در حالی‌که نماینده آمریکا در سازمان‌ ملل برای تصویب قطعنامه پیشنهادی‌اش علیه مقاومت فلسطینی حتی به تهدید کشورها متوسل شد، مجمع‌عمومی سازمان ملل این قطعنامه را رد کرد.

با رد قطعنامه ضدفلسطینی، مجمع‌عمومی سازمان ملل‌متحد پنج‌شنبه شب به‌وقت نیویورک (پانزدهم آذر ماه) به صحنه شکستی بزرگ برای آمریکا بدل شد.

مجمع‌عمومی سازمان ملل‌متحد پیش‌نویس قطعنامه ضد فلسطینی پیشنهادی آمریکا را رد کرد و پیش‌نویس پیشنهاد شده از سوی ایرلند و بولیوی را با اکثریت آرا به تصویب رساند.

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در مجمع عمومی سازمان ملل‌متحد به رأی گذاشت که سعی داشت با تصویب آن حماس را محکوم کند. این پیش‌نویس بر اساس مصوبه مجمع‌عمومی برای تصویب به رأی موافق دو سوم اعضا نیاز داشت. بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، در جلسه رأی‌گیری بر سر این پیش‌نویس ۸۷ کشور به آن رأی مثبت دادند، ۵۷ کشور رأی منفی و ۳۳ کشور رأی ممتنع. آمریکا، رژیم صهیونیستی، استرالیا، لیبریا، جزایر مارشال و نائورو به پیش‌نویس این قطع‌نامه رأی منفی دادند.

بیست دقیقه قبل از رأی‌گیری درباره این پیش‌نویس، رأی‌گیری دیگری در مجمع‌عمومی انجام شد که موضوع آن تعیین اکثریت مورد نیاز برای تصویب پیش‌نویس پیشنهادی آمریکا بود. در این رأی‌گیری پیشنهاد آمریکا این بود که صرف به دست آوردن اکثریت آرا برای تصویب پیش‌نویس کافی خواهد بود اما کویت پیشنهاد کرد که تصویب چنین پیش‌نویسی نیازمند رأی موافق دست‌کم دوسوم اعضا است. در  نهایت پیشنهاد کویت در رأی‌گیری مورد قبول واقع شد تا این پیش‌نویس برای تصویب به رأی دست‌کم دوسوم اعضا نیاز داشته باشد.

به‌دنبال ناکامی واشنگتن در تصویب پیش‌نویس قطعنامه ضدفلسطینی، پیش‌نویس دیگری با عنوان صلح همه‌جانبه، عادلانه و پایدار در خاورمیانه به رأی گذاشته شد؛ پیش‌نویسی که پیشنهاد آن از سوی ایرلند و بولیوی ارائه شده بود. این پیش‌نویس که در آن بر ضرورت توقف اشغال‌گری رژیم صهیونیستی تأکید شده است، با اکثریت چشمگیری تصویب شد: ۱۵۶ رأی موافق در برابر شش رأی مخالف و ۲۶ رأی ممتنع.

دولت آمریکا در ماه‌های گذشته از طریق فشارهای سیاسی، قطع منابع مالی و تهدید کشورها تلاش کرده است تا سازمان ملل را از مسئله فلسطین منحرف کند و کشورها را از تلاش برای حمایت از حقوق مردم فلسطین بازدارد. دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا که بارها به حمایت بی‌دریغش از رژیم صهیونیستی افتخار کرده است، چند ماه پیش بی‌توجه به قطعنامه‌های متعدد شورای امنیت سازمان ملل قدس اشغالی را به پایتختی رژیم‌صهیونیستی به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را به قدس منتقل کرد.

رد قطعنامه پیشنهادی آمریکا در حالی اتفاق افتاد که نیکی هیلی، نماینده آمریکا پیش از این جلسه به کشورهای مخالف قطعنامه را تهدید کرده و گفته بود رأی منفی به این پیش‌نویس برای این کشورها تبعات در پیش خواهد داشت.

