مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش از موفقیت شرکت‌های دانش بنیان داخلی برای تامین بخش قابل‌توجهی از تجهیزات مورد نیاز طرح پایانه مسافری فرودگاه بین‌‌المللی کیش خبر داد.

به گزارش ایلنا، غلامحسین مظفری صبح پنجشنبه 6 آذر در بازدید از پایانه مسافری فرودگاه بین‌‌المللی کیش بر اهمیت نقش موثر شرکت‌های دانش بنیان مستقر در مرکز نوآوری کیش برای تامین تجهیزات مورد نیاز این مجموعه تاکید کرد.

وی پایانه مسافری فرودگاه بین‌‌المللی کیش را یکی از مهمترین طرح‌های این منطقه در سطح کشور برشمرد و افزود: بهره‌برداری از این طرح بر اساس برنامه زمان‌بندی شده پیمانکار مربوطه تا پایان امسال پیش‌بینی شده بود و تلاش می‌شود با سرعت بخشیدن به روند اجرایی و ارتقای کیفیت، ساخت این مجموعه تا پایان امسال تکمیل شود.

وی درخصوص تامین بخشی از تجهیزات مورد نیاز این مجموعه از کشورهای خارجی گفت: با تنظیم قرارداد و پیش‌پرداخت هزینه‌ها، خوشبختانه از نظر تامین مالی هیچ مشکلی وجود ندارد و تمام پیش‌بینی‌های مورد نیاز در این زمینه انجام شده است.

رئیس هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد کیش افزود: طبق قرارداد و برنامه زمان‌بندی شده تلاش می‌کنیم مجموعه تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد.

مظفری با بیان این که پایانه مسافری فرودگاه بین‌‌المللی کیش یک طرح خاص است و برای پذیرش 6 میلیون مسافر در سال پیش بینی شده است، یادآور شد: با توجه به این که فرودگاه بین‌‌المللی کیش سومین فرودگاه پرتردد در سطح کشور است ساخت و تکمیل این مجموعه در اولویت کار سازمان منطقه آزاد کیش قرار دارد.

مظفری خاطر نشان کرد: به دلیل ایجاد یک وقفه کوتاه برای تکمیل تجهیزات این مجموعه و راه‌اندازی آن در دوران رکود مسائل حقوقی زیادی مطرح شد که در حاضر خوشبختانه با سرعت بخشیدن به فعالیت‌ها در این مجموعه و حمایت وزارت راه و شهر سازی این طرح با کیفیت مناسب وسرعت بالا درحال ساخت و تجهیز است.

اجرای زیرساخت‌های فناورانه در پایانه جدید مسافری

معاون توسعه، مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی نیز گفت: ایجاد زیرساخت‌های فناورانه حمل و نقل هوایی و اجرای طرح «بی. آی. ام» در پایانه مسافری فرودگاه بین‌‌المللی کیش برای نخستین بار در سطح کشور اجرا می‌شود.

نعمت الله ترکی که در این بازدید مظفری را همراهی می‌کرد؛ حمایت‌های وزارت راه و شهرسازی و تلاش سازمان منطقه آزاد کیش برای تکمیل طرح پایانه مسافری فرودگاه بین‌‌المللی کیش را مثبت ارزیابی کرد و افزود: با مدیریت شایسته مدیرعامل سازمان منطقه آزادکیش و همکاران فعال این سازمان امروز شاهد پیشرفت قابل‌توجهی در روند ساخت این پایانه هستیم.

وی افزود: با انجام تحقیقات و مطالعاتی در خصوص سیستم«بی. آی. ام»یکی از فناوری‌های به روز و جدید باکاربری گسترده در دنیا  درساخت پایانه مسافری فرودگاه بین‌‌المللی کیش این منطقه به نمونه موفق ملی برای اجرای طرح‌های فناورانه تبدیل می‌شود.

معاون توسعه، مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی با بیان این که در بدو ورود غلامحسین مظفری به این منطقه به عنوان مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، پایانه مسافری فرودگاه کیش 35 درصد پیشرفت فیزیکی داشت افزود: خوشبختانه امروز این طرح با بیش از 70 درصد پیشرفت فیزیکی به فعالیت خود ادامه می دهد.

ترکی بیان داشت: تمام تجهیزات و امکانات مورد نیاز پایانه مسافری خریداری شده و با تلاش شبانه‌روزی و مدیریت مدبرانه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در شش ماه نخست سال 1400 این مجموعه به بهره‌برداری خواهد رسید.

ترکی با اشاره چالش جدی تامین منابع پیش بینی شده جهت اجرای طرح به مبلغ 3هزار میلیارد تومان درسال گذشته گفت: با استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان با تخصص فنی و مهندسی در مرکز نوآوری کیش و استفاده از فناوری‌های جدید هزینه ساخت این طرح 50 درصد کاهش یافت و هزینه اتمام ساخت پایانه مسافری فرودگاه کیش یک هزار و 500 میلیارد تومان پیش بینی شده است.

معاون توسعه، مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از طرح‌های اجرایی در منطقه آزاد کیش سیستم «بی. آی. ام» (مدل‌سازی اطلاعات ساخت) در پایانه جدید فرودگاه بین‌‌المللی کیش است که این مهم با مشارکت دانشگاه شهید بهشتی و مدیریت سازمان منطقه آزاد کیش آغاز شده است.

ترکی تصریح کرد: تحقق اجرای طرح‌های ملی با مشارکت و جذب جوانان خلاق و توانمند موجب پیشرفت، توسعه و آبادانی کشور می شود و این امر بیانگر وجود تخصص در مجموعه مراکز علمی ایران است.

به گفته وی، فراهم شدن زمینه‌های تبادل نظر علمی، پژوهشی و تخصصی میان طرح‌های در حال ساخت و شرکت‌های دانش بنیان سبب پیشرفت و توسعه طرح‌ها و کاهش 20درصدی تامین تجهیزات خارجی و اتکا به تولیدات داخلی در این منطقه شده است.

گفتنی است پایانه مسافری فرودگاه بین‌‌المللی کیش با ظرفیت پذیرش 6 میلیون مسافر درسال و امکان ارائه خدمات مطابق با استانداردهای بین‌المللی، مجهز به 13 دستگاه پله برقی، 12 دستگاه آسانسور و 6 دستگاه پل تلسکوپی است که در شش ماه نخست سال 1400 به بهره‌برداری خواهد رسید.