آریا طاری

درست در روزهایی که پرسپولیسی‌ها منتظر بودند تا ببینند کارتال بالاخره به تهران برمی‌گردد یا نه، استقلالی‌ها حسرت از دست دادن بازیکنی مثل رضاوند را می‌خورند و کل فوتبال ایران در شوک فسخ قرارداد خارجی‌هایش به سر می‌برد، در آن طرف دنیا یک تیم آسیایی توانسته یکی از پرمهره‌ترین تیم‌های حال ‌حاضر اروپا را در جام‌جهانی باشگاه‌های جهان که در آمریکا برگزار می‌شود، شکست دهد. از الهلال عربستان صحبت می‌کنیم که همین چند ماه پیش با استقلال و پرسپولیس در لیگ نخبگان آسیا رقابت می‌کرد و تیم‌های ایرانی مقابلش حریفانی دست‌و‌پا بسته بودند. از الهلالی صحبت می‌کنیم که با وجود ستاره‌های پرشمارش، موفق به قهرمانی در لیگ نخبگان نمی‌شود و پشت سر الاهلی از عربستان می‌ماند. 

برد الهلال عربستان مقابل سیتی از انگلیس درست در روزهایی رقم خورده که فوتبال ایران در حال از دست دادن سرمایه‌های خارجی‌اش به سرمی‌برد. بهترین نمونه هم برای این موضوع اسماعیل کارتالی است که حاضر نیست پس از اتفاقات هفته‌های اخیر به ایران برگردد و اصرار به فسخ قراردادش دارد

- بامداد سه‌شنبه، فوتبالی‌ها شاهد یکی از خاص‌ترین اتفاقات تاریخ بودند؛ جایی که تیمی از قاره آسیا که حتی عنوان قهرمانی این قاره را هم یدک نمی‌کشید به مصاف منچسترسیتی انگلیس رفت و در یکی از تماشایی‌ترین بازی‌های جام‌جهانی باشگاه‌ها توانست این تیم پرمهره را با نتیجه چهار بر سه شکست دهد. شاید وقتی الهلال در مرحله گروهی موفق به متوقف کردن رئال شد، خیلی‌ها آن را یک اتفاق می‌دانستند اما حالا رییس آسیا با شکست دادن تیمی که هدایتش بر عهده پپ گواردیولا است، نشان داده حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. نه‌تنها الهلال بلکه کل فوتبال عربستان حالا برای فوتبال جهان و تیم‌های اسم‌ورسم‌دار خط و نشان کشیده است. 

- شاید خیلی‌ها اعتقاد داشتند الهلال با خوش‌شانسی توانسته منچسترسیتی را شکست دهد و شبی رویایی را برای فوتبال عربستان و قاره آسیا رقم بزند. اتفاقات و آمار بازی هم همین را می‌گوید. منچستر در بازی یک‌هشتم ۳۰ شوت به سمت دروازه الهلال زد که در این میان ۱۴ شوت داخل چارچوب بود و این در حالی است که عربستانی‌ها ۱۷ شوت به طرف دروازه زدند که تنها ۶ شوت به داخل چارچوب زده شد. در اینجا بدنیست نگاهی هم به مالکیت توپ داشته باشیم؛ سیتی با مالکیت ۶۹ درصدی از این بازی بازنده بیرون آمد. در هر حال با وجود تمام این آمارها و خوش‌شانسی‌ها بازهم این الهلال بود که برنده از زمین بیرون آمد. هرچقدر هم که از برتری سیتی را در آمار بگوییم، نمی‌توانیم از چهار گلی که الهلال وارد دروازه سیتی کرده به راحتی عبور کنیم. به هر حال هر چقدر از خوش‌شانسی الهلال بگوییم، نمی‌توانیم از این نکته به راحتی عبور کنیم که سیتی بهترین تیم مرحله گروهی بود؛ سه برد کسب کرد، ۱۳ گل به رقبا زد، تنها دو بار دروازه‌اش باز شد و حریفی مثل یووه را با نتیجه پنج بر دو شکست داد. پس شاید بهتر باشد به الهلال و برد با ارزشش احترام گذاشت؛ بردی که قطعا اتفاقی به دست نیامده است. 

