نماینده نزدیک به پایداری:
جریمه حجاب نباشد، باید برای سارقان هم جریمه زندان را حذف کنیم

نماینده تهران در مجلس و یکی از حامیان قانون عفاف و حجاب معتقد است: این ادعا که قانون عفاف و حجاب باعث ایجاد شکاف در جامعه میشود، صحت ندارد. افرادی که این ادعا را بیان میکنند، تاکید دارند که هیچ جریمه کوچکی{برای عدم رعایت حجاب} نباشد و تذکر لسانی باشد. پس باید برای سارقان و زورگیران هم جریمه زندان را حذف کنیم و بگوییم آقایان دزد از مردم سرقت نکنید.
مشروح گفت و گوی کامران غضنفری، با خبرآنلاین به شرح زیر است:
آقای غضنفری! اخیرا سخنگوی دولت گفته است که درباره حجاب، لایحه جدیدی ارائه میشود. واکنش مجلس به به این لایحه چیست و چطور میتواند وارد فرایند قانونی شود؟
قانون هنوز اجرا نشده است، وقتی قانون اجرا شود، حداقل شش ماه بعد از آن نمیتوان قانون را تغییر داد، اگر دولت اصلاحیهای بفرستد، باید ۶ ماه از آن قانون بگذرد. دولت گفته با اجرای قانون عفاف و حجاب مخالف است و زمانی که با این قانون موافق نیست، چه لایحهای میخواهد ارائه کند؟ آقای قالیباف در سخنان اخیر خود اشاره کرده که قانون عفاف و حجاب شامل پنج فصل است که چهار فصل آن ایجابی و یک فصل آن سلبی است.
دولت با مردم روراست نیست
در فصل سلبی، نه مجازات شلاق وجود دارد و نه مجازات زندان و گشت ارشاد و فقط جریمههای نقدی آورده شده است. دولت که میگوید با این قانون مخالف است، با چه مخالف است؛ با جریمه نقدی؟ تنها بخش سلبی این قانون جریمه نقدی است. دولت میگوید حتی یک جریمه نقدی وجود ندشته باشد، در این صورت قانون چه ضمانت اجرایی خواهد داشت؟
۴ فصل اول آن که همه مربوط به توصیه به دستگاه های مختلف است، وزارت آموزش و پرورش، وزارت ارشاد، صدا و سیما، نیروی انتظامی و سازمان تبلیغات چه وظیفه هایی دارند. دولت می خواهد چه کار کند و قانونی را ارائه کند که ضمانت اجرایی نداشته باشد؟ اگر چنین لایحهای را بخواهد ارائه کند، قطعا در مجلس رأی نخواهد آورد و نمایندگان با آن موافقت نخواهند کرد.
مگر آنکه دولت بخواهد منظور خود را به صورت مشخص و شفاف بیان کند، چه لایحه ای می خواهد بدهند و با کدام بخش از قانون مصوب فعلی موافق نیست. متاسفانه دولت غیرشفاف و دوپهلو صحبت کرده و با مردم روراست نیستند.
مجلس با لایحه دولت مخالفت خواهد کرد اگر...
یکی از ایرادات دولت به قانون عفاف و حجاب مربوط به بخش جریمه های نقدی است و تاکید دارد که این قانون باعث ایجاد شکاف در جامعه خواهد شد.
این ادعا که قانون عفاف و حجاب باعث ایجاد شکاف در جامعه میشود، صحت ندارد. مگر الآن که نیروی انتظامی از افراد برای نبستن کمربند و یا رفتن ورود ممنوع جریمه می گیرد، باعث شکاف در جامعه میشود؟ این ضمانت اجرایی قانون راهنمایی و رانندگی است. اگر جریمه نقدی را از قوانین راهنمایی و رانندگی حذف کنید، چه ضمانت اجرایی دارد؟شهرها تبدیل به جنگل شده و هیچ قانونی بر آن حاکم نیست و تبدیل به آنارشیسم و هرج و مرج میشود. افرادی که این ادعا را بیان می کنند، تاکید دارند که هیچ جریمه کوچکی نباشد و تذکر لسانی باشد. پس باید برای سارقان و زورگیران هم جریمه زندان را حذف کنیم و بگوییم آقایان دزد از مردم سرقت نکنید. آیا جامعه را میتوان اداره کرد؟
اگر دولت لایحهای به مجلس بدهد، ممکن است دوباره به صورت اصل هشتاد و پنجی بررسی شود؟
ابتدا دولت باید درباره محتوای این لایحه توضیح بدهد. اگر لایحهای را بخواهد ارائه کند که ضمانت اجرایی نداشته باشد، قطعا در مجلس با آن مخالفت خواهد شد و نمایندگان به آن رأی نمیدهند چه در قالب هشتاد و پنجی باشد و چه در حالت عادی.
پیامک های حجاب تذکر ساده بوده و منع قانونی ندارد
آقای غضنفری! ارزیابی شما از پیامکهای حجاب چیست و بر اساس کدام قانون ارسال میشود؟
این یک تذکر ساده از افرادی که در خیابانها و امکان عمومی کشف حجاب می کنند ارسال شده و از آنان خواسته می شود تا قانون را رعایت کنند. این تذکر ساده بوده و مشکلی ندارد. قانون امر به معروف و نهی از منکر را داریم که تذکر شفاهی، کتبی و لسانی در آن پیش بینی شده و منع قانونی ندارد. حال چه ستاد امر به معروف، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و هر دستگاه نظارتی که تذکر بدهد، منع قانونی ندارد.
متولی این قانون کجاست؟
اگر شما میدانید؛ به ما هم بگویید. هر نهاد و دستگاه نظارتی از حوزه قضائیه تا ستاد امر به معروف و سازمان بسیج میتوانند این تذکر را بدهند و قانونی است.
دیدگاه تان را بنویسید