وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامه‌ای خطاب به معاونت مطبوعاتی خواستار توجه کافی به سنجه‌های کیفی و حذف نشریات فاقد کیفیت فنی و حرفه‌ای، غیرضروری و نیز نشریاتی که حقوق مؤلفان را رعایت نمی‌کنند از فهرست دریافت‌کنندگان یارانه‌ها و حمایت‌ها شد.

اواخر تیرماه بود که یک فعال رسانه‌ای با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در توییتر از تخلف موسسه‌ای با داشتن ۳۹ مجله در دریافت یارانه نشر، همچنین کاغذ یارانه‌ای خبر داد. 

به گزارش ایرنا، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامه‌ای خطاب به حسن صفرخانی، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عطف به موارد منتشرشده اخیر در زمینه پرداخت یارانه به پاره‌ای از نشریات، بررسی دقیق این موضوع در قالب پاسخ به سه سؤال را خواستار شد .

همچنین معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دستور رسیدگی دقیق و اعلام نتیجه را به وزیر فرهنگ داد. حالا و حدود دو هفته بعد از انتشار این خبر، دفتر مدیریت عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد به سؤالات وزیر ارشاد در نامه‌ای درباره یارانه‌های مشکوک به برخی از نشریات پاسخ داده است که نتایج بررسی‌ها و انتشار این نامه با تصمیم جدیدی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر ضرورت حذف نشریات فاقد کیفیت از حمایت‌ها و پرداخت یارانه‌ دولتی همراه است.

حسن صفرخانی، در پاسخ به نامه‌ شماره ٩٨/١٧٠٠١٧ مورخ ٩٨/٥/١ سیدعباس صالحی مبنی بر بررسی موارد مدنظر پیرامون پرداخت یارانه و اختصاص کاغذ به پاره‌ای از نشریات براساس مقررات و ضوابط موجود، توضیحات ذیل را ارائه کرده است؛

در بررسی‌های انجام‌گرفته در خصوص اشخاص و مؤسساتی که بیش از ١٠ نشریه را منتشر می‌کنند و از یارانه معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی بهره‌مند شده‌اند؛ صرفاً ٩ موسسه یا شخص حقیقی هستند که بیش از ١٠ نشریه منتشر می‌کنند که از این مجموعه، سه موسسه خصوصی حقوقی و دو مجموعه متعلق به اشخاص حقیقی هستند و مابقی در شمار نهادهای عمومی غیردولتی قرار می‌گیرند.

همچنین حمایت از نشریات در چهار قالب انجام می‌شود: پرداخت یارانه نقدی؛ توزیع کاغذ؛ خرید نشریات برای اهداء و توزیع آگهی.

با توجه به بررسی‌های انجام‌شده و ارائه گزارش به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در نامه‌ای خطاب به معاون مطبوعاتی این وزارتخانه، یادآور شد نشریات فاقد کیفیت از حمایت‌ها و پرداخت یارانه‌ دولتی حذف شوند.

در نامه‌ صالحی خطاب به محمد خدادی، معاون مطبوعاتی آمده است: 

الف) سیاست‌های حمایتی از نشریات و شیوه‌نامه‌های مرتبط با توجه به نکات ذیل بازنگری اساسی شود.

١. توجه کافی به سنجه‎های کیفی و حذف نشریات فاقد کیفیت فنی و حرفه‌ای، غیرضرور همچنین نشریاتی که حقوق مؤلفان را رعایت نمی‌کنند، از فهرست دریافت‌کنندگان یارانه‌ها و حمایت‌ها

۲. مشورت با صنوف تخصصی و کارشناسان زبده داخل و بیرون از وزارتخانه

٣. تدوین سازوکارهای لازم برای راستی آزمایی شمارگان اعلامی

٤. تعیین سقف تعداد نشریات موردحمایت برای مؤسسات و افراد

٥. رعایت ضوابط و فرآیند قانونی در تدوین و تصویب سیاست‌ها و آئین‌نامه‌ها و شیوه‌نامه‌ها

٦. توجه ویژه به امنیت پایدار شغلی روزنامه‌نگاران حرفه‌ای و توسعه زیرساخت‌ها.