شاید تا همین بازی آخر خیلی‌ها ستاره پرتغالی را مسخره می‌کردند و اعتقاد داشتند او به خاطر پول نجومی که از عربستانی‌ها می‌گیرد، مجبور است با اغراق از کیفیت لیگ این کشور صحبت کند. اما حالا دیگر شرایط فرق کرده و باید به نظر کریس هم احترام گذاشت

- همین چند روز پیش بود که رونالدو پس از تمدید قراردادش با النصر، بار دیگر از قدرت و کیفیت بالای لیگ عربستان سخن گفت. او از سال گذشته مدام تکرار کرده باید لیگ عربستان را در بین پنج لیگ پرقدرت و معتبر دنیا جای داد. شاید تا همین بازی آخر خیلی‌ها ستاره پرتغالی را مسخره می‌کردند و اعتقاد داشتند او به خاطر پول نجومی که از عربستانی‌ها می‌گیرد، مجبور است با اغراق از کیفیت لیگ این کشور صحبت کند. اما حالا دیگر شرایط فرق کرده و باید به نظر کریس هم احترام گذاشت. الهلالی که سال گذشته از رسیدن به قهرمانی لیگ عربستان بازماند و در آسیا هم نتوانست موفقیتی به دست بیاورد، حالا توانسته رئال‌مادرید، پرافتخارترین تیم تاریخ را در جام‌جهانی باشگاه‌ها متوقف کند و سیتی، یکی از ثروتمند‌ترین تیم‌های جهان را هم شکست دهد. شاید الهلال در همین مرحله بعد از دور رقابت‌ها حذف شود و شگفتی‌اش به پایان برسد اما تا همین‌جا هم این تیم کاری کرده که باید به فوتبال عربستان احترام گذاشت و با احترام از پروژه‌ای صحبت کرد که عربستانی‌ها آغاز کردند و خیلی زود آن را به نتیجه رساندند. فراموش نکنیم وقتی رونالدو، نیمار و بنزما در سال اول سر از فوتبال عربستان درآوردند، خیلی‌ها پروژه لیگ روشن را با پروژه سوپرلیگ چین در سال‌های گذشته مقایسه می‌کردند و اعتقاد داشتند این پروژه هم مثل آن به شکست محکوم است اما حالا دیگر کمتر کسی است که پروژه عربستانی‌ها را زیر سوال ببرد. 

- پیش از شروع جام‌جهانی باشگاه‌ها، خیلی‌ها از ایده برگزاری این تورنمنت انتقاد می‌کردند و اعتقاد داشتند تیم‌های سایر قاره‌ها، توانایی رقابت با تیم‌های قاره اروپا را ندارند. همین نکته باعث شد تا فیفا حسابی تحت فشار قرار بگیرد اما حالا با درخشش تیم‌های برزیلی و نتایج الهلال کاملا شرایط فرق کرده است. درست چند ساعت قبل از برد خیره‌کننده الهلال مقابل سیتی که خبر آن مثل انفجار بمب هسته‌ای در دنیا سروصدا به راه انداخت، این فلومیننزه برزیل بود که موفق شد فینالیست لیگ قهرمانان اروپا را با نتیجه دو بر صفر شکست دهد و اینتر پرافتخار را خیلی راحت به خانه برگرداند. برزیل که هر چهار نماینده‌اش به یک‌هشتم رسیده بودند، نشان دادند تیم‌های اروپایی فقط در قاره خودشان قدرت‌نمایی کرده‌اند و شاید جایی مثل همین جام باشگاه‌های جهان لازم بوده تا نوبت به قدرت‌نمایی سایر تیم‌ها برسد. حالا دیگر کسی به جام‌جهانی باشگاه‌ها به چشم یک‌ تورنمنت تدارکاتی برای تیم‌های اروپایی نگاه نمی‌کند و شاید این تورنمنت زودتر از آن که انتظار می‌رفت اعتبارش را به دست آورده؛ اتفاقی که مدیون نتایج برزیلی‌ها و درخشش الهلال عربستان بوده است. 

-‌ همان‌طور که در ابتدای مطلب عنوان شد، برد الهلال عربستان مقابل سیتی از انگلیس درست در روزهایی رقم خورده که فوتبال ایران در حال از دست دادن سرمایه‌های خارجی‌اش به سرمی‌برد. بهترین نمونه هم برای این موضوع اسماعیل کارتالی است که حاضر نیست پس از اتفاقات هفته‌های اخیر به ایران برگردد و اصرار به فسخ قراردادش دارد. در این شرایط شاید بد نباشد بدانید الهلال با سرمربیگری سیمئونه اینزاگی موفق به شکست دادن سیتی شده؛ مردی که تا همین چند هفته پیش روی نیمکت اینتر می‌نشست و با این تیم به فینال لیگ قهرمانان رسیده بود. اینزاگی که در فینال سه ‌سال قبل به همین سیتی باخته بود، با الهلال انتقامش را از پپ می‌گیرد و این شاید حسرتی بزرگ برای فوتبال ایران باشد.