مدیرعامل تامین اجتماعی:
متقاضیان بیمه مشاغل ساختمانی بیش از ظرفیت پیشبینی شده هستند

مدیرعامل تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه، منابع بیمه کارگران ساختمانی باید حفاظت و صیانت شود، گفت: از حق بیمه کارگران ساختمانی نباید صرف جای دیگری شود و البته که از دیگر منابع نیز نباید صرف این حوزه شود.
به گزارش ایلنا، مصطفی سالاری در نشست بررسی و ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی بیان کرد: قانون صراحتاً اشاره دارد که مازاد بر حق بیمه کارگران ساختمانی نمیتوان از منابع مربوط به بیمهشدگان دیگر برای این بخش صرف کرد و این مسأله خط قرمز ما در حوزه بیمه کارگران ساختمانی است.
وی با بیان اینکه بیمه کارگران ساختمانی پیچیدگی خاص خود را دارد، افزود: در این چارچوب کارفرما نمیتواند به دلیل متغیر بودن کارگران ساختمانی، لیست مشخصی ارائه دهد و این موضوع فلسفه اصلی برقراری این نوع بیمه است.
سالاری به وجود تناقضاتی در موضوع بیمه کارگران ساختمانی اشاره کرد و گفت: کارگران ساختمانی متقاضی پوشش بیمهای، بیشتر از ظرفیت پیشبینی شده این حوزه هستند. همچنین برخی بیمهشدگان کارگران ساختمانی در این حوزه مشغول به کار نیستند که نشان میدهد معیارهای کنونی دقیق و کافی نیست. مساله اصلی این است که چه افرادی واقعا کارگر ساختمانی هستند. غیرکارگرانی داریم که اکنون از برخی قسمتهای قانون استفاده میکنند و در مقابل کارگران مستحقی داریم که در صف پوشش بیمه هستند.
وی ادامه داد: هیچ پیشفرض قطعی برای روش شناسایی و بیمه کردن کارگران ساختمانی نداریم، به این واسطه تصمیمگیری جمعی و هماندیشی در این حوزه مدنظر تأمیناجتماعی است و هدف از نشست با فعالان این حوزه، سامان دادن به موضوع کارگران ساختمانی است و در این حوزه باید با مشارکت ذینفعان تصمیمسازی کنیم.
او در ادامه بیان کرد: پیشنهاد این است که کارگروه مربوط به کارگران ساختمانی بر منابع و مصارف، نظارت و شناسایی افراد مشمول را عهدهدار باشد. همچنین چگونگی مصرف حق بیمه در حوزه افراد واجد شرایط نیز در قالب کارگروه مذکور قرار دارد و به این واسطه مدیریت منابع و مصارف حوزه بیمه کارگران ساختمانی در سطح همه شهرستانها باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرعامل تأمیناجتماعی ادامه داد: در کارگروه استانی میتوان حتی امکان انتقال سهم بیمه کارگران ساختمانی را در بین شهرستانهای مختلف و بین استانها فراهم کرد. براساس مصوبه سال گذشته هیات وزیران ۱۰درصد ظرفیت بیمه کارگران ساختمانی افزایش داده شده است. طبق مجوز قانونی، سهم حق بیمه کارگران ساختمانی به ۲۷.۵درصد افزایش یافته است.
او همچنین تاکید کرد: برای تصمیمگیریهای کارگروه کارگران ساختمانی، اطلاعاتی در دسترس است و دادههای دیگری باید اضافه شود. باید ببینیم که با چه شاخصهایی میتوان دقت شناسایی افراد متقاضی بیمه کارگران ساختمانی را افزایش داد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی افزود: کنترل درست منابع و مصارف و حذف افراد غیرواقعی، مشکل اصلی بیمه کارگران ساختمانی را حل خواهد کرد.
سالاری با بیان اینکه ۲۷درصد مربوط به صدور پروانه ساختمانی باید توسط تأمیناجتماعی دریافت شود، اضافه کرد: هدف ما دریافتی در چارچوب قانون و صرف در راستای افراد واجد شرایط است. اگر جرایم مربوط به کمیسیون ماده ۹۹ و ۱۰۰ را که در شهرهای بزرگ و کلانشهرها وصول میشود، تعمیم دهیم و قانون به درستی رعایت شود، منابع جدید برای بیمه کارگران ساختمانی فراهم میشود.
دیدگاه تان را بنویسید