به گفته رئیس کمیسیون حمل‌ونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران، یکی از علت‌های اصلی دپوی طولانی کالا این است که انبارداری در ایران ارزان است و مسئله بعدی این است که برخی افراد کالاها را در گمرک دپو می‌کنند و بعد در زمان مناسبی که کمبود در کشور ایجاد شد و قیمت بالا رفت آن را ترخیص می‌کنند.

رضا رستمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس ماده ۲۴ قانون امور گمرکی، در مناطق ویژه اقتصادی که بندر عباس هم جزو آن‌ها است، کالا باید حداکثر ظرف ۹۰ روز از بندر خارج شود. اما یک تبصره‌ای وجود دارد که رئیس بندر یا منطقه می‌تواند بر اساس تقاضای صاحب کالا با دلایلی این زمان را تمدید کند برای این تمدید هم زمان تعیین نشده است.

او با بیان اینکه در کشورهای دیگر کالا بیشتر از یک ماه در هیچ بندری نمی‌ماند، تصریح کرد: یکی از دلایل این است که در بنادر دنیا، حقوق انبار داری بسیار بالا است و برای صاحبان کالا مقرون به صرفه نیست که کالا را در انبار نگه دارند، اما در ایران هزینه انبارداری بسیار ارزان است. نکته‌ای که جذابیت دارد این است که اگر کالاها در بنادر کشورهای دیگر باشد هزینه زیادی دارد و بازرگانان ترجیح می‌دهند بار را در انبار ایران نگه داری کنند. این یکی از ایرادات است و ما باید هزینه انبارداری را به صورت سیتماتیک بالا ببریم تا با کشورهای همسایه مطابقت داشته باشد.

این عضو اتاق بازرگانی تاکید کرد کرد: البته ایراد از خود منطقه است و رئیس منطقه نباید مهلت زمانی را تمدید کند، مگر این که واردکننده دلایل محکمی برای عدم ترخیص و خروج کالا داشته باشد. در مجموع بروکراسی پیچیده نیست و اگر واردکننده کالایی بیاورد و بخواهد به موقع ترخیص کند، غیر از کالای اساسی هیچ بروکراسی ندارد؛ مگر اینکه دنبال منافعی باشند که بخواهند این کار را انجام دهند. فقط در مورد کالاهای اساسی که دولت باید ارز ترجیحی پرداخت کند، ارز با تاخیر پرداخت می‌شود.