سخنگوی دولت گفت: بر انتخاباتی سالم، پرشور و با حضور همه سلایق و مشارکت گسترده مردم تاکید داریم و معتقد هستیم که نهادهای ذیربط باید مساعدت و کمک کنند که همه گرایش‌ها احساس کنند که سهمی در این انتخابات دارند.

«علی ربیعی» در نشست خبری دیروز با خبرنگاران تاکید کرد: هر نوع تصمیمی که اتخاذ بشود، دولت آن چیزی را که به مصلحت می‌داند، حضور پر شور مردم در پای صندوق‌های رای است.

بهترین مکان برای شنیدن صدای مردم را صندوق رای می‌دانیم

سخنگوی دولت گفت: هر چقدر صدای مردم در داخل کشور بیشتر شنیده شود، صدای بیگانه و رسانه‌های وابسته به آنها کمتر شنیده می‌شود و یا اساسا شنیده نخواهد شد.

ربیعی عنوان کرد: معتقدیم امروز نشان مقاومت در برابر اقدام برای فروپاشی ایران و نیز نشان تداوم صندوق، تعیین کننده همه امور در آینده ایران خواهد بود، حضور همه ما در پای صندوق‌های رای است.

وی اضافه کرد: دولت به عنوان مجری انتخابات همه تلاش خود را برای فراهم آوردن چنین بستری بکار خواهد بست. بستری که انتخابات با سلامت و امنیت کامل صورت پذیرد. اگرچه برخی جریان‌های سیاسی و اجتماعی سابقه‌دار، انتقادها، نگرانی‌هایی برای امکان حضور همه تنوع‌های سیاسی را در این انتخابات ابراز کرده‌اند.

ربیعی افزود: با احترام به این دغدغه‌ها و نگرانی‌ها، ما معتقدیم که حضور معنادار برای پاسخ به این تهدیدات و حفظ ارزش‌های صندوق‌ها در شرایط فعلی الزامی است. همه باید در پای صندوق‌های رای حضر داشته باشیم. چه منتقدین و چه آنهایی که نگران هستند.

 سخنگوی دولت گفت: دولت چه شخص رییس جمهوری و چه سایر اعضا و من هم به عنوان سخنگو، مطالبی را که در این روزها مطرح کردیم، همه در همین جهت بوده است. همه در راستای تقویت، دلسوزی برای ایران عزیز و انقلاب عظیم بوده است. چرا که باور ما بر این است که هر چه انتخابات پرشورتر، باشکوه‌تر و با تنوع بیشتری برگزار شود این مهم بهتر به‌دست می‌آید.

ربیعی افزود: بنابر این بر این اعتقادیم که هر چه چقدر صدای مردم در داخل کشور بلندتر باشد و بیشتر شنیده شود صدای بیگانه و صدایی که خیر ملت ایران را هرگز نمی‌خواهد از بیرون و رسانه‌های وابسته به آنها کمتر و یا اساسا شنیده نخواهد شد.

وی یادآور شد: ما بهترین مسیر برای شنیده شدن صدای مردم را صندوق انتخابات می‌دانیم. دولت معتقد به حضور گسترده مردم در پای صندوق‌های رای است.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: از همگان دعوت می‌کنیم حتی آنان که از وضعیتی نارضایتی دارند با اعتقاد به تلاش برای منافع ملی و اعتلای کشور به مشارکت و حضور معنادار در این برهه درانتخابات بپردازند.

هیچ گونه پروازی  به چین تا تعیین شرایط جدید نخواهیم داشت

وی درباره بازگشت ایرانیانی که هم اکنون در چین هستند نیز توضیح داد: همچنین در جلسه جمعه شب مجوز یک پرواز اختصاصی برای انتقال ایرانیان اتخاذ شد. البته با مشکلاتی که در استان زیربط چینی وجود داشت، این پرواز به تاخیر افتاد و پس از انجام هماهنگی‌های لازم با دولت چین بنا است تا در پایان روز سه شنبه این پرواز انجام شده و ایرانیانی که در چین هستند، اعم از دانشجویان و سایرین از ووهان به تهران انتقال پیدا کنند. این پرواز همراه با تیم پزشکی اعزام شده به چین انجام می شود و مسافران آن بعد از بازگشت به کشور به صورت ایزوله در محل پیش بینی شده ای قرنطینه خواهند شد.

