چندی پیش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از دو عضو قانونی و منتخب هیأت مدیره نظام پرستاری این شهر، به دلیل انتشار یک بیانیه صنفی قانونی، شکایت رسمی تنظیم کرد. پرستاران به این قبیل رفتارها معترض هستند. پیشتر نیز رفتارهای قهری علیه پرستاران، مورد اعتراض فعالان این حوزه قرار گرفته بود. آنها می‌گویند تداوم شکایت علیه پرستارانی که برای حداقلی‌ترین حقوق خود مطالبه‌گری می‌کنند، اعتماد جامعه پرستاری به وزارت بهداشت و دولت فعلی را از بین خواهد برد.

«محمد شریفی‌مقدم» دبیرکل خانه پرستار در این رابطه به ایلنا گفت: پرستاران نقش برجسته‌ای در بحران‌هایی مانند زلزله، جنگ و کرونا داشته‌اند. بارها از مشکلات پرستاران ازجمله کار زیاد، حقوق کم و اضافه‌کاری‌های اجباری گفته‌ایم و حالا باید بگوییم که پرستاران در شرایط جنگی دو هفته گذشته، با وجود تمام این مشکلات و بی‌مهری‌هایی که دیده‌اند، جانانه وارد میدان شدند و با تمام توان به کمک مردم رفتند.

وی گفت: در این ایام، که بسیاری تهران را ترک کرده بودند، پرستاران با جان‌فشانی در محل کار خود حضور داشتند و خدمت کردند. این یک آزمون بزرگ برای جامعه پرستاری بود که با موفقیت از آن بیرون آمد اما متأسفانه با وجود حسن نیت پرستاران، برخی مسئولین هنوز از رفتارهای نادرست خود دست برنداشته‌اند.

شریفی‌مقدم بیان کرد: در شرایط جنگی، حتی پرستارانی که خانه‌نشین بودند با تمام وجود و بدون چشم‌داشت برای خدمت اعلام آمادگی کردند و نشان دادند که به‌رغم مشکلات، همواره آماده خدمت به مردم هستند.

دبیرکل خانه پرستار در رابطه با شکایت از دو نفر از اعضای هیأت مدیره نظام پرستاری مشهد گفت: این دو پرستار که سابقه خوبی هم دارند، هر دو در این ایام به دلیل شکایت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دادسرا احضار شده‌اند. این شکایت تحت عنوان اتهامات واهی مطرح شده که هیچ اساسی ندارد. پرستاران در گذشته تجمعاتی خودجوش برای بیان مطالبات خود برگزار کردند که به هیچ شخص خاصی ربط نداشت و به صورت خودجوش و به دلیل فشار بسیاری که بر آنها طی سال‌ها وارد شده بود، 

اتفاق افتاد.

شریفی‌مقدم تأکید کرد: احضار این دو پرستار به دادسرا و اتهامات وارده، هیچ مبنایی ندارد. وظیفه یک عضو نظام پرستاری این است که صدای جامعه پرستاری باشد. آنها هیچ کار خلافی انجام نداده‌اند بنابراین شکایت از آنها قابل توجیه نیست. انتظار می‌رود نظام پرستاری به عنوان نهاد مدافع حقوق پرستاران عمل کند.

وی ادامه داد: در مواقعی که پرستاران در کشور دچار مشکلاتی از جنس مشکلات دو پرستار مشهدی می‌شوند، سازمان مرکزی نظام پرستاری حمایت لازم را نمی‌کند. این سکوت نه تنها کمکی به پرستاران نمی‌کند، بلکه به ضرر پرستاران خواهد بود.

دبیرکل خانه پرستار گفت: با وجود صداقت و تلاش پرستاران، مسئولین در عمل نتوانسته‌اند به درستی از این قشر حمایت کنند. ضمن اینکه این برخوردها همچنان ادامه داشته و حتی در زمان جنگ و بعد از آن هم ادامه دارد. متأسفانه این فشارها، غالباً منجر به ترک شغل، تغییر شغل و حتی مهاجرت می‌شود. این انزوا و بی‌انگیزگی به وضوح نشان‌دهنده یک مشکل جدی است.

شریفی‌مقدم بیان کرد: متأسفانه سیستم‌های نظارتی و دولتی حاضرند این وضعیت بی‌انگیزگی و خالی شدن بیمارستان‌ها از پرستار را بپذیرند اما صدای پرستاران را نشنوند. رفتارها نشان می‌دهد خسارت به مردم و کیفیت خدماتی که پرستاران ارائه می‌دهند، برای آنها چندان مهم نیست. آنها تنها نگران این هستند که مسئولین، وزرا یا رؤسای دانشگاه‌ها تحت فشار قرار نگیرند. این رویکرد به نفع کسی نیست و قطعاً خساراتی که به بار می‌آورد، چندین برابر خواهد بود.