رئیس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه در حال حاضر ۲۵۰ روستا در زیر آب هستند، گفت: با توجه به تمهیداتی که در دو روز گذشته صورت گرفته، احتمال ورود آب به شهر اهواز منتفی شده است. 

اسماعیل نجار در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آخرین وضعیت سیل در استان خوزستان گفت: دو روز پیش جلساتی با حضور وزیر کشور و کارشناسان برگزار شد، بررسی‌های همه جانبه‌ای صورت گرفت و چند اقدام اساسی در این جلسه تصویب شد و با توجه به اینکه ورودی سدها کاهش پیدا کرده دبی خروجی سدها را نیز کاهش دادیم.

وی ادامه داد: همچنین مقرر شد برخی مسیرهای آب بسته شده و انتقال آب به آن کانال‌ها محدود شود و در برخی کانال‌ها ورود آب را افزایش دهیم. به ویژه در کانال سلمان بشدت دبی ورودی آب را کاهش دادیم و با لای‌روبی که در اوایل آبراه سلمان ایجاد شد آب با سرعت بیشتری در حال خارج شدن است. در حال حاضر استان‌های معین نیز با تجهیزات و ماشین‌آلات سنگین در حال کار در منطقه هستند و از ورودی آب به مناطق شهری جلوگیری می‌کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران با اشاره به دستور تخلیه ۵ منطقه در شهر اهواز گفت: دستور تخلیه این مناطق برای پیشگیری از خطر بود و تمام عوامل اجرایی در تلاش هستند تا آب بیش از این وارد شهر شود و غیر از منطقه عین‌دو که دچار آبگرفتگی شده دیگر مناطق نیز در حال حاضر شرایط تثبیت‌ شده‌ دارند و معتقدم ورود آب به شهر در حال حاضر منتفی است و بارندگی‌های پیش‌رو نیز بر اساس پیش‌بینی هواشناسی بارندگی‌هایی نیست که تا ۲۹ فروردین شدت زیادی داشته باشد و امیدواریم با تمهیداتی که اندیشیده شده مشکل در استان خوزستان برطرف شود.

نجار در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود وزارت نفت اجازه ورود آب به همه مخازن هورالعظیم را به دلیل احتمال خسارت به تجهیزات نفتی نمی‌دهد، تصریح کرد: تا جایی که اطلاع دارم این موضوع از سوی وزیر نفت تکذیب شده است و در هور العظیم تا جایی که توان داشته نسبت به ورود آب اقدام شده است و حتی به بخش‌هایی در سمت هورالعظیم عراق نیز آب وارد شده است.

وی با بیان اینکه براساس شواهد و قرائن شرایط استان خوزستان تثبیت شده‌است، خاطرنشان کرد: امدادرسانی و توزیع اقلام نیز به مردم تخلیه شده از روستاها همچنان ادامه دارد و با برپایی موکب‌های اربعین در این منطقه غذای گرم به مردم ارائه می‌شود البته ممکن است با توجه به گستردگی کار نواقصی وجود داشته باشد و دربازدید‌هایمان از این کمپ‌ها مردم درخواست‌هایی از ما داشتند که شاید در شرایط عادی امکان تامین آن نیز وجود نداشته باشد.

رئیس سازمان مدیریت بحران در پاسخ به این سوال که آیا امدادرسانی و توزیع اقلام فقط به مردمی که در کمپ‌ها هستند صورت می‌گیرد؟ گفت: تا جایی که میسر است امکانات در اختیار افرادی که در کمپ‌ها نیز نیستند قرار می‌گیرد و اگر درجایی کسی مدعی است در خارج از کمپ به سر می برد و به آنها امدادرسانی نشده و توزیع اقلام صورت نگرفته به ما اعلام کند تا به سرعت امدارسانی صورت گیرد.

وی ادامه داد: عمدتا ۲۵۰ روستا در حاشیه رودهای کارون و کرخه به زیر آب رفته و یا تقریبا زیر آب هستند، اما تصور می‌کنم با توجه به کاهش خروجی سدها بیش از این دیگر شاهد آبگرفتگی در مناطق روستایی نباشیم.

 آبگرفتگی هشت روستا

 در دشت آزادگان

همچنین معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه هشت روستا در دشت آزادگان به زیر آب رفته است، از تلاش برای جلوگیری از ورود آب به مناطق سکونت‌گاهی در این منطقه خبر داد. 