ربیعی همچنین درباره تصاویر منتشر شده ای که از پروازهای سایر کشورها از طریق فرودگاه‌های ایران توضیح داد: این پرواز‌ها در حقیقت مربوط به پروازهای ایران نبودند، اما آن‌ها هم متوقف می شوند. آن‌ها پروازهای ترانزیتی بودند که ربطی به پروازهای کشور نداشتند و از قبل برنامه ریزی شده بودند. اما ما پس از انجام پرواز ووهان به تهران و انتقال ایرانیان ساکن در چین، دیگر هیچ گونه پروازی را تا تعیین شرایط جدید نخواهیم داشت.

وی در ادامه تاکید کرد: همانگونه که عرض کردم از همگان خواستارم که با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی که با جدیت در این امر ورود کرده همکاری داشته باشند. این وزارت سخنگویی را برای این موضوع تعیین و همچنین سایت و شماره تلفنی را هم برای اطلاع رسانی به هموطنان مشخص کرده است، بنابراین از مردم تقاضا داریم تا مراجعات و پاسخ سوالات خود را از طریق این مجاری دریافت کنند.

صدا و سیما باید رسانه ملی باشد

ربیعی در ادامه در خصوص شبیه سازی‌های صورت گرفته از مقاله وی در بخش خبری ۲۰:۳۰ اظهارداشت: اگر برنامه‌های نقد صورت می گیرد همگان باید فرصت داشته باشند که به این نقدها پاسخ بدهند.پری شب دیدم که ۲۰:۳۰ بخشی از مقاله من را مقایسه می‌کند و می‌گوید آمریکایی‌ها شبیه من هستند و یا من شبیه آنها هستم همانطور که تماشا می کردم گفتم ای کاش خنده‌های نتانیاهو موقع خروج از برجام را هم پخش می‌کردند و ای کاش شادمانه‌هایی برای خروج از برجام بود آن را هم پخش می کردند.

وی یادآورشد: به نظرم روال درستی نیست شبیه سازی بکنیم و بگوییم که حالا این شبیه‌سازی است. این دست شبیه‌سازی‌ها زیاد می شود صورت بگیرد.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: قطعاً ما خودمان را در کنار سازمان صدا و سیما می‌دانیم و آنچه را هم گاهی می گوییم و نقد می‌کنیم برای این هست که معتقدیم سازمان صدا و سیما باید رسانه ملی ما باشد، صدای مردم ما باشد و همگان احساس کنند که می توانند به اعتبار اطلاعاتی آن تکیه کنند.اگر هم مطلبی می‌گویم از سر دلسوزی است و به جز این نیست.

همه موارد را صادقانه با مردم بیان کنیم

ربیعی درباره شایعات و اخبار مربوط به ویروس کرونا و نظام اطلاع رسانی در کشور گفت: پس از حادثه تلخ هواپیمای اوکراینی نخواستم به این موضوع برگردم و با توجه به این که شورای عالی امنیت ملی مسئولیت مجوز پرواز در آسمان ایران است، من پس از آن توضیح ندادم زیرا یکبار هم دوستان سپاه نیز صادقانه این موضوع را توضیح دادند. و پس از آن هیچ مسئولیتی متوجه شورای عالی امنیت ملی نیست، این شورا مسئول هماهنگی سیاست‌های کلی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با سیاست‌های امنیتی کشور است و مجوز پرواز در آسمان ایران از وظایف پدافند بوده است.

سخنگوی دولت اشکال در نظام اطلاع رسانی کشور را یک نقص جدی دانست و گفت: متاسفانه از این موضوع  آسیب خوردیم، باید تلاش زیادی بکنیم تا اعتماد داخلی را افزایش دهیم؛ ما همه باید به یکدیگر اعتماد کنیم که این هم در سایه این است که در تجارب خود همه موارد را صادقانه با مردم بیان کنیم که دولت تعهد اخلاقی، دینی و ملی ما خود می داند.

