دور هفتم مذاکرات وین از دوشنبه تا جمعه هفته گذشته برگزار شد و ایران دو پیش‌نویس پیشنهادی را در رابطه با برچیدن تحریم‌ها و برنامه هسته‌ای‌اش به طرف‌ها ارائه کرد و همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد اروپایی‌ها نسبت به این پیشنهادها واکنش‌های مثبتی نشان نداده‌اند بر همین اساس یک مقام وزارت خارجه آلمان از انتظار برلین برای واقع‌بینانه بودن خواسته‌های تهران سخن گفته است.

درحالی‌که دیروز امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه گفت سه کشور اروپایی هیچ ابتکار قابل‌بررسی نداشتند و گویا به منظور ارزیابی حضور داشتند. به آن‌ها گفتیم دولت آقای رئیسی عمل‌گرا است و اگر شما از برنامه هسته‌ای کاملاً صلح‌آمیز ایران نگران هستید ما هم نسبت به تداوم تحریم‌ها بحث داریم سخنگوی وزارت خارجه المان این پیشنهادها را غیرقابل‌قبول عنوان کرده است.

به گزارش مهر به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، سخنگوی وزارت خارجه آلمان با اشاره به مذاکرات ایران و قدرت‌های هانی در وین  ادعا کرد که پیشنهادهای ایران در مذاکرات وین در ارتباط با برنامه هسته‌ای‌اش غیرقابل‌قبول هستند.

وی دراین‌باره مدعی شد: از ایران انتظار داریم با پیشنهادهای واقع‌بینانه به مذاکرات بازگردد! ما هنوز هم خواستار ادامه مسیر دیپلماتیک هستیم؛ اما زمان برای آن در حال اتمام است.

این در حالی است که وزارت خارجه روسیه شنبه هفته جاری با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: وقفه در مذاکرات هسته‌ای ایران فنی است و این اجازه را به هیئت‌ها می‌دهد تا مواضع را در پایتخت‌هایشان بیشتر بررسی کنند.

از سوی دیگر میخاییل اولیانوف نماینده روسیه در مذاکرات وین هم شنبه اعلام کرد که دور هفتم گفتگوها میان ایران و ۱+۴ تمام نشده و ادامه خواهد یافت.

وی در توضیح این مطلب افزود: طرفین گفتگو تصمیم گرفتند که یک وقفه فنی داشته باشند، به ویژه برای آنکه از پایتخت‌هایشان مشورت بگیرند و درباره نحوه پیشرفت کار فکر کنند. تمایل تهران برای گرفتن ضمانت مبنی بر اینکه برجام دوباره به وضعیتی که در دوران ترامپ پیش آمد؛ گرفتار نمی‌شود، کاملاً منطقی است.

میخاییل اولیانوف افزود: می‌توانیم چرخش مثبتی به بیانیه مشترک سران آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس بدهیم که در تاریخ ۳۰ اکتبر منتشر شد و شامل جمله‌ای از جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا است؛ مبنی بر اینکه واشنگتن آمادگی دارد که به توافق احیاشده مادامی که ایران نیز چنین رویه‌ای را در پیش بگیرد؛ پایبند باشد. شاید این نشانه‌ای از ضمانت سیاسی باشد و فقط باید آن را به عنوان بخشی از روند مذاکره، مکتوب کرد.نماینده روسیه در مذاکرات وین اضافه کرد: اینکه ایران خواهان ضمانت است نیز می‌تواند به بحث و تبادل‌نظر گذاشته شود. ایران به عنوان اصلی‌ترین طرف گفتگوها، باید پیشنهادهای خودش را مطرح کند حال‌آنکه مسائلی که طرح می‌کند هم کاملاً منطقی و قابل توجیه است.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد هفته آینده که گفتگوها در وین از سر گرفته می‌شود؛ از حاد بودن شرایط هم کاسته شود.