مدیر کل نوسازی آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان در واکنش به وضعیت نامطلوب مدرسه روستای گواتامک گفت: نمونه‌های مشابه بسیاری از این مدرسه وجود دارد، اما اکنون بخاطر کلیپی که از این روستا پخش شده، خیرین زیادی اعلام آمادگی کردند تا در این منطقه مدرسه بسازند.

«رضا سرحدی‌نیا» در گفت‌وگو با ایلنا در خصوص وضعیت نامناسب دانش‌آموزان مدرسه روستای گواتامک در شهرستان خاش توضیح داد: مدرسه‌ای که در گواتامک حوزه خاش است، در واقع انتهای حوزه آموزشی ایرندگان خاش قرار دارد که منطقه سخت گذری است. این منطقه ۸۰ دانش آموز دارد که برای این تعداد چند سال قبل کانکس فرستاده شده، علاوه بر آن یک فضای سنگی هم هست که دانش آموزان در آن در حال تحصیل هستند.

وی افزود: این روستا دو معلم دارد و با این دو معلم اداره می شود. نه فضای کانکس فضای مناسبی برای دانش آموزان است و نه فضای سنگی، اما این واقعیتی است که در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد.  مدارس روستاها علی رغم همه تلاش‌هایی که می‌شود کمبود‌های زیادی دارند.

وی تاکید کرد: نمونه‌های مشابه زیادی از مدرسه گواتامک در استان هستند، اما با کلیپی که از این روستا منتشر شد، خیرین زیادی اعلام آمادگی کردند و تماس گرفتند.  به زودی عملیات اجرایی احداث مدرسه گواتامک  شروع خواهد شد و مشکلات در این روستا برطرف می‌شود.  سرحدی‌نیا گفت: ما با یک کارگروه به نام «هاسب» از همدلان آینده نگر سیستان و بلوچستان که در بسیاری موارد از جمله مدرسه سازی فعالیت داشته، توافق کردیم که ۲۰۰ مدرسه برایمان در استان بسازند و مدرسه گواتامک هم در برنامه‌های گروه هاسب قرار دارد.

او ادامه داد: قرار بود این گروه هم با خیرین سه کلاس درس در آنجا بسازد و به موازات آن با توجه به این که جمعیت بالاست با خیر دیگری در حال رایزنی هستیم و انشاالله آنها هم یک مدرسه دیگر می‌سازند تا مشکل مدرسه راهنمایی و دبستان برطرف شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پروسه مدرسه سازی یک سال زمان می‌برد، در این بازه زمانی دانش‌آموزان در کجا درس خواهند خواند؟ گفت: مجبورند با همان فضای کانکسی سر کنند. آنها مدرسه کانکسی و سنگی دارند و تا زمان ساخت از این دو استفاده می‌کنند. من بعد از آن کلیپ با آموزش و پرورش تماس گرفتم و به من گفتند، یک کلاسشان داخل یکی از اتاق‌های مسجد تشکیل می‌شود و یک کلاس هم داخل کانکس است.

مدیرکل نوسازی آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان گفت: طبق پروتکل‌ها ۵۰ درصد از دانش‌آموزان به خاطر کرونا و فاصله‌گذاری اجتماعی در کلاسها حضور دارند.