ربیعی به سوء‌تفاهم‌های پیرامون هواپیمای اوکراینی و تصمیم گیری‌ها از همان شب نخست اشاره کرد و گفت: تا پروازهای که در آسمان است نمی توانستیم یک باره بگوییم که هیچ پروازی به آسمان ایران نیاید؛ در هیچ جای جهان تا تصمیم گیری نهایی ، یک زمان محدود (از یک تاریخ تا تاریخی دیگر) تعیین می کنند؛ شاید اشتباه این بوده که در همان زمان باید به وضوح گفته می شد که ما فکر کردیم در همان موقع در متن  قرار دارد

در مورد ویروس کرونا و جان مردم کوتاهی نمی‌کنیم

سخنگوی دولت درباره ویروس کرونا گفت: دکتر نمکی وزیر بهداشت سخنگویی را برای این مساله تعیین کردند تا همه موارد را به صورت شفاف به مردم بگویند. مساله ویروس کرونا به جان مردم مرتبط است و در این مورد کوتاهی نخواهیم کرد.

ربیعی با تاکید بر اینکه «اعتماد مردم، سرمایه اجتماعی ما است» گفت: اعتمادهای آسیب خورده در جامعه را باید احیا کنیم، همه تلاش ما هم همین است زیرا بدون اتکا و اعتماد به یکدیگر نمی توانیم دوران سخت را با سختی و مشکلات بیشتری سپری خواهیم کرد.

در صورت حسن نیت طرف اروپایی، هیچ مانعی برای گسترش روابط نیست

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهور درخصوص سفر جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران هم گفت: این اولین سفر رسمی بورل به ایران تحت عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا است. امیدواریم این سفر در بررسی مسائل ایران و اتحادیه اروپا و کاهش اختلاف نظرها - که در ماه‌های گذشته به دنبال پایبندی لازم کشورهای اروپایی به برجام صورت گرفته - بتواند مفید واقع شود.  ربیعی با تاکید بر اینکه از نظر ایران گفت‌وگو درباره پایبندی اروپایی‌ها به برجام و مقاومت آنها در برابر زورگویی‌های آمریکا اولویت دارد، اظهار داشت: ما نمی‌خواهیم اروپایی‌ها را به سمت ایالات متحده هل دهیم و از تلاش‌هایی که در این زمینه در برخی از کشورهای اروپایی انجام می‌شود که تبعیتی از سیاست‌های آمریکا نداشته باشند، حمایت می‌کنیم.

وی با اشاره به دیگر موضوعات مورد رایزنی تصریح کرد: مسائل دیگری از جمله وضعیت منطقه، ناامنی‌هایی که آمریکایی‌ها در دامن زدن به آنها کوتاهی نمی‌کند، حتما در این گفت‌وگوها مورد توجه جدی قرار خواهند گرفت.

سخنگوی دولت ادامه داد: ما اطمینان داریم در صورتی که طرف اروپایی، حسن نیت و جدیت کافی را در حل اختلافات نشان دهد، هیچ مانعی برای گسترش مناسبات میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا وجود نخواهد داشت. نتایج این سفر را در جلسات آینده و مباحث وزارت خارجه می‌توان مورد بحث قرار داد.

از تلاش‌های سوییس برای ارسال دارو تشکر می‌کنیم

ربیعی بیان کرد: ما از تلاش‌های سوییس هم برای ارسال دارو تشکر می‌کنیم. و البته لازم می‌دانم این را بگویم که این پول‌ها متعلق به خودمان بوده  و خریداری‌ها انجام گرفته بوده ولی اجازه ارسال آن به داخل کشور داده نمی‌شد. ولی تلاش‌ها و اقدامات کشوری به همین اندازه نیز برای ما حائز اهمیت و قابل تقدیر است.

وی یادآور شد: اما آنچه که مورد انتظار ما است، پایبندی اروپا، ایستادن و به کنار رفتن تحریم‌های ظالمانه از جمله تحریم‌های غذایی و دارویی کشور و سایر اقلامی است که به زندگی روزمره مردم گره خورده است.