به آیین‌نامه جدید افزوده شد:

پیشنهاد ابطال معاینه فنی خودروهای دودزا 

دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور از اضافه شدن پیشنهادی به آیین‌نامه جدید معاینه فنی کشور خبر داد و گفت: در صورت تایید آن در دولت، پلیس می‌تواند معاینه فنی خودروهای دودزایی که محرز شود حدود مجاز معاینه فنی را پاس نمی‌کنند، باطل کند.

پوریا محمدیان یزدی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ابطال معاینه فنی خودروهای تصادفی گفت: با معاونت حقوقی راهور ناجا در این باره صحبت‌ شده است که مکانیسمی برای موضوع معاینه فنی خودروهای دودزا تنظیم شود. همچنین در آیین‌نامه معاینه فنی جدید نیز همان بند ابقا شده تا به این وسیله بتوان معاینه فنی خودروهایی که تصادف می‌کنند و احتمال دارد جزو خودروهای پر ریسک تلقی شوند، مجددا مورد بررسی قرار گیرد.

وی در ادامه به موضوع دیگری که از جانب شهرداری‌ها و پلیس پیشنهاد شده و قرار است به آیین‌نامه معاینه فنی کشور اضافه شود، اشاره کرد و افزود: اگر در خیابان خودروهای دودزایی تردد کردند که بعد از بررسی مشخص شود معاینه فنی را پاس نمی‌کنند؛ با وجود اینکه ممکن است تنها چندماه از اخذ معاینه فنی آنها گذشته باشد، نیاز است معاینه فنی آنها باطل شود.

دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور در ادامه با بیان اینکه این خودروها تصادفی نیستند بلکه به سبب بهره‌برداری یا نگهداری نامناسب در بازه اعتباری معاینه فنی‌شان، حدود مجاز معاینه فنی را پاس نمی‌کنند، گفت: به همین جهت براساس تدابیر اندیشیده شده اگر خودروی دودزایی توسط پلیس دیده و محرز شود که حدود معاینه فنی را پاس نمی‌کند، پلیس می‌تواند معاینه فنی آن خودرو را باطل کند؛ البته قرار است این موضوع هم در آیین‌نامه پیشنهادی معاینه فنی کشور، اضافه شود تا برای تأیید نهایی به دولت برود.

پوریا محمدیان در پایان گفت: وزارت راه‌، شهرداری، پلیس و وزارت کشور قرار است در این موضوع به جمع‌بندی برسند تا این موارد در کمیسیون زیربنایی دولت مطرح شود و در صورت تایید، در آیین‌نامه قرار گیرد. در حقیقت این اصلاحات در جهت افزایش تضمین معاینه فنی در کشور می‌باشد.

    


یک باستان شناس خبر داد:

کشف سیستم آبرسانی دوره سلجوقی در شهر ری

کاوش‌های باستان شناسی در شهر ری که در‌پی پدیدار شدن دو خمره سفالی در حین فعالیت‌های عمرانی صورت گرفت، به کشف سیستم آبرسانی، فاضلاب شهری و آجر فرش‌های دوره سلجوقی در کنار اشیاء باستانی انجامید. 

به گزارش خبرگزاری فارس، محسن سعادتی سرپرست هیأت باستان شناسی با اعلام این خبر گفت: در جریان عملیات عمرانی که محدوده شهر ری، خیابان محبتی، نبش کوچه زحمتکش انجام شد، بقایای معماری و دو عدد خمره سفالی به دست آمد و در مراحل اولیه توقف عملیات عمرانی از طرف اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، استان تهران به مالک ابلاغ شد.

وی با بیان این نکته که کاوش‌های باستان‌شناسی با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در ملک یاد شده آغاز و تا‌کنون ادامه دارد تصریح کرد: در کنار بقایای معماری نمایان شده سازه‌های معماری مربوط به سیستم آبرسانی و فاضلاب شهری مربوط به دوره سلجوقی کشف شد. این باستان‌شناس با اشاره به اینکه تا‌کنون مقادیری سفال‌های سالم از جمله کوزه‌ها، گلدان‌ها، مهره‌های تزئینی، سفال‌های لعابدار و درپوش‌هایی نیز کشف شده است، خاطر نشان کرد: البته در این میان کشف دو قطعه سفال که احتمالا دارای خط هستند در زمره مهمترین کشفیات این کاوش محسوب می‌شوند. به گفته سعادتی، از مناطق دیگر کاوش نیز بخشی از آجر فرش‌های دوره سلجوقی کشف شد که پی‌گردی آنها ادامه دارد ولی متاسفانه بخش زیادی از آنها از بین رفته است. این باستان شناس افزود: شهر باستانی ری مانند سایر شهرهای باستانی از سه بخش کهندژ، شهرستان و ربض تشکیل شده است که محل این کاوش در محدوده ربض یا حومه شهر باستانی ری است.