پس‌لرزه‌های زلزله‌ای که فتاح به راه انداخت، همچنان ادامه دارد؛ این بار از سوی غلامعلی حداد عادل که او نیز در اظهارات فتاح بابت زمین‌هایی که برای مدارس فرهنگش از بنیاد مستضعفان گرفته بود، متهم بود.

پس از جنجال فتاح همه افراد و نهادهایی که او از آنها نام برده بود، از معصومه ابتکار گرفته تا مرکز پژوهش‌های مجلس و ارتش و سپاه و فرزندان هاشمی رفسنجانی و ... بیانیه دادند و توئیت زدند و به او تاختند که یا دروغ می‌گوید، یا بی‌اطلاع است یا در تدارک کاندیداتوری برای 1400 است و برخی هم در تدینش تشکیک کردند.

واکنش غلامعلی حداد عادل اما با تاخیر بود. او که همواره بابت مدارس لاکچری و مرفه فرهنگ در مناطق برخوردار تهران مورد انتقاد افکار عمومی بوده است، روز گذشته فیلمی منتشر کرد و در آن به زعم خود به گفته‌های پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان پاسخ داد. او سعی کرده در این فیلم هم درباره مدارس فرهنگ و هم اظهارات فتاح پیرامون املاکی از بنیاد که در اختیار این مدارس بوده، توضیح دهد؛ پاسخ او اما دیروز با موجی از واکنش‌های منفی و حتی حیرت و شگفتی مواجه شد.

نقش مدارس فرهنگ  در علوم انسانی؟!

حداد عادل در فیلم مذکور خطاب به رئیس بنیاد مستضعفان می‌گوید: آقای فتاح بنده از شما می‌پرسم آیا نمی‌دانستید که مدرسه فرهنگ بعد از اطلاع مقام معظم رهبری از وضع ناهنجار رشته علوم انسانی در آموزش و پرورش با توصیه مؤکد ایشان برای احیای این رشته ایجاد شده و ایشان با تصدیق ضرورت امر به مسئولان امر وقت بنیاد دستور داده‌اند برای تأسیس و اداره این مدرسه کمک کنند و کمک بنیاد در سال ۱۳۷۲ این بود که خانه‌ای در اختیار مدرسه قرار دادند که همان خانه‌ای است که شما در برنامه تلویزیونی به آن اشاره کرده‌اید.

او سپس مدعی نقش مدارس فرهنگ در علوم انسانی شده و می‌افزاید: آقای فتاح شما از وضع مدارس این رشته قبل از تأسیس مدرسه فرهنگ و تحول مثبتی که بعد از تأسیس آن در سراسر کشور ایجاد شده، باخبرید؟ آیا فرزند شما با آگاهی شما از هدف و برنامه مدرسه فرهنگ در همین مدرسه و در همین ساختمان تحصیل نکرده است؟

زمین بنیاد با موافقت رهبری در اختیار موسسه قرار گرفت

حداد عادل در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: آقای فتاح از آنجا که خانه‌ای که مدرسه شد برای مدرسه مناسب نبود، مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۴ با همه احتیاطی که در باب استفاده از بیت‌المال دارند با توجه به اساسنامه مؤسسه فرهنگ که در آن قید شده بود اموال مدرسه متعلق به شخص نیست بلکه به بیت‌المال تعلق دارند موافقت کردند زمینی از بنیاد در اختیار مؤسسه قرار گیرد تا پس از ساخت مدرسه در آن، خانه قبلی به بنیاد برگردد.

ما که سودی نمی‌بریم

حداد عادل که عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز هست، همچنین گفته است: آقای فتاح، شما می‌دانید و مدیران قبل از شما هم می‌دانستند که مدرسه فرهنگ یک مؤسسه اقتصادی نیست و مؤسسان از آن سود و بهره‌ای نمی‌برند بلکه در حد توان خود برای اداره آن کمک مالی می‌کنند. حتی برای فرزندان و نوه‌های خود من که در این مدرسه درس خوانده‌اند شهریه پرداخت شده است.

 او ادامه می‌دهد: یکی از فرزندان من که دکترای نانوتکنولوژی دارد در ازای کار تمام وقت، تنها ماهی ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان دریافت می‌کند و فرزند دیگر من که در دو رشته فوق لیسانس دارد در ازای بیش از سه روز کار در هفته ماهی یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان حقوق دارد.

نهایتا حداد عادل در پایان دفاعیات خود تاکید می‌کند که «هیچ چشم‌داشت مادی و مالی به بیت‌المال نداشته‌ایم و آنچه اتفاق افتاده با دلایل موجه و با اجازه مقامات ذی‌صلاح بوده است.» او همچنین با بیان اینکه به راه خود برای «تربیت نیروی انسانی» ادامه خواهند داد، گفت: خدا را شکر می‌کنیم که تلاش ما در سه دهه گذشته بی‌نتیجه نبوده و امیدواریم در آینده نیز چنین باشد.

