رئیس مجلس گفت: مالکیت سازمان تامین اجتماعی متعلق به دولت نیست بلکه متعلق به معیشت، درمان و آینده کارگران است.

به گزارش فارس، علی لاریجانی روز یکشنبه (30 تیرماه) با مدیرعامل و مدیران سازمان تامین اجتماعی دیدار و گفت‌وگو کرد. وی در این نشست با بیان اینکه مالکیت سازمان تامین اجتماعی متعلق به کارگران است، گفت: اینکه در گذشته دولت‌ها از منابع تامین اجتماعی استفاده کردند خلاف بوده است. شما منصوب کارگران هستید و باید از حق آنها دفاع کنید و نباید اجازه دهید وقتی دولت‌ها کم می‌آورند از سازمان تامین اجتماعی مایه بگذارند.

لاریجانی افزود: افراد حرفه‌ای را به کار گیرید و از تفرق در کار بپرهیزید زیرا هزینه‌ها را افزایش و سودآوری را کاهش می‌دهد. به عنوان حافظ منافع کارگران باید در مورد شستا تصمیم‌گیری کنید و برنامه‌ریزی اصولی سالانه داشته باشید. در برخی مواقع نزاع‌هایی که در مجلس و افکار عمومی پیش می‌آید در مورد تامین اجتماعی نیست بلکه مربوط به شستاست، بنابراین باید شستا را سامان داد و نمی‌توان گفت که سرمایه‌گذاری نشود زیرا باید پول خلق شود تا منافع و آینده کارگران تامین شود.

وی در مورد بدهی دولت به تامین اجتماعی یادآور شد: حدود سه سال است که این موضوع را در بودجه لحاظ می‌کنیم. اینجانب تاکید کردم که در مراحل مختلف مشخص شود بدهی دولت چقدر است. وزیر را مسئول کردیم و باید پاسخگو باشد چرا که قانون اجازه داده و باید بدهی خود را بگیرید.

وی در مورد فروش اموال مازاد تامین اجتماعی برای تامین کسری بودجه گفت: این اقدام عاقلانه است و می‌توانید اموال مازاد را بفروشید تا کسری خود را تامین کنید. تامین منابع برای درمان ضروری است و همیشه هم گله‌هایی در این خصوص وجود دارد مبنی بر اینکه شما منابع درمان را دیر پرداخت می‌کنید.

رئیس مجلس خطاب به مسئولان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه باید در مورد کارگاه‌ها احساس مسئولیت داشته باشیم، تصریح کرد: شرایط کشور به گونه‌ای است که اغلب کارگاه‌هایی که سرپا هستند مشکلات عدیده‌ای دارند بنابراین تا می‌توانید جریمه نگیرید بلکه انگیزه و مشوق‌هایی را ایجاد کنید تا چنین کارگاه‌هایی بتوانند بدهی خود را پرداخت کنند.

لاریجانی ادامه داد: شرایط امروز کشور برای تولید سخت است. البته برای دلالی سخت نیست و نیاز است تامین اجتماعی دردمندانه از تولید حمایت کند. البته باید حقوق کارگران را اخذ کرد. در عین حال اگر کارگاهی مشکلاتی دارد و نمی‌تواند بدهی‌اش را پرداخت کند لزومی ندارد در شرایط تحریم و سخت بدهی‌های گذشته را پس بگیریم بلکه نیاز است مشوق ایجاد کنیم تا بدهی‌ها پرداخت شوند.