این روزها اوج‌گیری مجدد ویروس کرونا از جنوب به مرکز و شمال کشور چنان سرعت گرفته که هر روز شمار شهرهایی که در نقشه، رنگ قرمز وضعیت کرونایی می‌گیرد، بیشتر می‌شود، به طوری که شمار شهرهای قرمز کرونایی از ۳۲ شهر در چهارم تیر ماه به ۹۲ شهر رسیده است.

۷۰ درصد کارمندان ادارات تهران دورکار شدند

به گزارش ایسنا، در حالی تهران از دیروز در شمار این شهرهای قرمز قرار گرفت که طبق اعلام غلامرضا عباس پاشا، معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار تهران استان تهران دوباره ۷۰ درصد از کارمندان ادارات و مراکز دورکار می‌شوند.

وی همچنین اعلام کرد که ۳۰ درصد دیگر نیروها نیز باید در محل کار خود حضور یابند و حضوری فعالیت کنند. همچنین مشاغل ضروری موطفند تا به صورت ۵۰ درصد فعالیت کنند.

دلایل بروز موج پنجم کرونا

طبق اعلام وزارت بهداشت شیوع کرونای دلتا، دلیل اصلی تغییر رنگ‌بندی کرونایی و افزایش مناطق قرمز در کشور است. این در حالی است که کاهش سطح مراقبت‌های بهداشتی نیز باعث آغاز خیز پنجم کرونا در کشور شده‌ است.

البته باید در میان این دلایل، روند کند واکسیناسیون علیه کرونا در کشور را هم اضافه کرد. در شرایطی که سایر کشورهای سازنده واکسن، با دو یا حداکثر سه واکسن به پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در واکسیناسیون جمعیت خود دست یافته‌اند و بخشی از واکسن‌ها را نیز صادر می‌کنند، در ایران نیز با وجود اینکه از پیشرفت کارآزمایی بالینی چندین پلتفرم واکسن کرونا صحبت می‌شود و حتی دو واکسن کووایران برکت و پاستوکووک هم مجوز مصرف اضطراری دریافت کرده‌اند، اما هنوز خبری از ورود این واکسن‌ها به عرصه واکسیناسیون مردم علیه کرونا نیست و حتی افراد ۷۰ سال به بالا هم هنوز به صورت کامل در کشور علیه این بیماری واکسینه نشده‌اند. از طرفی روند واردات واکسن نیز بسیار کند است.

تولید ۵۰ میلیون دز واکسن برکت تا آخر شهریور

با بالا گرفتن انتقادات از کندی روند واکسیناسیون دیروز رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی ستاد اجرایی فرمان امام از تولید ۵۰ میلیون دز واکسن کووایران برکت تا پایان شهریور ماه خبر داد.

حجت نیکی ملکی، در توییترش در این باره نوشت: تا الان دو میلیون و ۵۰ هزار دز واکسن برکت تولید شده است. از این هفته افزایش ظرفیت تولید محقق شد و هم اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار دز در هفته تولید واکسن داریم.

وی افزود: بر سر وعده خود هستیم، با افزایش ظرفیت‌های بعدی انشاالله تا پایان شهریور بیش از ۵۰ میلیون دز واکسن تولید خواهیم کرد.

ملکی در واکنش به گلایه‌های مردم درباره علت اعلام آمارهای متفاوت از تولید واکسن برکت توضیح داد که هر دز واکسن دو هفته فرایند کنترل کیفیت دارد، ۳۶۰ هزار دز تحویل شده، ۴۰ هزار دز هم از پنج شنبه گذشته آماده تحویل است لذا هر دز واکسن دو هفته پس از تولیدش آماده تحویل به وزارت بهداشت است.

‌‎رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی ستاد اجرایی فرمان امام در پاسخ به اینکه پس چرا سرعت تزریق اینقدر پایین است؟ ‎ گفت: واکسیناسیون در حوزه وزارت بهداشت است. مسئولیت توزیع و تزریق با وزارت بهداشت است.

‌‎ملکی درباره تاثیر واکسن برکت بر روی کرونای جدید دلتا و در پاسخ به اینکه  آیا اصولا با تغییر و جهش نوع کرونا ویروس، باید واکسن‌های جدیدتری تزریق بشود؟  گفت: در حال بررسی هستیم. نه لزوما، ولی ممکن است لازم بشود که در این صورت در عرض ۴۵ روز با توجه به زیرساخت تولیدی، انجام خواهد شد.

وی همچنین در پاسخ به اینکه یک هفته از دستور رهبر انقلاب مبنی بر انتشار اسناد علمی واکسن کرونا گذشته، چرا اسناد منتشر نشده است؟ نوشت: انتشار مقاله زمانبر است؛ در دست اقدام است.