چندین نهاد حقوق بشری در گزارش‌های سالانه خود به نقض حقوق بشر، جنایت‌های جنگی در یمن و مسئله زندانیان سیاسی در امارات در سال 2018 پرداختند که گزارش دیده‌بان حقوق بشر مستقر در نیویورک ازجمله این گزارش‌ها است.

دولت امارات از سال 2011 تاکنون شدیدترین سرکوب‌ها را علیه مخالفان و منتقدین در این کشور اعمال کرده است. حاکمان ابوظبی هیچ صبر و تحملی در مقابل نظرات مخالف خود نداشته و با کوچک‌ترین اعتراض آنان را سرکوب و به زندان می‌اندازند. 

همچنین حاکمان این کشور به‌عنوان هم‌پیمان اصلی عربستان در تجاوز به یمن، جنوب این کشور را به عرصه تحقق رؤیاهای منطقه‌ای خود و کشتار غیرنظامیان تبدیل کرده‌اند. 

متیو هجز دانشجوی بریتانیایی نیز در امارات به اتهام جاسوسی دستگیر و بدون محاکمه شش ماه زندانی بود، سپس وی به اتهام جاسوسی به حبس ابد محکوم شد، البته با اعمال فشارهای دیپلماتیک از جانب انگلیس، دولت امارات مجبور شد هجز را آزاد کند

دیده‌بان حقوق بشر مستقر در نیویورک با انتشار گزارش سالانه خود، وضعیت حقوق بشر را در بیش از 100 کشور موردبررسی قرار داد، در این بین امارات ازجمله کشورهایی است که در داخل و خارج از مرزهایش تخلفات حقوق بشری گسترده‌ای را مرتکب شده است. محاکمه‌های ناعادلانه مخالفان داخلی و زندان‌های مخفی و جنایت‌های جنگی در یمن، از محورهای اصلی این گزارش است.

بر اساس گزارش دیده‌بان حقوق بشر، احمد منصور فعال حقوقی امارات و برنده جایزه حقوق بشری مارتین انالز جایزه حقوق بشری سال 2015، در ماه مه 2018 (خرداد ماه) سال 1397 شمسی از سوی نیروهای امنیتی اماراتی دستگیر و به مکان نامعلومی برده شد. سپس یک دادگاه در این کشور، وی را به اتهام انتقاد از حکومت در شبکه‌های اجتماعی به ده سال زندان و جریمه نقدی محکوم کرد، بدون این‌که اجازه دهد، وی به وکیلش دسترسی داشته باشد.

متیو هجز دانشجوی بریتانیایی نیز در امارات به اتهام جاسوسی دستگیر و بدون محاکمه شش ماه زندانی بود، سپس وی به اتهام جاسوسی به حبس ابد محکوم شد، البته با اعمال فشارهای دیپلماتیک از جانب انگلیس، دولت امارات مجبور شد هجز را آزاد کند.

ساره لیا ویتسن مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای دیده‌بان حقوق بشر درباره جنایات دولت امارات گفت: ادامه بازداشت زندانیان سیاسی در امارات حاکی از این است که این کشور باوجود ادعاهایش درباره احترام به حقوق شهروندی، اعتنایی به حاکمیت قانون ندارد و این کشور به مکانی ناامن برای دانشجویان، روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشری تبدیل شده است.

در ماه مارس 2018 (فروردین‌ماه) سال 1397 شمسی نیز نیروهای امنیتی امارات، لطیفه بنت محمد بن راشد آل مکتوم شاهزاده اماراتی و دختر حاکم دبی را که از کشور فرار کرده بود، در آب‌های هندوستان بازداشت و مجبور به بازگشت کردند.

تا 9 ماه پس از بازگشت اجباری لطیفه، کسی او را مشاهده نکرد. وی پس از مدتی در تلویزیون بی‌بی‌سی ظاهر شد، هرچند مقامات اماراتی مدعی شدند که لطیفه دچار اختلال عقلی شده است.

گستره تخلفات ارتش امارات در جنوب یمن نیز بسیار وسعت یافته است، زندان‌های محرمانه در عدن در جنوب یمن و دیگر مناطق، محل شکنجه مخالفان امارات و مزدوران وابسته به این کشور شده است

به گفته مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای دیده‌بان حقوق بشر، تأکیدات حاکمیت امارات مبنی بر حمایت قانونی لازم از لطیفه مبنی بر برخورداری وی از آزادی بیان، دور از واقعیت است و مقامات این کشور باید اجازه دهند دختر شیخ محمد بن‌راشد به‌تنهایی درباره زندگی در امارات و یا خارج از این کشور تصمیم بگیرد.

