در بیش از یک هفته گذشته، بارندگی‌های شدید و وقوع سیل در نقاط مختلف ایران، بیش از ۱۴۰ شهرستان، ۵۱۶ روستا، و ۸۵ محور ارتباطی را تحت تأثیر قرار داد. آخرین آمار سازمان مدیریت بحران حاکی است در پی وقوع سیلاب در کشور دستکم ۶۹ نفر جان خود را از دست داده، ۴۵ نفر مفقود شده و ۴۱ نفر مصدوم شده‌اند.

تهران، خراسان رضوی و مازندران  بیشترین خسارت را دیده‌اند

مرکز اطلاع‌رسانی سازمان مدیریت بحران کشور به ایسنا اعلام کرد: برابر آخرین آمارها سیل در استان تهران بیشترین تعداد جانباخته، مفقودی و مصدوم را به خود اختصاص داده ‌است. بر این اساس به ترتیب ۳۲، ۲۳ و ۱۵ نفر در جریان وقوع سیل در تهران کشته، مفقود و مصدوم شده‌اند. بیشترین خسارات نیز در فیروزکوه و امام‌زاده داوود (ع) بوده است. پس از استان تهران، خراسان رضوی، بیشترین فوتی را به خود اختصاص داده است. در این استان هفت تن جان خود را درپی سیل از دست دادند که از این تعداد شش تن از اتباع عراق بودند. همچنین سه تن مفقود و سه تن نیز مصدوم شدند که این افراد نیز از اتباع عراق هستند.

پس از تهران و خراسان رضوی، مازندران بیشترین تعداد جانباخته را به خود اختصاص داده است. در این استان در پی سیل 6 نفر جان خود را از دست داده‌اند.  ۱۲ نفر نیز مفقود هستند که جستجو برای یافتن آنها ادامه دارد. چهار تن از مصدومان سیلاب استان مازندران نیز به مراکز درمانی منتقل شدند.  سیستان و بلوچستان، یزد و لرستان نیز سه استانی هستند که آمار جانباختگان سیل در هرکدام از آنها پنج نفر است. در سیستان و بلوچستان یک تن نیز مصدوم و به بیمارستان منتقل شده اما درحال حاضر هیچ گزارشی از مفقودی در این استان به ثبت نرسیده است.  در استان یزد، چهار نفر نیز مفقود شده‌اند که جستجو برای یافتن آنها ادامه دارد.  در هریک از دو استان کرمان و مرکزی نیز سه تن جان خود را از دست داده‌اند. هیچ یک از این دو استان در حال حاضر گزارش مفقودی ندارند اما در هر یک از دو استان چهار نفر مصدوم شده و به بیمارستان منتقل شده‌اند.

صاعقه جان سه تن را در خوزستان گرفت

در استان خوزستان نیز سه تن کشته شده‌اند که البته دلیل مرگ آنها نه سیل بلکه اصابت صاعقه و رعد و برق بوده است. هفت نفر نیز در این استان مصدوم شدند که به مراکز درمانی انتقال داده شدند. در استان چهارمحال و بختیاری یک مفقودی گزارش شده است، در استان سمنان شمار مفقودی‌ها دو تن بوده و یک مصدوم نیز به مراکز درمانی منتقل شده است. در هرمزگان دو مصدوم انتقالی به بیمارستان گزارش شده است.

اعلام وضعیت قرمز هشدار سیل در جنوب و شرق ایران

سازمان هواشناسی با اعلام وضعیت قرمز، درباره خطر وقوع سیلاب در جنوب و شرق ایران در دو روز آینده هشدار داد. بر اساس اعلام این سازمان، فعالیت سامانه موسمی در کرمان،‌ فارس، بوشهر، هرمزگان، جنوب سیستان و بلوچستان، شرق خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد تشدید خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: خسارات ناشی از وقوع سیل در بخش کشاورزی ایران به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. جواد ساداتی‌نژاد، در نشستی فوق‌العاده در فرمانداری دماوند اعلام کرد که این میزان برآورد اولیه از خسارات سیل به بخش کشاورزی است و انتظار می‌رود این رقم افزایش یابد.

هیچ کدام از سدهای کشور نشکسته است

سخنگوی صنعت آب گفت: خوشبختانه با وجود وقوع سیل‌های وحشتناک، کمترین آسیب به زیرساخت‌های حوزه آب و برق وارد شده و هیچ کدام از سدهای کشور نشکستند.

فیروز قاسم‌زاده، دیروز در نشستی خبری در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر آخرین وضعیت مقاومت سدهای کشور اظهار کرد: هیچ کدام از سدهای کشور آسیب ندیده و تنها در استان کرمان یک بند خاکی ظرفیت 350 هزار مترمکعب شکسته شد و با توجه به این‌که پیش‌بینی‌هایی که در مورد این مساله صورت گرفته بود، از دو روز قبل اطلاع داده بودیم و در همین راستا فرماندار منطقه اقدامات لازم را انجام داد.

خطر شیوع بیماری‌های واگیر در مناطق سیل‌زده

یک متخصص عفونی نسبت به شیوع بیماری‌های واگیر عفونی در مناطق سیل‌زده هشدار داد. مسعود مردانی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به بروز سیل و بالا آمدن فاضلاب‌ها نسبت به شیوع بیماری‌های عفونی در مناطق سیل‌زده هشدار داد و گفت: در زمان سیل ممکن است بیماری‌های عفونی بسیاری مانند وبا، اسهال‌های حاد عفونی، اسهال‌های حاد انگلی امکان شیوع بالایی دارند. وی افزود: همچنین بیماری‌های عفونی تنفسی مانند آنفلوآنزا و کرونا نیز امکان شیوع و گسترش دارند. به همین دلیل مسئولان هرچه زودتر باید نسبت به تخلیه آب‌های آلوده و اسکان سیل‌زدگان دراماکن مناسب اقدام کنند. این متخصص عفونی یادآور شد: مردم هم باید نسبت به رعایت بهداشت فردی مراقبت کنند و همچنین برای رفع نیازهای خود درصورت امکان از آب سالم استفاده کنند.