بهبودی در وضعیت کارگران به خصوص معدنچیان مشاهده نمی‌شود و مطالبات آنها، قرص و محکم سر جایش ایستاده و پیشرفتی در امور کارگری حاصل نشده است.

به گزارش ایلنا، ۹ ماه از حادثه دردناک ریزش معدن در معدنجوی طبس می‌گذرد. شب اول مهر ماه ۱۴۰۳، خانواده‌های ۵۳ کارگر معدنچی، شب را با ترس و بیم فراوان در حوالی معدن پرورده طبس به صبح رساندند و روز بعد جنازه‌های عزیزان خود را تحویل گرفتند. در روزهای بعد از این حادثه بی‌سابقه، مدیران و مقامات بارها به بازدید از معدن رفتند و با کارگران و بازماندگان عکس یادگاری گرفتند. «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آن زمان وعده داد که موضوع به شورای عالی کار ارجاع می‌شود و حقوق کارگران معدن افزایش می‌یابد و علت حادثه در کمیسیونی بررسی می‌شود! حالا ۹ ماه بعد، کارگران معدن همچنان قربانی می‌شوند؛ از مهماندویه دامغان گرفته تا البرز شرقی و آمل، حادثه بی‌خبر از راه می‌رسد و کارگران جان عزیز خود را از دست می‌دهند.

این همه رفتند و آمدند و از معدن طبس بازدید کردند اما ظاهراً فقط مقرری بازماندگان حادثه برقرار شده. یک کارگر معدن در این رابطه می‌گفت گویا ما هم باید بمیریم که به یادمان بیفتند

اما این بی‌توجهی فقط محدود به کارگران معادن نیست. به گفته «محسن باقری» از نمایندگان کارگری دستمزد، از ابتدای سال حتی یک جلسه شورای عالی کار برگزار نشده، وزارت کار تعلل می‌کند و به هیچ‌یک از وعده‌ها عمل نمی‌شود.

وزارت کار درباره قرارگاه مسکن کارگری توضیح دهد

این فعال کارگری تصریح می‌کند: تا این لحظه، به هیچ‌یک از وعده‌ها عمل نکردند. بحث مسکن قرار بود در شورای عالی کار مطرح شود ولی موضوع به جایی نرسید و همچنان مفتوح ماند. نه تنها حق مسکن کارگری برخلاف قول‌های پیشین افزایش نیافت بلکه موضوع تامین مسکن کارگری نیز همچنان روی هواست.

او ادامه داد: قرار بود در سال جدید بحث مسکن کارگری جدی گرفته شود و تشکیل تعاونی‌های مسکن و تقویت آنها در دستور کار قرار بگیرد اما اتفاقی نیفتاد. بارها اعلام کردیم نمی‌دانیم متولی مسکن کارگری در این مملکت کدام نهاد است و بحث آن قرارگاه مسکن کارگری که در دولت قبل آن‌قدر روی آن مانور دادند، به کجا کشید؟! سه سال در دولت قبل و یک سال هم در دولت فعلی، فقط در مورد مسکن کارگری شعار دادند.

یک خانه هم برای کارگران نساخته‌اند

باقری با بیان اینکه «در مورد مسکن کارگران هیچ تصمیم خاصی گرفته نشده و حتی برای یک کارگر مسکن نساختند»، افزود: در نشست‌های قرارگاه مسکن مدت‌ها سر متولی ماجرا بحث کردند و آخر سر کار را به معاونت فرهنگی وزارت کار موکول کردند اما باز هم نتیجه‌ای حاصل نشد.

این نماینده کارگری در ارتباط با کارگران معادن، با اشاره به وعده‌های وزیر کار و دیگر مقامات در زمان حادثه معدن طبس گفت: این همه رفتند و آمدند و از معدن طبس بازدید کردند اما ظاهراً فقط مقرری بازماندگان حادثه برقرار شده و برای کارگران زنده کاری نکرده‌اند. یک کارگر معدن روزی با طنز در این رابطه می‌گفت «گویا ما هم باید بمیریم که به یادمان بیفتند».

نمی‌دانیم متولی مسکن کارگری در این مملکت کیست و بحث آن قرارگاه مسکن کارگری که در دولت قبل آن‌قدر روی آن مانور دادند، به کجا کشید؟! سه سال در دولت قبل و یک سال هم در دولت فعلی، فقط شعار دادند

فکر می‌کنند با سخنرانی، مشکلات حل می‌شود

او ادامه داد: قرار بود در مورد طبقه‌بندی مشاغل کارگران معادن اتفاقی بیفتد و مزایایی مثل حق تونل برای کارگران برقرار شود. کارگران پیمانکاری معادن به خصوص در معادن زغال‌سنگ که در اعماق زمین کار می‌کنند، از بسیاری از مزایای مزدی محروم هستند. قرار بود برای آنها تصمیماتی گرفته شود اما در نهایت به یک جلسه بازدید و گرفتن عکس یادگاری بسنده کردند.

این فعال کارگری در پایان گفت: امسال حتی یک جلسه شورای عالی کار برگزار نشده، نه در مورد کارگران معادن و نه در ارتباط با دغدغه‌های دیگر کارگران کشور ازجمله مسکن. هیچ تصمیمی نگرفتند و گویا گمان می‌کنند حرف‌درمانی و سخنرانی برای حل مشکلات کفایت می‌کند.