عضو کمیته کشوری مبارزه با ایدز گفت: در حال حاضر با توجه به محدودیت‌هایی که برای استفاده افراد از روش‌های پیشگیری از بارداری به کار می‌برند تا فرزندآوری را تشویق کنند، تعداد زیادی به بیماران مقاربتی افزوده خواهد شد و منجر به ایجاد موجی از بیماری اچ آی وی خواهد شد.

به گزارش ایلنا، با شیوع کرونا، مدیریت درمان، تشخیص و پیشگیری از بیماری ایدز، جایگاه اصلی خودش را در دو سال اخیر از دست داده است. مسعود مردانی در ارتباط با تأثیر کرونا در وضعیت این بیماری در کشور بیان کرد: همه‌گیری کرونا مسلماً بر تمام ابعاد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ازجمله بهداشت و درمان تمام کشورها تأثیر گذاشته است. یکی از مشکلات عمده ما پس از کرونا این است که پزشکان همگی ذهنیتشان به سمت بیماری کرونا و مسائل مربوط به آن می‌رود و گاهی بیماری‌های بسیار شایعی که در سطح جامعه وجود داشته و در حال حاضر نیز وجود دارد را فراموش می‌کنند. او گفت: با شیوع کرونا، مدیریت درمان، تشخیص و پیشگیری از بیماری ایدز، جایگاه اصلی خودش را در دو سال اخیر ازدست‌داده است. به‌طوری که حتی در ایران جلسه‌هایی که برای کمیته کشوری مبارزه و کنترل بیماری ایدز داشته‌ایم، در دو سال اخیر حتی یک جلسه از آن نیز تشکیل نشده است و این نشان می‌دهد که آسیب‌پذیری کسانی که مبتلابه اچ آی وی هستند، بالاست.

 طرح جوانی جمعیت کاملاً غیرکارشناسی است

مردانی با اشاره به مهم‌ترین مسائلی که باید در کنترل ایدز در ایران مدنظر قرار بگیرد، افزود: حتی داروهای اچ آی وی، به‌وفور قبل از کرونا در دسترس نیست. زمانی که سوزن مربوط به بیماران اچ آی وی به‌اشتباه در دست پرستاری فرو می‌رود، برای چهار هفته به او داروی ضد ایدز می‌دهیم. اگر همین دارو هم الان در دسترس نباشد، ممکن است حتی پزشکان و پرستاران ما دچار بیماری اچ آی وی شوند. از طرفی داروها باید سرآمد داروهای موجود در دنیا باشند برای اینکه بتوانند به کنترل بیماری اچ آی وی در کشور کمک کنند.

مردانی ادامه داد: دومین مسئله آموزش روش‌های پیشگیری از اچ آی وی و عفونت‌های مقاربتی است. ثابت شده است که در هر جامعه‌ای که بیماری‌های مقاربتی افزایش پیدا کرد، پس از آن بیماری ایدز نیز افزایش پیدا می‌کند. در حال حاضر نیز با توجه به محدودیت‌هایی که برای استفاده افراد از روش‌های پیشگیری به کار می‌برند که فرزند آوری را تشویق کنند، تعداد زیادی به بیماران مقاربتی افزوده خواهد شد و منجر به موجی از بیماری اچ آی وی خواهد شد.

مردانی در ارتباط با تأثیر محدودیت‌های ایجاد شده برای استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری در طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده و تأثیر آن در افزایش ایدز گفت: مسلماً نه فقط می‌تواند بارداری‌های ناخواسته و بیماری‌های مقاربتی را افزایش دهد، بلکه می‌تواند به افزایش موارد اچ آی وی نیز در کشور کمک کند. زمانی که روش‌های پیشگیری ممنوع شود افراد به هرحال دیگر از آن‌ها استفاده‌ای نمی‌کنند و به بیماری‌هایی مانند ایدز دچار می‌شود. این مسئله کوششی را که سال‌ها برای نهادینه شدن این مسئله در کشور صورت گرفت که یکی از روش‌های پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی ازجمله اچ آی وی استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری است، خدشه‌دار می‌کند و جوانان ما را به بیماری اچ آی وی بسیار آسیب‌پذیر می‌کند و بیماری اچ آی وی افزایش پیدا می‌کند.

عضو کمیته علمی کشوری ایدز گفت: استفاده از کاندوم یکی از سدهای حفاظتی بسیار مهم برای جلوگیری از بیماری‌های سوزاک، کلامیدیا و عفونت‌های منتقله از طریق روابط جنسی است و افراد زمانی که کاندوم را در دسترس نداشته باشند، ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. این طرح کاملاً غیر کارشناسی است و به نظر می‌آید حتی با تائید شورای نگهبان دوباره باید پس گرفته شود و بر آن کار شود.