داروخانه‌ها دیگر توان خرید دارو ندارند

سخنگوی انجمن داروسازان ایران ضمن انتقاد از تأخیر در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها، گفت: مطالبات داروخانه‌ها به مدت ۱۱ ماه پرداخت نشده و این مسئله توان مالی آنها برای خرید دارو را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده است. در چنین شرایطی، داروخانه‌ها با وجود موجود بودن دارو در انبار شرکت‌های پخش، نقدینگی لازم برای خرید و عرضه آن به بیماران را ندارند. همین موضوع باعث شده تا با شکلی از کمبود کاذب دارو در کشور مواجه شویم.

هادی احمدی در گفت‌وگو با اقتصاد24، افزود: حدود سه ماه پیش، قرارداد داروخانه‌ها بر مبنای ماده ۳۸ الحاقی اصلاح شد، اما سازمان‌های بیمه‌گر حتی به تعهدات خود بر اساس قرارداد‌های اصلاح‌شده نیز عمل نمی‌کنند. به نظر می‌رسد برخی نهاد‌ها خود را ملزم به رعایت قوانین نمی‌دانند و خارج از چارچوب قانونی عمل می‌کنند. اگر سازمان‌های بیمه‌گر با کمبود منابع یا ناترازی مواجه هستند، این مسئله نباید به بیماران و داروخانه‌ها منتقل شود. بیمار حق بیمه پرداخت کرده است و اکنون که بازنشسته شده یا به خدمات درمانی نیاز دارد، باید بتواند از حقوق قانونی خود استفاده کند. نمی‌توان به دلیل مشکلات مالی دستگاه‌های مختلف، مردم را از حقوق طبیعی‌شان محروم کرد.

او تاکید کرد: داروخانه‌ها تا چه زمانی می‌توانند با وجود انباشت مطالبات و کاهش توان خرید، به فعالیت خود ادامه دهند؟ داروخانه‌ها دیگر توان خرید دارو را ندارند و در شرایطی قرار گرفته‌اند که ادامه فعالیت برایشان دشوار شده است.

سخنگوی انجمن داروسازان ایران با اشاره به پیگیری‌های انجام‌شده برای حل مشکلات مالی داروخانه‌ها، اظهار داشت: ما مکاتبات متعددی انجام داده‌ایم و جلسات زیادی برگزار شده است. رئیس‌جمهور نیز دو بار دستور رسیدگی به این مسائل را صادر کرده، اما متأسفانه تا این لحظه اقدامات لازم انجام نشده و تعهدات قانونی همچنان بر زمین مانده است.

احمدی با انتقاد از توجیه مشکلات مالی با استناد به ناترازی منابع، تصریح کرد: مسئولیت ناترازی برخی دستگاه‌ها و مشکلات مدیریتی آنها را تا چه زمانی باید داروخانه‌ها و بیماران بر عهده بگیرند؟ ما معتقدیم بخش مهمی از این مشکلات ریشه مدیریتی دارد و نمی‌توان همه مسائل را به جنگ و تحریم نسبت داد.

او ادامه داد: مشکلات موجود بیشتر به شیوه مدیریت و نحوه هزینه‌کرد منابع مربوط است. سازمان‌های بیمه‌گر در کشور با مشکلات جدی مالی مواجه‌اند و نمی‌توانند هزینه‌های خود را به‌درستی مدیریت کنند. این سازمان‌ها باید به سمت خرید راهبردی و خرید هوشمند حرکت کنند تا بتوانند منابع خود را به شکل مؤثرتری مدیریت کنند.