عضو شورای عالی کار با اشاره به اثرگذاری سوابق کار در میزان دستمزد گفت: هر ساله علاوه بر تعیین حداقل دستمزد مبلغی به عنوان پایه سنواتی تعیین می‌شود که این مبلغ در سال‌های بعد حذف نمی‌شود و همگام با افزایش مزد به آن اضافه می‌شود.

علی خدایی در گفت‌وگو با تسنیم گفت: مزد کارگران براساس سابقه کار است. «پایه سنوات» عبارتست از مبلغی که به صورت ماهیانه یا سالیانه به حداقل حقوق کارگرانی که بیش از یک سال مربوط به کار باشند، اعطا می‌شود. این مبلغ از طرف شورای عالی کار و به عنوان جبران کمبود حقوق به کارگران با حداقل دستمزد داده می‌شود. بنابراین اگر کارگری 10سال سابقه کار دارد، هنگام افزایش دستمزد 98، پایه سنواتی به دستمزد سال گذشته‌اش اضافه می‌شود نه اینکه به حداقل دستمزد افزوده شود. همین باعث می‌شود که کارگری که دارای سابقه کاری است حقوقش با حداقل دستمزد فاصله داشته باشد.

خدایی با بیان اینکه اگر کارگری با 10سال سابقه کار حداقل حقوق را  دریافت می‌کند، می‌تواند به هیأت‌های حل اختلاف و ادارات روابط کار مراجعه کند، افزود: بدون شک کارگری که دارای 10 سال سابقه کار است نباید مطابق کارگری که یک ماه سابقه کار دارد حقوق دریافت کند.

وی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از شکایاتی که در هیأت‌های تشخیص و حل اختلاف مطرح می‌شود مربوط به مطالبات معوق و اخراج کارگر است، ادامه داد: عدم امنیت شغلی موجب شده تا بازگشت به کار برای کارگران ممکن نشود.

عضو شورای عالی کار معتقد است به دلیل نبود امنیت شغلی و نامساعد بودن وضعیت بازار، برخی از کارفرمایان به اسم اتمام قرارداد کار، نیروهای خود را اخراج می‌کنند تا دیگر کلمه اخراج مطرح نشود.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار بیان کرد: وقتی کارفرما نیروی کارش را به جای اخراج به اسم اتمام قرارداد بیرون می‌کند، کارگر هم نمی‌تواند برای بازگشت به کار شکایت کند و پس از آن ناچار می‌شود به دنبال بیمه بیکاری و حقوق و سنواتش باشد.

خدایی، امنیت شغلی را مهمترین دغدغه کارگران دانست و گفت: در حال حاضر بیش از 95درصد قراردادهای کارگران موقت است. نبود امنیت شغلی به بازار کار و کارگر لطمه می‌زند. اگر کارگری که بیکار می‌شود خیالش آسوده باشد که حداقل‌های زندگی او تأمین است شاید دغدغه امنیت شغلی نداشته باشد ولی متاسفانه بخشی از کارگران که از قشر ضعیف و محروم جامعه هستند از عهده تامین همان حداقل‌های زندگی هم برنمی‌آیند.

عضو شورای عالی کار اظهار داشت: بازار کار از وضعیت مناسبی برخوردار نیست و باید مشکلات کارفرمایان را هم بپذیریم، با این حال، کارفرمایانی هستند که در شرایط موجود ایستادگی کرده و با وجود افزایش هزینه‌های تولید، نیروی کارشان را حفظ می‌کنند. کارفرمایان نباید از تمدید قرارداد به عنوان اهرمی برای بهره‌کشی بیشتر از نیروی کار استفاده کنند.