وزیر امور خارجه عراق گفت که در صورت خواست یکی از طرفین و قبول طرف دیگر، بغداد آماده میانجی گری میان تهران و واشنگتن است.

محمدعلی الحکیم› با اشاره به تبعات خطرناک گسترش تنش در منطقه گفت که کشورش آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا در صورت خواست یک طرف و قبول طرف دیگر است. 

وی در گفت و گو با شبکه تلویزیونی سومریه عراق در پاسخ به این سوال که بغداد در سطح رسمی چگونه با بحران اخیر در منطقه تعامل خواهد کرد گفت: افزایش تنش در منطقه امری خطرناک است و همه طرف ها و بویژه عراق از آن آسیب خواهند دید. 

وزیر امور خارجه عراق در پاسخ به این سوال که موضع بغداد در خصوص پیشنهاد میانجیگری میان ایران و آمریکا چیست، گفت: عراق در شرایط کنونی و تحت مدیریت عادل عبدالمهدی نخست وزیر شاهد افزایش امنیت و ثبات و نیز گشایش در سیاست خارجی و در نتیجه تقویت روابط با همسایگان، کشورهای اروپایی و نیز آمریکاست و همین امر جایگاه لازم را برای میانجیگری به ما می دهد. 

الحکیم تلویحا تایید کرد که هنوز تمایل یا درخواست رسمی از سوی هیچکدام از دو طرف برای این منظور اعلام نشده است. 

وی گفت: عراق یک برنامه یکپارچه و واحد با مشارکت رئیس جمهوری، نخست وزیر، وزیر امور خارجه و رهبران ائتلاف های پارلمانی دارد تا بتواند با یک موضع واحد برای کاهش تنش و رفع بحران جاری در منطقه اقدام کند. 

الحکیم افزود: ما اعلام کرده ایم که اگر یک طرف درخواست کند و طرف دیگر نیز موافق باشد عراق آماده است این نقش را ایفا کند. 

وزیر امور خارجه عراق تصریح کرد: دولت عراق با تیم سیاسی و دیپلماتیک کنونی و ارتباطات خوبی که با طرف های مختلف و بویژه با ایران و آمریکا دارد، این آمادگی و توان را دارد که بعنوان یک میانجی بیطرف و موثر عمل کند. 

الحکیم در خصوص دیدگاهش در مورد احتمال افزایش تنش در منطقه گفت: شرایط کنونی به جنگ نزدیک نیست و از سیاستمداران مختلف آمریکایی نیز شنیده ایم که آمریکا هم دنبال جنگ نیست اما اگر جنگی روی دهد ویرانگر خواهد و به همه آسیب می زند چرا که هر دو طرف قدرت و امکانات عظیمی دارند. 

وزیر امور خارجه عراق گفت: ما می گوییم هر کس می خواهد جنگ را شروع کند با ‹راهبرد خروج’ (اگزیت استراتژی) از آن را نیز داشته باشد اما برداشت ما این است که دو طرف خواهان جنگ نیستند. 

 پمپئو در بغداد درباره ایران چه گفت؟ 

خبرنگار سومریه پرسید، برخی گفته اند که وزیر امور خارجه آمریکا در سفر اخیر به بغداد حامل پیام شدید اللحن به دولت عراق و هشدار در مورد جانبداری آن از ایران بوده و خواستار تغییر موضع بغداد شده است. 

الحکیم گفت: این ها گمانه زنی های رسانه ای است. سفر پمپئو سفر بسیار مهمی بود که موضع آمریکا را در مورد بحران با ایران اعلام و در دیداری که با نخست وزیر داشت، برخی مشکلات جاری میان واشنگتن با تهران را مطرح کرد و عراق نیز موضع خود را به صورت روشن بیان کرد. 

وی در بیان واکنش بغداد به خواسته‌های پمپئو، افزود: پاسخ عبدالمهدی نخست وزیر عراق به پمپئو روشن بود و خطاب به وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که ایران همسایه ماست و ما روابط تاریخی و مستمر با این کشور داریم همچنین روابط تجاری و توافقنامه های مختلف میان دو کشور امضا شده است.