رئیس‌جمهور در نشست هم‌اندیشی توسعه پایدار کشاورزی، با یاری طلبیدن از اساتید و کارشناسان حاضر در این نشست و نیز همه صاحب‌نظران این حوزه، برای غلبه بر مخاطرات ناشی از محدودیت منابع آبی و اصلاح شیوه‌های کشت و کشاورزی گفت: به این نشست آمده‌ام تا نظرات و راهکارهای شما را بشنوم و با یکدیگر درباره بهترین راهکارها گفت‌وگو کنیم.

به گزارش ایلنا، مسعود پزشکیان پیش از ظهر دیروز- جمعه- در آغاز این نشست که در محل باغ گیاهشناسی تهران برگزار شد، در سخنان کوتاهی با اشاره به اینکه همواره این دغدغه را داشته‌ام که بهترین روش آموزش برای دانشجویان دانشکده‌های کشاورزی حضور در مزارع و آموزش عملی است، اظهار داشت: کلاس درس دانشجویان کشاورزی اساساً باید اراضی زراعی باشد تا به شکل عملی کاشت، داشت و برداشت و همه فرآیندهای تولید محصولات غذایی را تمرین کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه فعالیت دانشجویان در اراضی زراعی علاوه بر آموزش عملی می‌تواند درآمد تولید محصولات را نیز نصیب دانشکده‌ها و خود دانشجویان کند، افزود: امروز دانشگاه‌های نسل ۴ و ۵ در دنیا، آموزش عملی را کاملاً جایگزین آموزش‌های تئوری صرف کرده‌اند و دانشجویان این دانشگاه‌ها، در دوران تحصیل، کاملاً با فرآیندهای عملیاتی رشته‌های تحصیلی خود درگیر می‌شوند.

پزشکیان با تاکید بر اینکه باید در هر زمینه‌ای به دنبال روش‌هایی باشیم که ما را به توسعه پایدار و ماندگار رهنمون می‌کنند، تصریح کرد: در سفری که به کرمانشاه داشتیم، دیدم که بخش قابل توجهی از اراضی به کشت چغندرقند اختصاص یافته بود؛ سوال اساسی این است که آیا با توجه به اقلیم، وضعیت آب و صرفه اقتصادی، چغندرقند بهترین محصول برای کشت در کرمانشاه هست یا نه؟ آیا توجه به وضعیت منابع آب و نیز محصول نهایی، محصول بهتری نمی‌شود در این استان کشت کرد و سوال مهم‌تر اینکه آیا با توجه به تشدید تنش آبی، اساساً کشت و کار در این مناطق کار عاقلانه‌ای هست یا نه؟

رئیس جمهور با یاری طلبیدن از اساتید و کارشناسان حاضر در این نشست و نیز همه صاحب‌نظران این حوزه، برای غلبه بر مخاطرات ناشی از محدودیت منابع آبی و اصلاح شیوه‌های کشت و کشاورزی گفت: به این نشست آمده‌ام تا نظرات و راهکارهای شما را بشنوم و با یکدیگر درباره بهترین راهکارها گفت‌وگو کنیم. اگر چه ساعت این نشست رسمی محدود است، اما اگر شما حاضرید در این زمینه مسئولیت بپذیرید من محدودیت زمانی برای گفت‌وگو با شما ندارم و می‌توانیم در فرصت دیگری مفصل بحث کنیم.

پزشکیان با بیان اینکه اگر آمادگی دارید در این زمینه مسئولیت بپذیرید، اختیارات لازم به شما اعطا شده و حمایت‌های لازم نیز از شما به عمل خواهد آمد، خاطرنشان کرد: حتی می‌توانیم مسئولیت کارها را در بخش‌های مختلف کشور، بر اساس اقلیم و مناطق مختلف آب و هوایی به شما واگذار کنیم تا با همراهی یکدیگر مشکلات ناشی از کم‌آبی و الگوهای غلط کشاورزی را حل و فصل کنیم.

کتاب باید براساس نیاز روز نوشته شود

رئیس‌جمهور دیروز همچنین در بازدید  از سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، با اشاره به اینکه کتاب‌ها باید بر اساس مسائل و نیاز روز جامعه نوشته شوند، گفت: کتاب‌ها حاصل کار و تخصص کارشناسان حوزه‌های مختلف‌ هستند و مردم این حق را داشته باشند که با آزادی کتاب مورد نظر خود را برگزینند.

پزشکیان در این بازدید که با همراهی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی، انجام شد؛ با حضور در بخش‌های مختلف نمایشگاه، از تعدادی از غرفه‌ها دیدن کرد و در گفت‌وگو با فعالان حوزه نشر، در جریان دغدغه‌ها و مشکلات صنفی آنان به‌ویژه در زمینه تأمین کاغذ قرار گرفت. 

وی ضمن تورق برخی از کتاب‌های تاریخی، دینی، دیوان اشعار، غزلیات، زندگی‌نامه فرماندهان دفاع مقدس، شاهنامه، رمان، آثار حوزه علوم انسانی و کتاب‌های فلسفی، با ابراز خرسندی نسبت به تنوع محتوایی آثار عرضه شده، بر اهمیت به‌روز بودن محتوای کتاب‌ها تأکید کرد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه کتاب‌ها باید بر اساس مسائل و نیاز روز جامعه نوشته شوند، تصریح کرد: تنها در این صورت است که می‌توان از کتاب به‌عنوان ابزاری مؤثر برای ارتقا و بهبود وضعیت فرهنگی و اجتماعی بهره برد. در پایان بازدید، پزشکیان ضمن ابراز رضایت از سطح کیفی برگزاری نمایشگاه، اظهار داشت: فرصت کمی برای مطالعه در دوره ریاست‌جمهوری باقی می‌ماند و از این رو حضور در چنین رویدادهایی برایم ارزشمند است.

رئیس جمهور با توصیه به جوانان برای انس با کتاب، مطالعه مستمر را فرصتی برای آشنایی با اندیشه‌ها، افکار، گرایش‌ها و تسلط بر تاریخ گذشتگان، تجربیات ملت‌ها، رموز موفقیت، نحوه نگرش، باورها و اعتقادات برشمرد.

پزشکیان با اشاره به اینکه کتاب‌ها حاصل کار و تخصص کارشناسان حوزه‌های مختلف‌اند، تأکید کرد: مردم باید این حق را داشته باشند که با آزادی، کتاب مورد نظر خود را برگزینند.

رئیس جمهور در پاسخ به برخی مشکلات مطرح‌شده درباره تأمین کاغذ، خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر لزوم بررسی کارشناسی این موضوع اعلام کرد که دولت هر اقدامی که در توانش باشد، برای حل این مساله انجام خواهد داد.

پزشکیان همچنین در بازدید از غرفه مرکز حفظ و نشر آثار و اندیشه‌های امام خمینی (ره) در پاسخ به سوال یکی از حاضران درباره جایگاه وفاق در اندیشه و عمل امام راحل با اشاره به رویکرد وحدت‌آفرین امام خمینی (ره) در مسیر دستیابی به وفاق ملی، خاطرنشان کرد: زمانی که برخی زائران حج در نماز جماعت به اقتدای امام جماعت اهل سنت تردید داشتند، امام با صدور فتوا این تردید را شکست و اعلام کرد چنین نمازی صحیح است و نیازی به اقامه مجدد آن نیست.

یادآور می‌شود، سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در محل مصلای امام خمینی تهران برقرار است.