در حالی که بنابر آخرین اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، در روز گذشته، ۴۰۷ نفر در اثر بیماری کرونا جان باختند، برخی مسئولان بهداشتی از تداوم شرایط سخت کرونا تا حداقل دو هفته آینده خبر می‌دهند. دو هفته‌ای که به نظر عددی حداقلی است که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، محقق می‌شود. این در حالی است که در روزهای آتی، خطر دورهمی‌های گسترده برای برگزاری شب‌های قدر آن هم با مجوز رسمی ستاد مقابله با کرونا نگرانی‌ها از تشدید بحران کرونا را افزایش داده است. اتفاقی که پس از برگزاری مراسم گسترده محرم در شهریور سال گذشته نیز در تهران و بسیاری از شهرهای دیگر رخ داد. هر چند که به گفته حسین قاسمی، دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا: «در شب‌های قدر براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا قرار است مراسم در فضای باز با حداقل جمعیت و در فاصله دو متری برگزار شود. حداکثر زمان برگزاری مراسم نیز به مدت ۲ ساعت است و پروتکل‌ها به قوت خود در این شب‌ها باقی است».

قاسمی درباره منع تردد شبانه در شب‌های قدر به ایلنا گفت: «در سه شب قدر براساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا ممنوعیت تردد شبانه اجرا نخواهد شد. مراسم شب‌های قدر در شهرهایی که دارای وضعیت قرمز و نارنجی هستند در فضای باز به مدت دو ساعت و با جمعیت محدود باید برگزار شود و در شهرهای زرد و آبی طبق همان محدودیت‌هایی که در طرح جامع دیده شده، مراسم شب‌های قدر برگزار می‌شود».

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در حال حاضر ۱۹۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۵۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۷۴ شهر در وضعیت زرد و ۹ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و بر‌اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیت‌های کرونایی تا حداقل یک هفته دیگر تمدید شده است.

در چنین شرایطی دیروز معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران به علت ادامه شیوع ویروس کرونا گفت: «ما در پیک کرونا قرار داریم و این پیک حداقل یک تا دو هفته آینده ادامه دار خواهد بود و روند فعلی بیماری شیب افزایشی دارد اما مقدار شیب آن خیلی زیاد نیست».

نادر توکلی افزود: « با توجه به اینکه ممنوعیتی در برگزاری مراسم شب قدر ایجاد نشده است، توصیه ما این است که شرکت در مراسم شب‌های قدر به شکل مجازی و از خانه باشد».

سالمندان منتظر دریافت پیامک تزریق واکسن باشند

در این میان واکسیناسیون کرونا در کشور وارد فاز عمومی شده است و مسئولان از آغاز واکسیناسیون افراد زیر 80 سال در روزهای آتی خبر داده‌اند.

این در حالی است که فاز دوم واکسیناسیون رسما از سه‌شنبه هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ با اولویت افراد ۸۰ سال به بالا کلید خورده و پیش‌بینی شده که این فاز از واکسیناسیون تا پایان هفته آینده تمام شود.

علیرضا رییسی- معاون بهداشت وزات بهداشت و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، در این باره به ایسنا، اعلام کرد که هیچ نیازی به مراجعه حضوری برای ثبت نام واکسن وجود ندارد و ما موعد تزریق واکسن افراد در اولویت را به صورت دقیق از طریق ارسال پیامک اطلاع‌رسانی می‌کنیم. در موارد استثنائی هم اگر پیامکی برای فردی که در اولویت است ارسال نشده، این فرد می‌تواند در زمانی که وزارت بهداشت اعلام می‌کند وارد سامانه Salamat.gov.ir شده و نام و کد ملی خود را ثبت کند و بعد از این اقدام ما وضعیت واکسیناسیون فرد را پیگیری می‌کنیم.

وی با بیان اینکه احتمالا از حدود ۲۰ اردیبهشت ثبت‌نام و فراخوان افراد ۷۰ تا ۷۵ سال را نیز برای واکسیناسیون به آنها اطلاع می‌دهیم، تاکید کرد که پیامک‌های ما بسیار دقیق هستند. به طوری که در پیامک به فرد اعلام می‌شود که شما در فاز دوم واکسیناسیون قرار گرفتید و به زودی موارد به شما اطلاع‌رسانی می‌شود. سپس یک هفته قبل از موعد واکسیناسیون فرد، یک پیامک دیگر برایش ارسال می‌شود که شما فلان روز در فلان مرکز و با کارت ملی برای تزریق واکسن ‌مراجعه کنید. در عین حال یک روز قبل از موعد تزریق واکسن دوباره یک پیامک ارسال و از فرد پرسیده می‌شود که آیا فردا می‌توانید برای دریافت واکسن کرونا مراجعه کنید یا خیر که فرد پاسخ می‌دهد و ما بر این اساس برنامه‌ریزی‌هایمان را انجام می‌دهیم. بنابراین مردم منتظر پیامک باشند، آن هم زمانی که ما به آنها اعلام می‌کنیم.