قیمت دلار تا میانه روز سه‌شنبه روند کاهشی داشت و تا ۲۹ هزار و ۴۰۰ تومان هم پایین آمد. اما از میانه دیروز افزایشی شد. آیا این روند افزایشی در روزهای آینده هم ادامه دارد؟

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت دلار تا میانه روز چهارشنبه در محدوده ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان بود اما از میانه روز اخبار برجامی، بازار را صعودی کرد و قیمت دلار در معاملات غیرقانونی فردایی تا ۲۹ هزار و ۷۰۰ تومان هم رفت.

عامل دیگری که به دلار سیگنال افزایشی داد، قیمت دلار سلیمانیه بود که از بازار تهران بیشتر شد. قیمت دلار سلیمانیه در ساعاتی از روز به ۳۰ هزار تومان هم رسید اما مجددا به کانال ۲۹ هزار تومان برگشت. اما تاثیر این رفت و برگشت بر بازار تهران، افزایش قیمت دلار بود.

چرا قیمت دلار افزایش داشت؟

تا اوایل هفته موضع ایران در قبال برجام یا سکوت بود و یا اظهارنظرهایی که چندان سیگنال منفی به بازار نمی‌داد. اما روز سه‌شنبه بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام کرد خواسته‌های آژانس از ایران زیاده‌خواهی محسوب می‌شود، زیرا به دلیل تحریم‌ها این خواسته‌ها قابل اجرا نیستند.

جز این وزیر کشور هم تاکید کرد: دولت سیزدهم با قدرت در حال مذاکره است و از خواسته‌های مردم کوتاه نمی‌آید، مسائل مردم را هم با «توافق نامناسب» گره نمی‌زند. طرف امریکایی هم اعلام کرده که اگر ایران اگر ایران آماده انجام تعهدات خود باشد ما نیز آماده‌ایم. این همان پینگ پنگ سیاسی آشنایی است که ماه‌ها و حتی سال‌هاست که ادامه دارد و طرفین هر کدام پذیرش برجام و تعهدات را به طرف دیگر منوط و مشروط می‌کنند. این سیگنال‌ها اما امروز بازار ارز را کمی صعودی کرد و قیمت دلاربالا رفت.

پیش‌بینی قیمت دلار در روزهای آینده

اما قیمت دلار در روزهای آینده چه می‌شود؟ پاسخ به این سوال، یک پاسخ تکراری است. قیمت دلار در این روزها وابسته به روند مذاکرات هسته‌ای است و هر گفتگو و خبری در این مذاکرات بر روند قیمت دلار اثر می‌گذارد. اما آنچه فعلا مشهود است این است که بازار ارز فعلا در حال رصد شرایط است. از ابتدای هفته تاکنون معامله‌گران بازار ارز تنها شاهد رویدادها و شنونده اظهارنظرها بودند و دلار چند روز در میانه کانال ۲۹ هزار تومان ایستاد. اما به نظر می‌رسد بازار از این سکون خسته شده و در حال حرکت است. حرکتی که به سمت صود است و نه روند نزولی.

چون سیگنال‌هایی که فعلا از مذاکرات شنیده می‌شود این است که هر کدام از طرفین منتظر واکنش و حُسن نیت طرف مقابل است. اما این واکنش مثبت فعلا به بازار ارز القا نمی‌شود.

از طرف دیگر در ابتدای هفته اعلام شد که بلیط وین در جیب باقری است و احتمالا او برای روند جدید مذاکرات به وین می‌رود. اگر باقری عازم وین شود ممکن است روند صعودی دلار متوقف شود. اما اگر روند مذاکرات معلق بماند، قیمت دلار روند صعودی پیدا می‌کند.