چین به فکر مداخله در اعتراضات هنگ‌کنگ است

یکی از روزنامه‌های چین روز جمعه (25 مرداد ماه) گزارش داد، پکن گزینه «مداخله اجباری» در هنگ‌کنگ را برای مقابله با اعتراضات خشونت‌بار در این دولتشهر در نظر دارد. به گزارش خبرگزاری رویترز، روزنامه گلوبال تایمز چاپ چین همچنین به انتقاد از مداخله آمریکا در هنگ‌کنگ نیز پرداخت و در ادامه نوشت: پکن تصمیمی قطعی برای مداخله اجباری به منظور مقابله با شورشی‌های هنگ کنگ ندارد اما این گزینه مدنظر پکن است. استقرار پلیس مسلح خلق در شنژن هشداری واضح برای شورشی‌های هنگ کنگ است. اگر هنگ کنگ نتواند اجرای قانون را خودش برقرار سازد و شورش‌ها ادامه داشته باشد، این وظیفه دولت مرکزی است که اقدامات مستقیمی را بر اساس قانون انجام دهد. پکن دائما آمریکا را به مداخله در امور هنگ کنگ متهم کرده و مقام‌های آمریکایی از جمله قانونگذاران در این کشور هشدارها به چین را درباره سرکوب مخالفان افزایش می‌دهند. روزنامه گلوبال تایمز در ادامه همچنین آورده است، اوضاع در هنگ‌کنگ نباید تکرار رویداد سیاسی چهارم ژوئن ۱۹۸۹ باشد که در آن  سرکوب خونبار ارتش علیه حامیات دموکراسی در میدان تیان‌آن‌من رخ داد: واشنگتن نمی‌تواند از آن رویداد برای تهدید و ارعاب پکن استفاده کند. چین حالا قوی‌تر شده است. اعتراضات در هنگ‌کنگ از زمانی تشدید شد که دولت خودمختار این منطقه، لایحه‌ای به منظور استرداد مجرمان به چین را تقدیم پارلمان هنگ‌کنگ کرد. مخالفان این لایحه از حدود 2 ماه پیش در اعتراض به تصویب آن تظاهرات کردند و دولت محلی، این لایحه را پس گرفت اما مخالفان به اعتراضات خود همچنان ادامه دادند و خواستار استعفای خانم کری لم چنگ رییس اجرایی هنگ کنگ شده‌اند. رسانه‌های غربی معترضان هنگ‌کنگی را با عنوان «دموکراسی خواهان» می‌نامند و آنها را در حال مبارزه با حاکمیت تمامیت‌خواهانه حزب کمونیست چین توصیف می‌کنند.

    

دیدار ترامپ با مقامات امنیتی بر سر موضوع افغانستان

قرار است رئیس‌جمهور امریکا با وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی این کشور درباره افغانستان دیدار کند.

سی ان ان به نقل از منابع  آگاه گزارش داده است که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا، قرار است با مقام‌های ارشد این کشور از جمله مایک پمپئو وزیر خارجه، جان بولتن مشاور امنیت ملی، مارک اسپر، وزیر دفاع و جوزف دانفورد، رئیس ستاد ارتش امریکا دیدار کند.

بر اساس این گزارش، در این دیدار مقام‌های ارشد امریکا روی موضوع صلح افغانستان که زلمی خلیلزاد، فرستاده‌ ویژه امریکا ماه‌ها بر سر آن کار کرده است، بحث و گفت و گو خواهند کرد.

سی ان ان به نقل از چندین منبع دیگر گزارش داده است که بر اساس این طرح صلح، کاهش قابل ملاحظه ای در شمار نیروهای امریکایی در افغانستان به وجود خواهد آمد. گفته می‌شود، که بر اساس این طرح شمار سربازان امریکایی از ۱۵۰۰۰ به ۸ یا ۹ هزار سرباز کاهش خواهد یافت و همچنان از طالبان نیز تضمین مبارزه در برابر هراس‌‌افکنی در افغانستان گرفته خواهد شد. این در حالی است، که زلمی خلیلزاد، در طول چندین ماه، حداقل هشت بار با نمایندگان طالبان در دوحه، پایتخت قطر مذاکره کرده است. خلیلزاد در پیام تویتری اش نوشته است: این دور مذاکرات بین ایالات‌متحده و طالبان که از تاریخ ۳ اوت آغاز شده بود به پایان رسید. طی چند روز گذشته، دو طرف روی جزئیات بیشتر تمرکز کردند و بحث‌های مفید داشتند. من در حال بازگشت به واشنگتن دی سی برای مشورت در مورد گام‌های بعدی هستم. هفته گذشته مجله‌ نیوزویک به نقل از مقام‌های ارشد وزارت دفاع امریکا گزارش داده بود که این کشور به همه نیروهای امریکایی در افغانستان دستور داده است تا تقریبا همه عملیات جنگی در برابر طالبان را محدود و مشاوره به نیروهای امنیتی و دفاعی افغان را نیز متوقف کنند.

اما ماموریت پشتیبانی قاطع، گزارش‌ها مبنی بر «کاهش و یا توقف» عملیات نیروهای امریکایی در برابر گروه‌های مخالف دولت را رد می‌کند.