در ادامه گزارش دیده‌بان حقوق بشر به وضعیت فاجعه‌بار کارگران خارجی در امارات و تخلفات صورت گرفته علیه آنان از سوی کارفرمایان پرداخته شده است. بسیاری از کارگران خارجی در این کشور باوجود ساعات کاری زیاد، از حقوق بسیار کمی برخوردار هستند.

هم‌چنین کارگران خارجی در امارات با بدرفتاری کارفرمایان مواجه هستند و نمی‌توانند بدون اجازه آن‌ها به کار خود پایان دهند، چراکه بر اساس قوانین امارات این کارفرمایان، کفیل کارگرها محسوب می‌شوند و در صورت ترک کار، به اتهام فرار اخراج شده و یا به حبس می‌روند.

خدمتکاران زن نیز اوضاعی به‌مراتب بدتر از کارگران مرد در امارات دارند، آنان ساعات طولانی درازای حقوق کم‌کار می‌کنند و از سوی دیگر در بسیاری موارد مورد تعرض از سوی کارفرمایان و یا وابستگان آن‌ها قرار می‌گیرند.

در ادامه گزارش دیده‌بان حقوق بشر به جنایات امارات در یمن پرداخته و آورده است که اقدامات غیرقانونی این کشور با همکاری عربستان و حمایت آمریکا تعداد زیادی از غیرنظامیان یمنی را به کشتن داده و زیرساخت‌های این کشور را نابود کرده است .

در ادامه گزارش مزبور به جنایت‌های جنگی این کشور در یمن اشاره شده است که نقش قابل‌توجهی در ویرانی بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های این کشور داشته و موجب شیوع بیماری‌های مهلک در یمن شده است .

همچنین بستن بندرگاه‌های یمن و جلوگیری از ورود مواد غذایی به این کشور عامل اصلی سوءتغذیه مردم یمن به‌ویژه کودکان شده است.

دیده‌بان حقوق بشر اسنادی را ثبت کرده که نشان می‌دهد، بیش از 90 مورد از حملات ائتلاف به یمن غیرقانونی صورت گرفته و بسیاری از این حملات جزو جنایت‌های جنگی به شمار می‌روند.

گستره تخلفات ارتش امارات در جنوب یمن نیز بسیار وسعت یافته است، زندان‌های محرمانه در عدن در جنوب یمن و دیگر مناطق، محل شکنجه مخالفان امارات و مزدوران وابسته به این کشور شده است .

دیده‌بان حقوق بشر تأکید کرد که با ادامه جنایت‌های امارات علیه غیرنظامیان در یمن، موج بازداشتی‌ها و شکنجه‌ها در جنوب این کشور، لازم است آمریکا، انگلیس، فرانسه و کشورهایی که به امارات سلاح می‌فروشند، با اعمال فشار به ائتلاف عربی حمله‌کننده به یمن، مانع از ادامه جنایات امارات و عربستان در یمن شوند .

دیده‌بان حقوق بشر اروپا نیز در گزارشی اعلام کرد که امارات دو زندان سری در جنوب یمن تأسیس کرده که در آن زندانیان و ناپدیدشدگان که شمار آن‌ها به یازده هزار نفر می‌رسد، شکنجه می‌شوند.

در این گزارش، جنایت‌هایی که در زندان‌های امارات علیه یمنی‌ها انجام می‌شود، جنایت‌های ضد بشری و جنایت‌های جنگی توصیف‌شده‌اند.

بنابراین گزارش، یمنی‌ها در این زندان‌ها با شدیدترین شکنجه‌های روحی و جسمی مواجه هستند. به زنان یمنی در این زندان‌ها به‌صورت گروهی تعرض می‌شود. زندان بئر احمد زندان تحت کنترل امارات در عدن نمونه مشخص تخلفات انسانی و حقوقی امارات در یمن هست. 

بر اساس گزارش دیده‌بان حقوق بشر اروپا، پیش‌تر یمنی‌های بازداشت‌شده در زندان بئر احمد در اعتراض به بازداشت بدون محاکمه، با دوختن لب‌های خود دست به اعتصاب غذا زدند که این مسئله بازتاب‌های زیادی در رسانه‌های جهان داشته است.