مدیرعامل انجمن بازرگانی دو کشور:
چالش تجارت ایران و کانادا ناآشنایی با قوانین بینالمللی است

مدیرعامل انجمن بازرگانی ایران و کانادا بیان کرد: ایران از کانادا عمدتا واکسنهای دامی، بذر و گاهی غلات وارد و در مقابل به این کشور صنایع غذایی و پتروشیمی صادر میکند.
محمد وحیدیراد در گفتوگو با اقتصادآنلاین درخصوص حجم مبادلات تجاری میان ایران و کانادا، گفت: در خصوص حجم مبادلات میان دو کشور، روایتهای مختلفی وجود دارد که دلیل این اختلاف، ساختار ضعیف لجستیکی در ایران است. او افزود: به عنوان مثال، کالایی که از ایران به کانادا صادر میشود، به دلیل محدودیتهای حملونقل و کشتیرانی، مستقیما از ایران ارسال نمیشود. معمولاً کالا ابتدا به کشورهای همسایه میرود و از آنجا به کانادا منتقل میشود. به همین دلیل، گمرک ایران ثبت میکند که کالا به امارات یا دیگر کشور همسایه صادر شده است، در حالیکه در گمرک کانادا، منشا کالا، ایران اعلام میشود. این اختلاف باعث میشود که آمارها متناقض باشد و برای همین هم است که آمار ایران پایینتر از واقعیت است، در حالیکه در وبسایت اداره آمار کانادا، حجم مبادلات تا ۲۳۰ میلیون دلار گزارش شده است.
مدیرعامل انجمن بازرگانی ایران و کانادا عنوان کرد: در حال حاضر، با وجود تحریمها، اعضای انجمن ما ماهانه حدود ۷ میلیون دلار مبادله تجاری با یکدیگر دارند. در مسیر تجارت با کانادا چالشهای زیادی وجود دارد، اما یکی از چالشهای اصلی، ناآشنایی سازمانها و نهادهای ایرانی با قوانین و رویههای بینالمللی است. برای مثال، ما تولید برخی محصولات را از داخل کانادا به ایران برونسپاری کردهایم و محصولات غذایی با برند و استانداردهای کانادایی در ایران تولید میشوند تا به کانادا یا کشورهای دیگر که خواهان برند کانادایی هستند صادر شوند. با این حال، جا انداختن این موضوع برای نهادهایی مانند گمرک و سازمان استاندارد بسیار سخت و زمانبر است.
به گفته وحیدیراد، یکی دیگر از مهمترین مسائل در این زمینه، بحث اتصال نظام بانکی ایران به بانکهای جهانی است و با رفع این مشکل، بسیاری از مسائل دیگر نیز حل خواهند شد.
او ادامه داد: در حال حاضر عمده کالاهای صادراتی ما به کانادا در حوزه صنایع غذایی و صنایع پتروشیمی است. در زمینه صنایع غذایی، میتوان گفت که ۱۰ تولیدکننده برتر کشور با ما همکاری دارند. همچنین در حوزههایی مانند روغن موتور خودرو و سایر مشتقات نفتی نیز فعالیت داریم. بهطور موردی هم در صنعت مبلمان صادرات داریم. از کانادا عمدتا واکسنهای دامی، بذر و گاهی غلات مانند عدس وارد میشود.
مدیرعامل انجمن بازرگانی ایران و کانادا در خصوص تاثیر تحریمها بر وضعیت تجاری میان دو کشور نیز تصریح کرد: تحریمهای مرتبط با کشتیرانی و شرکتهای بیمه نیز از چالشهای جدی ما است و این عوامل در مجموع روند صادرات و واردات را بسیار دشوار کردهاند. تحریمها بدون شک تأثیرگذار بودهاند، اما ما با بازطراحی ساختارهایمان، توانستهایم مطابق با قوانین موجود تجارت بین ایران و کانادا را تسهیل کنیم.
وحیدیراد در مورد تاثیر انجام مذاکرات میان ایران و کانادا بر وضعیت مبادلات تجاری نیز اظهار کرد: شاهد تاثیرات مثبت این موضوع هستیم و حتی در همین شرایط کنونی، اتفاقاتی رخ داده که امیدوارکننده است. برای نمونه متوجه شدم که خبرنگار خبرگزاری دولتی کانادا (CBC) پس از ۱۰ سال موفق شده برای ورود به ایران ویزا بگیرد و در غرفه ما در ایران اکسپو حضور داشته باشد. این درحالی است که سابق بر این بارها برای دریافت ویزا اقدام کرده بودند، اما موفق نشده بودند. این اتفاق، نشاندهنده تغییراتی است که میتواند تأثیرات مثبتی در دیدگاه جهانی نسبت به ایران داشته باشد. این موضوع نهتنها به گسترش تجارت بلکه به افزایش گردشگری نیز منجر خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید