نماینده جامعه کارگری هشدار داد:
کاهش امنیت غذایی کارگران با حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز

نماینده کارگران در شورای عالی کار نسبت به حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز هشدار داد و گفت: با توجه به افزایش هزینههای زندگی و کاهش یا حذف ارز تخصیصی کالاهای اساسی، سفره کارگران کوچکتر شده و بسیاری از کالاهای اساسی از سبد غذایی آنها حذف شده است.
محمدرضا تاجیک در گفتوگو با تسنیم با اشاره به مشکلات معیشتی کارگران گفت: متأسفانه تاثیر افزایش 45درصدی دستمزد ماندگار نشد. افزایش قیمت دارو، مرغ، برنج و... باعث شده کارگران هر روز با مشکلات بیشتری در تأمین معاش روبهرو باشند.
وی با اشاره به تصمیم اخیر سازمان برنامه و بودجه برای حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز و خارج شدن این محصول از دسته کالاهای یارانهای گفت: بهزودی این تصمیم بر امنیت غذایی کارگران اثرگذار خواهد بود. با یک محاسبه سرانگشتی میتوان دید که کارگر 8 ساعت در روز باید زحمت بکشد و عرق بریزد تا با تمام دستمزد روزانهاش 300 گرم گوشت قرمز بخرد. برای مزدبگیرانی که بیشتر از حداقل درآمد دارند و مثلاً دستمزد روزانهشان دو برابر است، کل حقوق یک روز، نیم کیلو گوشت قرمز یا کمی
بیشتر میشود.
تاجیک با تأکید بر اینکه کارگران نباید قربانی تصمیمهای دولتمردان باشند، افزود: دولت با این استدلال که دلار نداریم، ارز ترجیحی گوشت و خوراک دام را قطع میکند ولی این اقدام باعث کوچک شدن سفره کارگر و حذف مواد غذایی مهم از سفره کارگران میشود. نماینده کارگران در شورای عالی کار بیان کرد: بعد از قطع ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی, بسیاری از خدمات در این زمینه برای کارگران بسیار گران و تهیه آن دشوار شد. دولت باید فکری به حال گوشت قرمز کند. مصرف برخی از مواد غذایی برای سلامت کارگران حائز اهمیت است. در هفتههای اخیر حتی گوشتهای تنظیم بازاری در بازار مشاهده نمیشود که این امر باعث شده قیمت هر کیلوگرم گوشت شقه در تهران به 700 تا 800هزار تومان برسد.
وی گفت: با توجه به گرانیها و افزایش هزینههای زندگی، سفره کارگران کوچکتر شده و بسیاری از کالاهای اساسی از سبد غذایی آنها حذف شدهاند. این امر بهدلیل افزایش قیمت ارز، کاهش یا حذف ارز تخصیصی به کالاهای اساسی و عدم توانایی کارگران برای تأمین نیازهای روزمره است.
تاجیک گفت: بدون شک دولت میداند که کارگران با دستمزد فعلی قادر به تهیه مواد غذایی نیستند چراکه حقوق کارگر یک بار در سال افزایش پیدا میکند اما صدبرابر باید تاوان گرانیهای یکباره را بدهد. اگر توان مهار تورم و گرانیها در زمان حاضر موجود نیست، حداقل چند قلم از کالاهای اساسی مصرفی بهصورت یارانهای و سهمیهای در اختیار مردم قرار گیرد.
وی درباره اجرای طرح کالابرگ هم خاطرنشان کرد: بسیاری از کارگران مشمول این طرح نشدند. بهطور مثال یک کارگر منشی مطب بوده و کارفرمای او برای فرار از مالیات، انتقال کارت را با کارت کارگر انجام داده و این موضوع بهمعنی این تلقی شده که کارگر وضع مالی خوبی دارد و از دهکبندی مشمول طرح کالابرگ خارج شده در حالیکه واقعیت ماجرا چیز دیگری است. کارگر از ترس بیکاری در مقابل اقدام کارفرما سکوت کرده و اکنون مشمول دریافت یارانه و طرحهای حمایتی نمیشود. این موارد باید با بازرسیهای کار اصلاح شود. تعداد زیادی از کارگران قربانی مشکلات معیشتی هستند و توان تأمین زندگی را ندارند.
دیدگاه تان را بنویسید