حسین انتظامی، قائم مقام وزیر پیشین ارشاد و معاونت مطبوعاتی سابق از رد صلاحیت خود برای شرکت در انتخابات نمایندۀ مدیران مسئول در «هیات نظارت بر مطبوعات» خبر داد.

جلسۀ تأیید صلاحیت نامزدهای این دوره از انتخابات،۱۷ آبان ماه در دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

انتظامی، سابق بر این هشت دوره نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات بود.

شرط شرکت در انتخابات نمایندۀ مدیران مسئول در «هیات نظارت بر مطبوعات» برای انتظامی این بود که باید از مسئولیت خود (مشاورت وزیر و دبیری کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات) استعفا بدهد.

او با پذیرش این پیش‌شرط، استعفا می‌دهد.

 

ردصلاحیت بدون امکان قانونی اعتراض

متن یادداشت حسین انتظامی در این مورد به شرح زیر است:

چیدن متغیرها در انتخابات، به گونه‌ای که فرد مورد نظر، رأی بیاورد اصولا پسندیده نیست؛ با مردمسالاری مغایرت دارد و در دراز مدت هم نتیجه عکس می‌دهد. مهندسی در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس، با وجود قبح و اشکالات یادشده لااقل قابل درک است! اما در انتخاباتی برای یک صندلی از هفت صندلی موجود -که از مراجعِ همراه آمده‌اند- حتی قابل درک هم نیست.

من تا دو ماه پیش مطلقا برنامه‌ای برای حضور در این انتخابات نداشتم. بازگشت به جایی که قبلا بوده‌ای معمولا بی‌معناست و ارزش افزوده‌ای هم ندارد مثل خداحافظی یک فوتبالیست از بازی حرفه‌ای می‌ماند که با آویختن کفش‌ها، جا را برای دیگران باز می‌کند. این گرایش و تصمیم خود را بارها اعلام کرده‌ بودم. اما تماس‌های مکرر مدیران رسانه‌ای و تشکل‌های صنفی، مرا به این نتیجه‌ رساند حال که در شرایط به‌اصطلاح حساس کنونی، به چو منی امید بسته‌اند، عافیت‌طلبی، ناجوانمردی و قدرنشناسی است که پا پیش نگذارم.

با رسیدن این خبر به گوش آقایان، به فکر چاره‌جویی افتادند. ابتدا به من گفته شد در صورت ثبت‌نام باید از مسئولیت خود (مشاورت وزیر و دبیری کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات) استعفا بدهی؛ پذیرفتم و استعفای خود را برای وزیر محترم ارسال کردم؛ چون در طی سال‌های گذشته که مسئولیت دولتی هم داشته‌ام به وزرای وقت و در نوشته‌ها و اظهارنظرهای علنی بارها گفته‌ام شرافت نمایندگی رسانه‌ها را به هر پستی ترجیح می‌دهم و اگر بین نمایندگی و یک سِمت، مخیّر شوم، بدون تردید اولی را انتخاب می‌کنم.

فکر این را نمی کردند! حال، برگ بعدی را رو و مرا ردّ صلاحیت کرده‌اند و حجت را هم بر من تمام. از بین قریب ۵۵٠ نامزد چند نفر معدود را رد کرده‌اند که به قول یکی از آقایان، بعدا گفته نشود فقط یک نفر بوده!

 امکان قانونی اعتراض هم نیست. از مدیران رسانه‌ها که همواره به این کوچک لطف داشته‌اند، عذرخواهی می‌کنم که نتوانستم انجام وظیفه کنم و تا پایان عمر، قدردان هشت دوره اعتماد آنان و دعوت این بار هستم و مطمئنم با هوشمندی خود متوجه این نکته هستند که آقایان برای کارهای خیلی بزرگتر، آدمهای خیلی بزرگتری را با همین حربه، از میدان به در کرده‌اند و چنین کار کوچکی برایشان اصلا سخت نبوده و نیست.

  انتظامی در ادامه‌ی این یادداشت با اشاره به اینکه استعفا از سمت فعلی‌اش گویا برای برگزارکنندگان انتخابات کافی نبوده است، به ماجرای رد صلاحیتش پس از این استعفا پرداخت و گفت: «برگ بعدی را رو و مرا ردّ صلاحیت کرده‌اند و حجت را هم بر من تمام. از بین قریب ۵۵٠ نامزد چند نفر معدود را رد کرده‌اند که به قول یکی از آقایان، بعدا گفته نشود فقط یک نفر بوده! امکان قانونی اعتراض هم نیست.»