محمد تقی‌زاده، با اشاره به اینکه استانداری تهران استان معین در منطقه دشت آزادگان و سوسنگرد است، افزود: با توجه به وضعیت منطقه از ماشین‌آلات سنگین و عمرانی برای کمک به شهرها و روستاهای حاشیه کرخه استفاده می‌کنیم و تلاش می‌کنیم بتوانیم از آسیب به مراکز سکونت‌گاهی جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در روزهای اخیر با توجه به ایجاد سیل‌بند و کانال کار در این منطقه به خوبی پیشرفته است، اظهار داشت: از ابتدای هفته سطح آب کرخه افزایش پیدا کرده و حجم آب تا ۲۴۰۰ متر معکب در ثانیه نیز رسیده بود که در حال حاضر به ۱۷۰۰ متر مکعب در ثانیه رسیده‌ است و حجم آن کاهش پیدا کرده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران ادامه داد: از ۱۲۰ دستگاه سنگین و نیمه‌‌سنگین برای محورهایی که مسدود شده بود، استفاده می‌شود و یک مورد آبگرفتگی در حد فاصل سوسنگرد - بستان وجود داشت. جاده ارتباطی دچار آبگرفتگی شده بود که تلاش می‌شود با تمهیداتی که صورت گرفته آبگرفتگی را به حداقل برسانیم.

تقی‌زاده با اشاره به آبگرفتگی در برخی روستاها تصریح کرد: از ۶۹ روستا در منطقه دشت‌ آزادگان هفت تا هشت روستا دچار آبگرفتگی شده‌اند.

موج بارشی از خوزستان

 خارج می‌شود

ازسوی‌دیگر، مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه موج جدید بارشی امروز از خوزستان خارج می‌شود، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا تصریح کرد: این سامانه بارشی در بندرعباس و جنوب سیستان و بلوچستان باعث وقوع سیلاب خواهد شد.

احد وظیفه، با اشاره به ورود سامانه جدید بارشی به کشور گفت: در حال حاضر شاهد بارش‌هایی در خوزستان هستیم و انتظار داریم این بارندگی‌ها در این مناطق تا شب ادامه داشته باشد، البته میزان این بارندگی‌ها قابل توجه نیست و بارش‌ها بهاری و در برخی نقاط توام با رگبار و رعد و برق است اما به طور کلی بارش‌های سنگینی را برای خوزستان انتظار نداریم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نیز بخش‌هایی از لرستان، شمال استان خوزستان بارش گزارش شده است اما بارش‌ها قابل توجه نیست، ادامه داد: در عرض‌های شمالی‌تر یعنی در استان‌های همدان، کرمانشاه، کردستان، نیمه‌غربی آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، تهران و قم امروز شاهد بارندگی هستیم اما حجم بارش‌ها مخاطره‌آمیز نیست.

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه موج جدید بارشی امروز از خوزستان خارج می‌شود، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا تصریح کرد: این سامانه بارشی در بندرعباس و جنوب سیستان و بلوچستان باعث وقوع سیلاب خواهد شد

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی تصریح کرد: در اوایل صبح امروز بارندگی‌ها در نیمه غربی به پایان می‌رسد و بیشتر بارندگی در سواحل استان‌های مازندران و گلستان پیش‌بینی می‌شود و شرایط حادی در این مناطق انتظار نداریم. در روز شنبه دامنه‌های البرز بارش باران گزارش شده است به ویژه در بخش‌های شرقی دامنه‌های البرز یعنی در استان‌های گلستان و مازندران شاهد بارش باراش خواهیم بود این بارش‌ها نیز همراه با رگبار و رعد و برق است و به صورت محدود می‌تواند سیلاب ایجاد کند.

وظیفه با بیان اینکه به تدریج از صبح امروز خراسان شمالی و رضوی درگیر این بارندگی خواهند بود، خاطرنشان کرد: بخش جنوبی این موج نیز استان‌های بوشهر، فارس و هرمزگان را تحت تاثیر قرار می‌دهد همچنین استان‌های یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و رضوی درگیر این بارندگی‌ها خواهند بود. این بارش‌ها در جنوب بوشهر، فارس، هرمزگان، کرمان توام با رعد و برق و رگبار شدید است و در روزهای شنبه و یکشنبه احتمال سیلاب در این مناطق وجود دارد.

 در حال حاضر ۲۵۰ روستا در خوزستان زیر آب هستن.  دستور تخلیه ۵ منطقه در شهر اهواز نیز برای پیشگیری از خطر داده شده و تمام عوامل اجرایی در تلاش هستند تا آب بیش از این وارد شهر نشود 

وی ادامه داد: امروز بعد از ظهر و شب تا روز یکشنبه بارش‌های شدید در بندرعباس و جنوب سیستان و بلوچستان پیش‌بینی می‌شود که احتمال وقوع سیل در این مناطق بسیار زیاد است. بخش‌ شمال سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و رضوی از شنبه تا دوشنبه عصر درگیر بارندگی خواهند بود.  بارش‌های بسیار خوبی را از این سامانه برای نیمه شرقی کشور انتظار داریم حوضه‌های آبی این مناطق را تقویت خواهد کرد البته می‌تواند با توجه به بارش‌های رگباری باعث ایجاد سیلاب موقت نیز در این مناطق شود.

به گفته مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی این سامانه در روز سه‌شنبه از شرق کشور خارج خواهد شد.