پس از رد این قطعنامه، ایرلند پیش‌نویس قطعنامه دیگری را ارائه کرد که در آن بر لزوم پایان اشغال‌گری و شهرک‌سازی توسط صهیونیست‌ها تأکید شده است.

این قطعنامه هم به شکست دیگری برای صهیونیست‌ها و آمریکا بدل شد و تنها پنج عضو از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به آن رأی منفی دادند.

نیکی‌هیلی نماینده آمریکا هفته گذشته (هفته اول آذر ماه) پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کرد که با محکوم کردن مقاومت مردم فلسطین و متهم کردن حماس به تروریسم، به دنبال تشدید فشار بر فلسطینی‌ها بود.

نیکی‌هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل‌متحد پیش از آغاز رأی‌گیری در خصوص پیش‌نویس این قطعنامه مدعی شده بود: قبل از این که مجمع‌ عمومی بتواند از مصالحه و سازش بین فلسطینی‌ها و اسرائیل حمایت کند، لازم است بدون قید و شرطی تروریسم حماس را محکوم کند.

همچنین وی در روزهای اخیر بارها جامعه بین‌الملل را به دو بخش حامی تروریسم و مخالف تروریسم تقسیم کرده و گفته بود کسانی که از این قطعنامه حمایت نکنند، نشان می‌دهند که حامی تروریسم هستند.

هیلی تصریح کرده بود که نتیجه رأی‌گیری درباره این قطعنامه در مجمع‌ عمومی برای آمریکا مهم است.

سفیر آمریکا همچنین در توییتی پیش از رأی گیری نوشته بود، کشورها اکنون باید از خود بپرسند که آیا آن‌ها علیه خشونت‌های حماس هستند یا از آن حمایت می‌کنند؟

نماینده آمریکا در سازمان ملل پنج‌شنبه شب (پانزدهم آذر ماه) پیش از آغاز رأی‌گیری مجمع عمومی در مورد این قطعنامه نیز پشت تریبون رفت و سازمان ملل را به جانب‌داری از فلسطینی‌ها و داشتن گرایش‌های ضداسرائیلی متهم کرد و گفت اگر این قطعنامه تصویب شود، برای سازمان ملل روزی تاریخی خواهد بود.

نیکی‌هیلی پس از عدم تصویب این پیش‌نویس گفته است: ما نمی‌توانیم درباره صلح در خاورمیانه صحبت کنیم؛ مگر این که بر سر محکومیت حماس توافق داشته باشیم. سازمان ملل‌متحد فرصت چنین اقدامی را داشت و آن را از دست داد.

پس از اظهارات هیلی، ساکا لورنتی نماینده بولیوی از رئیس جلسه خواست در مورد نحوه رأی‌گیری در مورد قطعنامه رأی‌گیری کرده و نظر اعضا در مورد افزایش کف آرای مورد نیاز برای تصویب قطعنامه به دو سوم را جویا شود.

هرچند این درخواست با مخالفت هیلی روبرو شد و او چند بار از حاضران خواست این درخواست را رد کنند، اما در جریان رأی‌گیری در مورد نحوه رأی‌گیری، ۷۵ کشور به افزایش کف رأی مورد نیاز رأی مثبت دادند و ۷۲ کشور به آن رأی منفی دادند. در نتیجه میزان رأی مورد نیاز برای تصویب قطعنامه به دو سوم آرا افزایش یافت.

این شکست آنقدر برای صهیونیست‌ها سنگین تمام شد که دنی‌دنون، سفیر رژیم‌صهیونیستی در سازمان ملل‌متحد از عدم تصویب پیش‌نویس قطعنامه ضد فلسطینی پیشنهادی آمریکا انتقاد کرد. وی در سخنرانی‌اش، با عصبانیت خطاب به کشورهایی که به این قطعنامه رأی منفی داده‌اند، گفت: باید از خود شرمسار باشید، رأی امروز رنگ واقعی شما را نشان داد.

