با وجود این که آمار فوتی‌های کرونا در ایران همچنان روبه کاهش است، اما نمودارهای تعداد مبتلایان و بستری‌ها کشور، زنگ خطر شروع موج چهارم کرونا را به صدا درآورده است. این در حالی است که با نزدیک شدن به پایان سال، افزایش تردد در خیابان‌ها و به خصوص بازارها رشد قابل‌توجهی نشان می‌دهد.

به گفته پزشکان، چهارمین موج کرونا می‌تواند از موج قبلی که منجر به پایان زندگی ده‌ها هزار نفر شد هم خطرناک‌تر باشد.

مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، در این رابطه گفته بود: «اگر دچار پیک جدیدی در کشور شویم، امکان دارد که میزان شیوع، مبتلایان و مرگ و میر ناشی از بیماری افزایش یابد؛ زیرا ممکن است ویروس جهش یافته و مقاوم شود». او افزود: «با این حال با توجه به ماهیت ویروس کرونا ممکن است که میزان شیوع و ابتلا به آن بیش از موج قبلی باشد. البته امیدواریم به کمک خدا با توجه به اینکه روند بیماری کاهشی است، پیک چهارم رخ ندهد. به نظر می‌رسد با نظارت و پایش مستمر می‌توان از وقوع موج چهارم پیشگیری کرد».

کاهش اندک شمار فوتی‌ها در هفته گذشته

البته خوشبختانه هنوز آثار این موج چهارم در آمار تعداد قربانیان کرونا دیده نمی‌شود و حتی در یک هفته گذشته میزان مرگ‌ومیر ناشی از کووید-۱۹ در کشور به کمترین عدد ماه‌های اخیر رسید. به طوری که از تاریخ ۱۰ تا ۱۶ بهمن به طور میانگین هر روز بیشتر از ۷۲ نفر در اثر این بیماری فوت کردند و حداکثر آمار قربانیان در یک روز هم ۸۲ نفر بود.

افزایش قابل‌توجه تعداد مبتلایان

در یک هفته گذشته آمار تعداد مبتلایان اما افزایش قابل توجهی داشت و در حالی که تعداد روزانه مبتلایان کرونا در کشور در هفته‌های گذشته به کمتر از ۶ هزار نفر رسیده بود، از تاریخ ۱۰ تا ۱۶ بهمن به طور میانگین هر روز ۶۶۴۰ نفر به کروناویروس مبتلا شدند و حتی بعد از مدت‌ها دیروز آمار مبتلایان به بالاتر از ۷هزار نفر هم رسید.

پیام طبرسی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، در این رابطه به ایلنا گفته بود: «اگر وارد موج چهارم بیماری شویم، شرایط پرخطرتر از آنچه که هست، خواهد شد و الان هم شرایط برای ورود به موج چهارم در حال فراهم شدن است و اگر این موج از اول اسفند هم شروع شود تا اردیبهشت ماه طول خواهد کشید».

طبرسی افزود: «البته در نظر داشته باشید که اگر پروتکل‌ها رعایت شود، وارد موج چهارم نخواهیم شد، اما روندی که در آن هستیم، مثل عدم انجام درست اعمال محدودیت‌ها و نبود فکر درست برای آن، صد در صد موج بعد اتفاق خواهد افتاد».

افزایش شمار شهرستان‌های نارنجی

براساس آمار اعلام شده توسط وزارت بهداشت در روز گذشته تعداد ۱۸ شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند. اما دیروز معاون کل وزیر بهداشت در یک برنامه تلویزیونی از دو برابر شدن این عدد خبر داد.

حریرچی گفت: «شهرهای نارنجی پرخطر کشور در ۱۰ روز گذشته از ۱۸ به ۳۶ شهر افزایش پیدا کرده است و شهرهای زرد نیز از ۱۳۰ به ۱۷۸ شهر افزایش یافته و این برای ما زنگ خطر بزرگی است. از اواخر آبان ماه سال جاری روند نزولی ویروس کرونا در کشور آغاز شد، اما هم اکنون روند آن بر روی یک خط ثابت مانده است و این وضعیت ما را بسیار نگران کرده است که ممکن است در آینده روند آن صعودی شود، زیرا ۴ هزار ویروس کرونا شناسایی شده است و ممکن است شاهد جهش این ویروس‌ها باشیم».

ورود نخستن محموله واکسن کرونای روسی به کشور

در حالی که نگرانی‌ها از شروع موج بعدی کرونا در کشور بالا گرفته است، سیدحیدر محمدی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو خبر داد که تزریق واکسن کرونای اسپوتنیک که نخستین محموله آن پنج شنبه وارد کشور شد، هفته‌های آینده آغاز می‌شود.

به گفته او دو میلیون دوز از این واکسن به تدریج وارد و به یک میلیون نفر تزریق می‌شود.

او گفت: «اولویت‌های تزریقی طبق اعلام وزارت بهداشت، ابتدا کادر درمان و سپس سالمندان و بیماران خاص و صعب العلاج خواهد بود».

از سوی دیگر دیروز حمیدرضا بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در لندن خبر داد که ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن شرکت آسترازنکا بزودی به ایران می‌آید.

به گفته او این واکسن در چارچوب برنامه کواکس خریداری شده است که قرار است بزودی به ایران ارسال شود.