یک استاد دانشگاه عنوان کرد: به دلیل کمبود گاز در خوشبینانه‌ترین حالت تا پایان سال کاملا محتمل است که ۱۰ درصد بنزین را از دست می‌دهیم.

هاشم اورعی در گفتگو با ایلنا درباره افت تولید گاز و در پی آن کاهش تولید میعانات و تاثیر آن بر کاهش تولید بنزین افزود: این مسائل مستقل هم نیستند و همه زنجیروار به هم متصل هستند، زنجیر آخر کاهش تولید گاز کم شدن تولید بنزین است که خدمات شهری و حمل و نقل آسیب می‌بیند و در نهایت نیز روی جی‌دی‌پی تاثیر منفی دارد به عبارت دیگر انرژی یک ابزار لازم برای توسعه اقتصادی کشور است و واقعیت این است که ما به دلیل اینکه به اندازه کافی سرمایه‌گذاری نکردیم و نتوانستیم به فناوری روز دسترسی داشته باشیم، به چالش امروز برخورده‌ایم.

او تاکید کرد: مسئله ما در حوزه انرژی فقط پول نیست، بلکه به دلیل شرایط صحنه بین‌الملل کسی حاضر نیست  فناوری روز را در اختیار ما قرار دهد. در نتیجه ما نتوانستیم و نمی‌توانیم تولید را در بخش گاز در حد ثابت نگه داریم؛ یعنی شیب منفی است و در بخش تقاضا در بخش خانگی ۱۰ تا ۱۵ رشد داشتیم بنابراین آنچه مسلم است رشد تقاضا شیب مثبت و رشد تولید شیب منفی داشته است. این بدان معناست که ناترازی داریم و دیر یا زود وارد دوران ناترازی فزاینده در بخش گاز می‌شویم.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: غیر از سرمایه‌گذاری برای تولید راه دیگر اینکه تقاضا را کنترل و راندمان را بالا ببریم، اکنون گاز را درواقع به رایگان در بخش خانگی که ۷۰ درصد را مصرف می‌کند، قرار می‌دهیم و وقتی یک کالا مجانی است انتظار بهینه‌سازی نداشته باشیم، حال در برنامه هفتم هم همچنان شاهدیم ما آمادگی تصمیمات سخت نداریم و فقط پکیج را عوض می‌کنیم و وارد محتوا نمی‌شویم. اورعی خاطرنشان کرد: اکنون ظرفیت تولید ۱۱۰میلیون لیتر و رقم مصرف ۱۱۵ میلیون لیتر در روز است، در ۶ ماهه اول سال جاری متوسط مصرف ۱۱۶ میلیون لیتر در روز بوده است، بنابراین پیش‌بینی می‌شود ۳ میلیارد دلار باید پول برای واردات بنزین داشته باشیم، زیرا باتوجه به کمبود گاز و همچنین رشد مصرف کیفیت بنزین کاهش یافته تا تولید بالا برود.