حمله به محمد رسول‌اُف؛ خودفروخته!

روزنامه اصولگرای جوان طی یادداشتی از اهدای خرس طلایی جشنواره برلین به فیلم محمد رسول‌اف، کارگردان ایرانی انتقاد کرد. این روزنامه نوشت:

«جشنواره برلین چند سالی است که رسماً ریل‌گذاری‌های تازه‌ای برای سمت و سو دادن به سینمای ایران انجام می‌دهد. از جمله سیاستگذاری‌های هوشیارانه جشنواره برلین که چند سال پیش رئیسش به طور رسمی اعلام کرد با گرایش سیاسی آن را برگزار می‌کند آن است که اعلام کرده از آثار ایرانی که پروانه نمایش نداشته باشند و قاعدتاً به طور غیرقانونی در ایران ساخته شده باشند، میزبانی می‌کند.

سه سال پیش این جشنواره برای جعفر پناهی صندلی خالی گذاشت و حالا برای فیلمساز خودفروخته‌ای، چون محمد رسول‌اف این کار را کرده است؛ دو فیلمسازی که هر دو محکومیت قضایی دارند و طبق قانون نباید در ایران فیلم بسازند ولی می‌سازند و به جشنواره برلین هم می‌فرستند.»

هفتادمین دوره جشنواره فیلم برلین به پایان راه رسید. این دوره از جشنواره با ریاست جرمی آیرونز بر هیات داوران خرس طلایی را به فیلمی از محمد رسول‌اف اهدا کرد.

    

هراس «کرونا» به جان غول‌های هالیوودی افتاد

در حالی‌که کروناویروس به پیش‌روی مرگبار خود در سراسر جهان ادامه می‌دهد، شیوع آن هالیوود را هم برای کلید زدن فیلم‌ها و سریال‌های عظیم تازه به دردسر انداخته است. در این پروسه، شرکت‌ها از کارمندان خود خواسته‌اند سفرهای کاری به کشورهایی مانند چین، ژاپن، ایتالیا و کره جنوبی را به تأخیر بیندازند و کمپین‌های تبلیغاتی نیز برای چند بلاک‌باستر بزرگ با عجله به راه افتاده‌اند.

بیشتر استودیوهای بزرگ فیلمسازی شروع به جمع‌آوری تیم‌های مشاوره برای کروناویروس کرده‌اند. این تیم‌ها شامل اعضای تهیه، بازاریابی، تأمین مالی و منابع انسانی می‌شوند تا بتوانند اثر بالقوه این بیماری را بسنجند. بخشی از وظیفه آن‌ها این است که ببینند چطور کارکنان مناطق تحت‌تأثیر ویروس می‌توانند ایمن بمانند. در بعضی موارد آن‌ها از افراد می‌خواهند از خانه کار کنند و مطمئن می‌شوند تکنولوژی لازم برای عملی کردن این کار وجود دارد.

در عین حال استودیوها سعی دارند بفهمند زمان اکران کدام فیلم‌های بزرگ را باید تغییر دهند تا فیلم‌ها جایی که کروناویروس در حال گسترش است پخش نشوند. آن‌ها همچنین ارزیابی می‌کنند چنین حرکت‌هایی می‌تواند چه اثری بر دیگر فیلم‌هایی داشته باشد که قرار است اواخر ۲۰۲۰ یا ۲۰۲۱اکران بشوند.

مدیران اجرایی استودیوها بر این باور هستند که بسته شدن سالن‌های سینما در چین و ایتالیا و همچنین گسترش بیماری در بازارهای بزرگی مانند کره جنوبی می‌توانند منجر به از دست رفتن میلیاردها دلار فروش در بلیت سینما شوند.