مشخص نیست با دستور کدام نهاد و چه اشخاصی گشت ارشاد به خیابان‌ها بازگشته و بدون در نظر گرفتن نتایج عملکرد خود در گذشته، به همان شیوه در حال ادامه‌ی فعالیت است.

علیرضا بیگی، نماینده مجلس، درباره بازگشت گشت ارشاد و نقش دولت به «انتخاب» گفت:گشت ارشاد طرح دولت است. لایحه دولت برای عفاف و حجاب چندی پیش به مجلس آمد و در کمیسیون فرهنگی پیگیری شد. وزارت کشور موضوع گشت ارشاد را اداره می‌کند. من به عنوان نماینده مردم چندین بار وزیر کشور را مورد سؤال قرار دادم و به همین واسطه رد صلاحیت شدم. در خصوص حوادث ۱۴۰۱ و غلط بودن کارکرد وزارت کشور و نیرو انتظامی، وزیر کشور را استیضاح کردیم و در جلسه شورا نگهبان هم به من گفتند که شما به خاطر مواضعتان بابت گشت ارشاد و حوادث ۱۴۰۱ رد صلاحیت شدید.

او افزود: کسی از مجلس بابت بازگشت گشت ارشاد کسب نظر نکرده و دولت و وزارت کشور راسا گشت ارشاد را اداره می‌کنند.

وی در ادامه در رابطه با تاریخچه گشت ارشاد بیان کرد: گشت ارشاد در زمان دولت احمدی نژاد مطرح نشد، اتفاقاً احمدی نژاد مخالف گشت ارشاد بود. آقای مطهری در مجلس هشتم از احمدی نژاد سؤال کرد که چرا جلو کار گشت ارشاد را گرفته‌اید؟ اولین بار که از احمدی نژاد هم از سوی مجلس سؤال شد، مربوط به همین مسأله بود. آقای پزشکیان هم امضا‌کننده بودند. اساساً بقا احمدی مقدم در این بود که می‌گفت من می‌خواهم گشت ارشاد را ادامه دهم، اما احمدی نژاد نمی‌گذارد.

بیگی درباره نقش رئیسی بابت بازگشت گشت ارشاد گفت: آقای رئیس جمهور در چندین صحبت خود گفته‌اند بساط بی حجابی را از کشور جمع می‌کنند. در نشست ائمه جمعه ایشان چنین مسأله را مطرح کردند. الان هم اداره کار توسط وزارت کشور انجام می‌شود. این شیوه هم جواب نمی‌دهد و تاکنون هم جواب 

نداده است.

 حجاب یک مساله عقیدتی است

در همین باره یکی دیگر از نمایندگان مجلس گفت: فشارهای قضایی و انتظامی در بحث حجاب جواب نمی‌دهد و حجاب یک مساله عقیدتی است.

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛  محمد صفری، عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها افزود: یکی از موضوعاتی که ما طی کمتر از دو سال اخیر با آن مواجه هستیم و به عنوان یکی از چالش‌های اجتماعی و سیاسی در کشور دارد با آن برخورد می شود مساله حجاب و عفاف در جامعه است. متاسفانه برخوردهای نسنجیده باعث شده که هزینه‌های بسیار زیادی برای کشور ایجاد شود.

وی ادامه داد: موضوع حجاب جدای از اینکه یک مساله عقیدتی است، یک موضوع فرهنگی هم محسوب می‌شود، ما با توجه به اینکه مسلمان هستیم و به لحاظ اعتقادی به حجاب باور داریم باید به قول و فعل و تقریر پیامبر اکرم نگاه کنیم که پیامبر عظیم الشان و قرآن به عنوان یک مساله فرهنگی به آن نگاه کردند.

نماینده رودسر و املش در مجلس افزود: متاسفانه در کشور ما علیرغم همه فشارهای فرهنگی یا شبیخون‌های فرهنگی که از داخل و خارج کشور نسبت به مسائل این چنینی دارد انجام می‌شود، ما هنوز نتوانستیم یک کار فرهنگی فاخر در موضوع حجاب داشته باشیم که بتوانیم از قِبل آن مساله حجاب را در کشور خود نهادینه کنیم.

صفری در ادامه خاطرنشان کرد: امروز کشور ما هم به لحاظ چالش‌های اقتصادی و هم چالش‌های سیاسی که در منطقه داریم در شرایط خاصی قرار گرفته است؛ در نتیجه می‌طلبد که مساله حجاب را به گونه‌ای مدیریت کنیم که منتج به نتیجه‌ای شود که از کنار آن بتوانیم در کشور یک کار فرهنگی انجام دهیم، امروز نگاه رهبری معظم انقلاب و نگاه حضرت امام به موضوع حجاب می‌تواند یک الگو برای ما باشد.

وی خاطرنشان کرد: با رفتارهای چالشی یا سلیقه‌ای برخورد کردن یا اعمال فشار آنچنانی در موضوع حجاب هیج نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود.