یک نشریه آمریکایی مدعی شد که دولت آمریکا به محمدجواد ظریف اجازه دیدار با روانچی را نداده است.

مجید تخت روانچی سفیر کشورمان در سازمان ملل متحد، بنابر برخی معاینات پزشکی به سرطان مبتلا شده و از حدود 3 ماه پیش، در بیمارستانی در ایالات متحده بستری است.

نشریه فارین پالیسی روز گذشته به نقل از برخی مقامات آمریکایی و ایرانی مدعی شد که دولت ترامپ به محمدجواد ظریف اجازه دیدار با تخت روانچی - که هم‌اکنون در بیمارستانی در نیویورک بستری است- را نداده‌ است.

«فارن‌پالیسی» با اشاره به محدودیت عبور و مرور وضع‌شده برای مقام‌های ایران جهت تردد در نیویورک نوشته است: «وزیر خارجه ایران تلاش کرد با مجید تخت روانچی که بیرون از محوطه نزدیک به مقر سازمان ملل در بیمارستانی در نیویورک  بستری است ملاقات کند، اما دولت آمریکا این درخواست را رد کرد.»

یک سخنگوی مقام وزارت خارجه آمریکا گفت: «ظریف مایل به عیادت از یکی از همکارانش است که از بهترین خدمات درمانی در جهان برخوردار است.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به ممنوعیت ظریف برای دیدار تخت روانچی مدعی شد که اگر ایران یکی از زندانیان آمریکایی را آزاد کند، این مجوز صادر خواهد شد. بدین ترتیب دولت آمریکا درخواست ظریف برای عیادت از سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد را با مطرح کردن این شرط وقیحانه رد کرد. وی اضافه کرد: «ایران سال‌ها است به غلط چندین نفر از شهروندان آمریکا را زندانی کرده است. خانواده‌ها و دوستان آنها از اینکه نمی‌توانند آزادانه با عزیزانشان ملاقات کنند در عذابند. ما به اطلاع هیئت ایران رساندیم که اگر ایران یکی از شهروندان آمریکا را آزاد کند برای آنها مجوز سفر صادر خواهد شد.»

فرناز فصیحی خبرنگار نیویورک تایمز در توئیت خود نوشت: «مجید تخت روانچی، سفیر ایران در سازمان ملل، به سرطان مبتلاست و در بیمارستانی در نیویورک  بستری است. محمد جواد ظریف برای عیادت باید اجازه بگیرد تا بتواند از منطقه مشخص در نیویورک خارج بشود. دولت آمریکا می‌گوید اول یک زندانی آمریکایی در ایران را آزاد کنید تا اجازه سفر به بیمارستان بدهیم.»

مجید تخت روانچی، سفیر ایران در سازمان ملل، به سرطان مبتلاست و در بیمارستانی در نیویورک  بستری است. محمد جواد ظریف برای عیادت باید اجازه بگیرد تا بتواند از منطقه مشخص در نیویورک خارج بشود

علیرضا میریوسفی رایزن کشورمان در سازمان ملل در کامنتی برای این روزنامه‌نگار که نوشته است هیات ایرانی چند بلوک می‌توانند تردد کنند، نوشت: «تنها چند دقیقه تا سازمان ملل فاصله دارد.»

مسائل انسانی گروگان اهداف سیاسی قرار می‌گیرد

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با انتقاد از رویکرد دولت آمریکا مبنی بر عدم صدور مجوز به محمدجواد ظریف برای ملاقات با مجید تخت روانچی در بیمارستانی در نیویورک، برای سلامتی تخت روانچی دعای خیر کرد.

سیدعباس عراقچی در  مطلبی در صفحه اینستاگرام خود، با اشاره به بیماری مجید تخت روانچی، نماینده ایران در سازمان ملل متحد و بستری شدن او در بیمارستانی در نیویورک نوشت: «ان‌شاءالله مجید به ‌زودی حالش خوب میشه و برمی‌گرده سر مسئولیتش، ولی روسیاهی برای دولتی که مسائل انسانی را گروگان اهداف سیاسی قرار میده خواهد موند. قلب و روح و فکر ما پیش مجیده و دعای خیر همه ما همراهش. ان‌شاءالله به‌زودی از بیمارستان میاد بیرون، همون‌طور پرانرژی و همون‌طور متعهد و پرانگیزه و همون‌طور دوست‌داشتنی.»

مبادله زندانیان یک موضوع انسانی است

این فشارهای آمریکا برای آزادی آن دسته از شهروندانش که در ایران زندانی هستند، در حالی است که تعداد زیادی از شهروندان ایرانی در آمریکا و کشورهای متحد آن به اتهام دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران زندانی هستند. 

سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمعه شب در همین ارتباط به  وضعیت «نگار قدسی کنی» اشاره کرد و گفت: خانم نگار قدسی کنی به درخواست مقامات آمریکایی و بر اساس اتهامات بی‌اساس، حدود سه سال قبل در استرالیا بازداشت شد و در شرایط بسیار سخت و غیرانسانی نگهداری شده و در تمام این مدت، حمایت کنسولی از این شهروند بیگناه ایرانی در دستور کار دائم سفارت ایران در استرالیا و وزارت امور خارجه قرار داشته است. موسوی افزود: استرداد خانم کنی به آمریکا، با نقض مقررات و حقوق ایشان انجام شده که مورد اعتراض جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است. سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: حکم صادره از سوی دادگاه آمریکایی به روشنی ثابت می‌کند اتهامات علیه ایشان بی‌اساس و غیرقانونی بوده و دادگاه آمریکایی با وقوف نسبت به بیگناهی ایشان، حکمی برابر با دوره بازداشت صادر کرده تا افتضاح حقوقی دادستان آمریکا در تعقیب یک انسان بیگناه را بپوشاند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به ممنوعیت ظریف برای دیدار تخت روانچی مدعی شد که اگر ایران یکی از زندانیان آمریکایی را آزاد کند، این مجوز صادر خواهد شد 

موسوی در عین حال تاکید کرد که موضوع زندانیان همیشه به عنوان یک موضوع انسانی بین دو کشور ایران و آمریکا موضوعیت داشته و توسط طرفین مورد پیگیری قرار گرفته است. جمهوری اسلامی ایران همانطور که دکتر ظریف نیز چندی پیش اعلام کرد آمادگی ورود به مذاکرات مربوط به تبادل زندانیان را دارد.