یک استاد روابط بین‌الملل گفت: در حال حاضر وضعیت جنگ به حالت ترک مخاصمه نزدیک شده است. اکنون از طریق یک واسط  توافق کرده‌اند که به یکدیگر حمله نظامی نکنند و این را فعلا به عنوان طرفین مخاصمه قبول داشته باشند. معمولاً وضعیت آتش‌بس بستگی به این دارد که مذاکرات بعدی چگونه خواهد بود. آیا توافق کتبی یا غیرکتبی بین طرفین وجود دارد یا اینکه آیا این وضعیت در نهایت به صلح منجر خواهد شد یا خیر.  حتی بین ایران و عراق هم پس از ترک مخاصمه، توافقی صلح همه جانبه‌ای  امضا نشد. با این حال این آتش‌بس می‌تواند پایدار بماند و از سوی اسرائیلی ‌ها هم نقض نشود

‌علی‌اصغر زرگر در گفت‌وگو با ایلنا، تصریح کرد: در حال حاضر گفته شده است که اگر طرفین پایبند باشند، نشانه‌هایی وجود دارد که این آتش‌بس می‌تواند پایدار بماند.  اسرائیلی‌ها سعی کرده‌اند که از نظر اجتماعی و مسائل اقتصادی و پروازها، به حالت عادی برگردند و به زندگی روزمره شهروندان خود ادامه دهند. مدارس و آموزشگاه‌ها باز شده‌اند و این نشانه‌ای است که یک طرف مخاصمه سعی کرده است وضعیت را عادی نشان دهد. در ایران هم  گفته می‌شود که اگر اسرائیلی‌ها پایبند باشند، از شنبه حالت عادی برقرار خواهد شد و مردم می‌توانند به کارهای خود برسند و ادارات باز خواهند شد.  این یک نشانه است که آتش‌بس می‌تواند پایدار بماند و از سوی اسرائیلی ‌ها هم نقض نشود.

دولت باید تعلیق  همکاری با آژانس را   اجرا کند

 ولی این تعلیق امکان لغو دارد

این کارشناس مسائل بین‌الملل در رابطه با فاکتورهای  تاثیر گذار در توافق آتش بس میان ایران و اسرائیل  اظهار کرد:  منابع خبری اعلام کرده‌اند که سایت‌های هسته‌ای ایران به طور کلی نابود نشده‌اند و ایران می‌تواند دوباره به فعالیت‌های خود ادامه دهد،   این موضوع هنوز مورد بحث است و ترامپ دیروز اعلام کرد که در مورد نابودی سایت‌های هسته‌ای ایران صحبتی نکنید در حالی که   آن‌ها مدعی هستند که همه چیز نابود شده است. در  مورد مذاکره هم اعلام شده که طی هفته آینده انجام خواهد شد و مشکل خاصی وجود ندارد که آقای عراقچی این را رد کرد.  به نظر نمی‌رسد که آمریکا هم  فشاری برای انجام سریع مذاکرات و رسیدن به توافقات قطعی برای برقراری صلح وارد کند.  مسئله دیگر که مطرح شده است آن حجم از اورانیوم با غنای ۶۰ درصد است   که گفته شده در یک محل امن هستند. موضوع دیگر  روابط با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و بخش مربوط به بازرسی‌ها است که به دلیل گزارش  متناقضی که رئیس آژانس ارائه داده، تعلیق شده است. این وضعیت به نوعی واکنشی به آن گزارش بوده است ولی تعلیق می‌تواند در هر زمانی شکسته شود. به هر حال دولت باید این قانون را اجرا کند. دولت می‌تواند به مجلس بگوید که تا چه حد می‌تواند این قانون را اجرا کند و بعد از آن  بازرسان می‌توانند بیایند و بررسی کنند.  بازرسان  هنوز هم در ایران حضور دارند و نرفته‌اند. این مسئله احتمال دارد که قابل حل باشد.

ترامپ با صحبت از فروش نفت ایران  چراغ سبزی 

برای رفع تحریم‌ها نشان داد

این استاد روابط بین‌الملل با بیان اینکه اصل قضیه این است که در مجموع باید با آمریکایی‌ها، چه قرار و مدارهایی وجود داشته باشد، عنوان کرد:  به نظر می‌رسد مذاکرات خیلی ضرورتی ندارد و چند ماهی فرصت وجود دارد. تا آن زمان   آمریکایی‌ها سعی می‌کنند این آتش بس را به همین صورت نگه دارند و اجازه ندهند که مجدداً آتش آن شعله ور شود.  آمریکایی‌ها، به ویژه ترامپ، برعکس گفته‌های قبلی‌اش که تاکید کرده بود فروش نفت ایران را به صفر می‌رساند، اعلام کرده است که ایران می‌تواند نفت خود را به چین بفروشد.