رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: تلاش می‌شود با همکاری مجلس بودجه سال ۱۴۰۱ بدون کسری تدوین شود و نیازی به استقراض و خلق پول نباشد.

به گزارش سازمان برنامه و بودجه ، سید مسعود میرکاظمی در مراسم بزرگداشت روز آمار و برنامه ریزی گفت: اطلاعات مناسب و ضروری باید بیش از گذشته پایه و اساس برنامه ریزی‌ها، حرکت‌ها و تصمیم گیری های مسئولین کشور قرار بگیرد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه کشور به سمت تغییرات اساسی در ساختار بودجه حرکت می‌کند افزود: در گذشته زیرساخت‌های فراوانی در جای جای کشور ایجاد شده اما اثر لازم بر متغیرهای کلان اقتصادی و بهبود معیشت مردم نداشته است.

وی با تاکید بر اینکه تغییر یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، افزود: منابع محدود کشور باید به صورت اثربخش استفاده شود، به عبارت دیگر این منابع باید منجر به افزایش رشد اقتصادی شود.

میرکاظمی به زخم کهنه مشکلات ساختاری بودجه و تاکید چندباره مقام معظم رهبری بر حل این معضل اشاره و تصریح کرد: دولت سیزدهم در اولین بودجه خود تغییرات بنیادین را اعمال خواهد کرد؛ البته در این مسیر مجلس تاکنون همکاری و همراهی بسیار خوبی داشته است.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه اساسی‌ترین محور حرکت در سال ۱۴۰۱ برنامه ریزی بر اساس رشد اقتصادی با محوریت بهره وری خواهد بود، گفت: ظرفیت‌های بلااستفاده در کشور زیاد است و مهم عزم حرکت به سمت رشد و استفاده از توان داخلی مبتنی بر برنامه ریزی صحیح است.

میرکاظمی با تاکید بر اینکه آن چیزی که ضرورت دارد حرکت از وضع موجود به وضع مطلوب است ادامه داد: تغییر ریل اقتصادی نیاز به زمان و فرهنگ سازی دارد اما این کار اخیراً در سازمان برنامه و بودجه سرعت گرفته و بودجه سال ۱۴۰۱ بر مبنای برنامه و ساختار جدید که در برگیرنده اهداف کلان اقتصادی است به مجلس ارائه خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه نقش مرکز آمار را در رصد آمار حوزه‌های مختلف اقتصادی و فرهنگی بسیار مهم دانست و گفت: مرکز آمار می‌تواند اطلاعات ضروری و مهم را مرتب تهیه و اعلام کند. لذا تقویت و ارتقا مرکز آمار مهم است تا این مأموریت را به خوبی انجام دهد.

میرکاظمی با بیان اینکه لازم است پایه همه حرکت‌های دولت مرکز آمار باشد؛ گفت: در شورای عالی آمار تصویب شده که تنها مرکز ارائه گزارش رسمی کشور مرکز آمار است.

معاون رئیسجمهور به تغییر آمارگیری سنتی به شکل ثبتی مبنا در مرکز آمار اشاره کرد و گفت: این تغییر، تحولی اساسی در مرکز آمار است که می‌تواند سرعت و دقت را بالا ببرد و هزینه‌ها را کاهش داده و دوره‌های آمارگیری را کوتاه کند، اما لازمه آن این است که همه دستگاه‌ها، بانک‌های اطلاعاتی خود را در اختیار مرکز آمار قرار دهند.