نمایندگان مجلس شورای اسلامی با استعفای ۶ ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری از سوی روسای قوای مقننه و قضائیه در صورت تمایل به نامزدی، مخالفت کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران با پیشنهاد روح‌الله ایزدخواه، نماینده مردم تهران مبنی بر استعفای روسای قوای مقننه و قضائیه در صورت تمایل به نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، ۶ ماه پیش از انتخابات با ۵۶ رأی موافق، ۱۶۰ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع مخالفت کردند.

ایزدخواه درباره این پیشنهاد اظهار داشت: روسای قوه‌مقننه و قضائیه پیش از انتخابات ریاست جمهوری صاحب تریبون هستند و می‌توانند از این تریبون و رسانه استفاده حداکثری را انجام دهند و این امر ممکن است سبب ایجاد تبعیض شود.

علیرضا ورناصری قندعلی، نماینده مردم مسجد سلیمان در موافقت با این پیشنهاد گفت: باید از گذشته عبرت گرفته شود. جایگاه قوه مقننه و قضائیه در کشور کمتر از رئیس جمهور نیست و بهتر است نمایندگان به این پیشنهاد رأی مثبت دهند.

صدیف بدری نماینده مردم اردبیل اما در مخالفت با این پیشنهاد گفت: شورای نگهبان در مورد صلاحیت‌ها به همه این مسائل رسیدگی می‌کند و ما نمی‌توانیم پیش‌داوری کنیم که ممکن است رییس قوه از تریبون به سود خود استفاده کند. از طرفی تجارب رئیس قوه برای او حسن است. همچنین در صورتی که این موضوع محقق شود، در این ۶ ماه چه فردی باید به کار این دو قوه رسیدگی کند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین با پیشنهاد ابراهیم رضایی، نماینده دشتستان مبنی بر اینکه باید شرایطی فراهم شود که منصوبان رهبر انقلاب هم بتوانند نامزد ریاست جمهوری شوند، با 184 رأی موافق، 30 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع موافقت کردند. همچنین با موافقت نمایندگان یک بند به ماده یک این طرح الحاق شد مبنی بر اینکه «اساتید دانشگاه با رتبه استاد تمام، دانشیار با ۱۰ سابقه تدریس و مدرسین حوزه علمیه با ۱۰ سال سابقه تدریس در سطوح عالی حوزه‌های علمیه می‌توانند در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کنند.»