اما در پی این واکنش‌ها او در توییتی از تلاش‌های نیکی هیلی برای مطرح کردن این پیش‌نویس تقدیر کرده است.

دولت آمریکا در ماه‌های گذشته از طریق فشارهای سیاسی، قطع منابع مالی و تهدید کشورها تلاش کرده است تا سازمان ملل را از مسئله فلسطین منحرف کند و کشورها را از تلاش برای حمایت از حقوق مردم فلسطین بازدارد

سامی ابو زهری، سخن‌گوی جنبش مقاومت اسلامی حماس در گفت‌وگو با رویترز عدم تصویب طرح مورد حمایت آمریکا علیه این گروه را تاییدی بر مشروعیت حماس دانسته است.

پیش‌تر جنبش مقاومت اسلامی حماس از تلاش‌های گسترده کشورها و طرف‌های مختلف برای مقابله با تصویب پیش‌نویس قطعنامه آمریکایی ارائه شده با هدف محکومیت این جنبش و دیگر گروه‌های مقاومت فلسطینی تمجید کرده بود.

فوزی برهوم، سخن‌گوی حماس با صدور بیانیه‌ای مطبوعاتی از این تلاش‌ها تقدیر کرد و آنها را نشانه حمایت از حقانیت آرمان و ملت فلسطین و دفاع از آن دانست.

وی افزود: تمامی اقدامات طرف‌های مختلف ملت فلسطین و نهادهای آن از جمله مراجع ذی‌ربط در تشکیلات خودگردان و به ویژه ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل، ارزشمند و قابل تقدیر و نشان‌گر احساس مسئولیت و درک خطر چالش‌های پیش روی مسأله فلسطین است.

نیکی‌هیلی نماینده آمریکا هفته گذشته (هفته اول آذر ماه) پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کرد که با محکوم کردن مقاومت مردم فلسطین و متهم کردن حماس به تروریسم، به دنبال تشدید فشار بر فلسطینی‌ها بود 

برهوم تأکید کرد: این تلاش‌ها نشان می‌دهد که ما با وحدت خود می‌توانیم از حقوق ملت فلسطین دفاع کرده و ضمن مقابله با تمامی چالش‌ها، طرح های ارائه شده علیه آرمان فلسطین را به شکست بکشانیم.

ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین نیز بر لزوم دادن رأی منفی به پیش‌نویس قطعنامه آمریکایی ارائه شده علیه جنبش مقاومت اسلامی تأکید کرده بود.

تشکیلات خودگردان اعلام کرده بود، به صورت مداوم با مجموعه عربی و اسلامی و تعدادی از کشورهای دوست فلسطین برای خنثی‌سازی پیش‌نویس این قطعنامه آمریکایی در ارتباط است.

ریاست تشکیلات رام‌الله همچنین بر لزوم دادن رأی مثبت به پیش‌نویس قطعنامه جداگانه ارائه شده از سوی ایرلند تأکید کرد. این قطعنامه بر لزوم رعایت مرجعیت‌های بین‌المللی برای دستیابی به راه حل سیاسی جامعه و عادلانه درباره مسئله فلسطین بر اساس قطعنامه های سازمان ملل تأکید دارد.

ایرلند و بولیوی در روز پنج‌شنبه (پانزدهم آذر ماه) پیش‌نویس قطعنامه جدیدی را به مجمع عمومی سازمان ملل‌متحد ارائه دادند که نقطه مقابل قطعنامه آمریکاست.

خبرگزاری آناتولی نیز این‌طور گزارش داد، که پیش‌نویس این قطعنامه ایرلندی-بولیویایی در میان خبرنگاران حاضر در مقر مجمع عمومی سازمان ملل‌متحد توزیع شد و شامل اصلاحاتی بر پیش‌نویس قطعنامه آمریکایی است.

در نهایت، این پیش‌نویس برخلاف پیش‌نویس رد شده، شامل توجه به حقوق فلسطین بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل از جمله قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت است که شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و قدس شرقی را غیر قانونی دانسته بود.