حداد عادل: آقای فتاح بنده از شما می‌پرسم آیا نمی‌دانستید که مدرسه فرهنگ بعد از اطلاع مقام معظم رهبری از وضع ناهنجار رشته علوم انسانی در آموزش و پرورش با توصیه مؤکد ایشان برای احیای این رشته ایجاد شده است؟

انبوهی از طعنه‌های کاربران فضای مجازی

غلامعلی حدادعادل دیرتر از سایر کسانی که فتاح از آنها نام برده بود، به اظهارات او پاسخ داد. او حدود 10 روز فرصت داشت تا جوابی قانع‌کننده به افکار عمومی بدهد. گفته‌های او و واکنش‌ها به این گفته‌ها اما نشان داد که ظاهرا این فرصت ده روزه کمکی برای تدارک یک پاسخ درخور نکرده است.

کاربران در فضای مجازی تقریبا تمامی ادله حدادعادل درباره مدارس فرهنگ و البته استفاده از املاک بنیاد مستضعفان را زیر سوال بردند. کاربری پرسید: «شما که می‌فرمایید ما رشته علوم انسانی رو نجات دادیم، فارغ‌التحصیلان مدرسه شما تا چه اندازه در کم کردن جرم و جنایت و اختلاس و کلا تربیت صحیح افراد جامعه موثر بودند؟ چند تا نظریه اقتصادی که بتونه دردی از مشکلات این جامعه رو کم کنه ارائه دادند؟ چند تا کتاب درباره حق و حقوق شهروندی واصلاح رفتار شهروندی نوشته‌اند؟»

شماری از کاربران ادعای حدادعادل درباره حقوق فرزندانش را دست‌مایه طعن و طنز قرار دادند. یکی از آنها نوشت: «چطوری میشه ماهی دو میلیون و چهارصد بگیری و بعد بچه‌ات رو بفرستی تو یه مدرسه خصوصی تو فرشته؟ یعنی شهریه او مدرسه چقدره که با این حقوق میشه هم زندگی رو اداره کرد، هم شهریه داد؟»

کاربر دیگری نیز با توجه به اینکه مدارس فرهنگ در مناطق مرفه تهران دایر شده‌اند، نوشت: «حداد عادل سال‌ها در آموزش و پرورش و همچنین در مجلس(تا سطح رئیس) مسئولیت داشته و باید به فکر تمام فرزندان ایران از جمله کپرنشین‌ها می‌بود. نه اینکه صرفا برای چند #ژن خوب مدرسه لاکچری تاسیس کنه.»

دفاع ضعیف حدادعادل، دامنه شبهات را بیشتر کرد

گذشته از کاربران فضای مجازی، وهاب عزیزی، فعال سیاسی اصولگرا نیز دفاع حدادعادل را به باد انتقاد گرفت. او در گفتگویی با ایلنا، گفت: اگر حدادعادل در واکنش به اظهارات فتاح سکوت می‌کرد بهتر بود؛ دفاع ضعیف وی به جای رفع اتهام و شبهه کند، بر دامنه سوءظن‌ها افزود.

او ادامه داد: حدادعادل با پناه بردن به دامن مقام معظم رهبری و انتصاب تصرف املاک به دستور معظم له، سعی کرد که خود را از اتهام پاک کند. این حرکت ناشیانه حدادعادل ظلم در حق رهبری و کسانی است که با حجت قرار دادن حرف‌های حدادعادل به لیست‌های انتخاباتی اصولگرایان به نیت تکلیف رأی داده بودند.

دبیرکل جبهه جهادگران ایران اسلامی، در ادامه اظهار داشت: توضیحات حدادعادل در خصوص دلایل اختصاص املاک بنیاد مستضعفان به مدرسه‌سازی برای مرفهین، خالی از منطق بود. اکنون سوالات زیادی برای مردم ایجاد شده است؛ آیا مسیر تحول در آموزش علوم انسانی، وزارت آموزش و پرورش و آموزش عالی است؟ یا مدرسه حدادعادل. و اینکه چطور با ساختن چند مدرسه در مناطق مرفه‌نشین تهران، در کل کشور تحول در علوم انسانی ایجاد می‌شود؟ آیا کل ایران در مناطق شمال تهران خلاصه می‌شود؟

وهاب عزیزی: حدادعادل با پناه بردن به دامن مقام معظم رهبری و انتصاب تصرف املاک به دستور معظم له، سعی کرد که خود را از اتهام پاک کند؛ این حرکت ناشیانه حدادعادل ظلم در حق رهبری است

بیشتر شبیه شوخی بود

عزیزی افزود: اظهارات حداد عادل در خصوص دستمزد فرزندان خود بیشتر شبیه شوخی و مزاح بود و حرف‌های قالیباف در ایام انتخابات را در اذهان تداعی کرد که با اعلام موجودی حساب بانکی خود موجبات تفنن مردم را فراهم کرد.

این فعال سیاسی گفت: توصیه می‌کنم بعد از این مسئولان محترم قبل از مصاحبه با رسانه‌ها رعایت حال مردم را بکنند؛ توهین به درک و شعور مردم گناهی نابخشودنی است.