تاکنون با وجود تکذیب‌های رسمی از سوی برخی مدیران، داده‌های منتشر شده توسط پلتفرم‌های تحلیل کسب‌وکار مانند رسمیو، تصویری از بازگشت قدرتمند و سازمان‌یافته بابک زنجانی به اقتصاد ایران نشان می‌دهد، اما این که کدام روایت به واقعیت نزدیک‌تر است و هدف از این بازگشت مرموز چیست، سوالاتی است که همچنان پاسخ روشنی ندارند و معمای ب. ز را پیچیده‌تر از همیشه می‌کند. شاید باید کمی صبر کرد و منتظر ماند؛ چرا که بابک زنجانی از اساس چندان بدون دوربین و جلب توجه نمی‌تواند به بیزینس و تجارت بپردازد و احتمالا به زودی با انتشار جزییات بیشتری توسط خود ب. ز معروف مواجه و روبه رو خواهیم شد.

به گزارش اقتصاد24، بابک زنجانی به اقتصاد ایران بازگشته است. چهره‌ای جنجالی که نامش از یکشنبه سیاه مجلس بر سر زبان‌ها افتاد؛ حالا بار دیگر از خود عکس منتشر می‌کند و خبر از بازگشتش به اقتصاد ایران می‌دهد. چهره‌ای جنجالی که دستکم برای بیش از یک دهه از عمر خود را بنا بر اعلام اخبار رسمی مقامات قضایی کشور باید در زندان سپری کرده باشد، اما حالا به نظر می‌رسد که پردبدبه‌تر از همیشه به اقتصاد ایران بازگشته باشد. در این بین، اما انتشار خبر سرمایه‌گذاری ۶۴ همتی در شبکه ریلی کشور، خود می‌توانست خبری جذاب و جنجالی باشد، اما یک بمب خبری درون این خبر ناگهان همه چیز را به حاشیه برد. به گزارش اقتصاد ۲۴، بمب خبری این بود که از دو شرکتی که قرار است سرمایه‌گذاری ۶۴ هزار میلیارد تومانی در حوزه ریلی ایران را انجام دهند، یکی از شرکت‌ها با سرمایه‌گذاری ۶۱ هزار میلیارد تومان از اساس منتسب به گروه سرمایه‌گذاری بابک زنجانی است.

انتشار همین خبر واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشت. بعضی از رسانه‌ها از جذب این مقدار سرمایه‌گذاری استقبال کردند، اما برخی رسانه‌ها و چهره‌های رسانه‌ای نیز، به کنایه پیوند دولت پزشکیان با یک فرد دارای سابقه اقتصادی عجیب‌وغریب را تبریک گفتند، چهره‌ای که دستکم دولت روحانی در همه ۸ سال بر سر کار بودنش نتوانسته بود بدهی چند میلیارد یورویی خود از او را وصول کند.

روند بازگشت زنجانی نیز جالب بود. در تاریخ ۹ دی ۱۴۰۳، وکیل او، رسول کوهپایه زاده، تصویری از زنجانی منتشر کرد که در آن وی در خارج از زندان دیده می‌شد، این موضوع سبب شد تا شایعاتی در مورد آزادی احتمالی وی در رسانه‌ها منتشر شود. با این حال، هیچ‌گونه تأیید یا تکذیبه‌ای از سوی مقامات رسمی در این باره صورت نگرفت. در اول بهمن سال ۱۴۰۳ بود که مرد پرحاشیه اقتصادی، پست‌هایی در صفحه شخصی خود منتشر کرد که خبر از راه‌اندازی یک بانک ارز دیجیتال با عنوان «بیت بانک» و یک ایرلاین با نام «دات وان» می‌داد. همچنین در صفحه توییتر بابک زنجانی ویدیویی منتشر شد که نشان می‎‌داد او همزمان با بسته شدن درگاه بانکی همه صرافی‌های رمز ارز، یک صرافی به نام «بیت بانک» تاسیس کرده است. 

شاید بعد از یک دوره طولانی زندگی جنجالی و شاید در زندان و بازداشت خانگی، هر بازرگان دیگری بود ترجیح می‌داد روزگار را با آرامش بیشتری سپری کند و دستکم چندان خود را درگیر حواشی نکند، اما گویا درباره بابک زنجانی این موضوع کاملا برعکس است. گویا که او قصد دارد بازگشتش پیش چشم دوربین‌ها و البته با سروصدا همراه شود و اکنون نیز فارغ از جناح‌بندی‌های سیاسی، سوال اصلی چرایی و چگونگی این بازگشت پرقدرت است. البته که برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی از نیاز کشور به توانایی‌های زنجانی در شرایط تحریم (مثلا برای فروش نفت) است، اما روایت رسمی قوه قضائیه که سال گذشته اعلام شد، دلیل آزادی و عفو او را تسویه کامل بدهی‌هایش عنوان می‌کند. با این حال، ظهور ناگهانی او در راس ۲۵ شرکت، این بازگشت را همچنان در هاله‌ای از ابهام نگه می‌دارد.

شاید باید کمی صبر کرد و منتظر ماند؛ منتظر ماند چرا که بابک زنجانی از اساس چندان بدون دوربین و جلب توجه نمی‌تواند به بیزنس و تجارت بپردازد و احتمالا به زودی با انتشار جزییات بیشتری توسط خود ب. ز معروف مواجه و روبه رو خواهیم شد.